ارتودنسی دندان و براکت ارتودنسی

کلینیک دندانپزشکی مدرن ارتودنسی ارتودنسی دندان و براکت ارتودنسی
ارتودنسی دندان

ارتودنسی

ارتودنسی دندان و براکت ارتودنسی

ارسال شده توسط dentalcenter

ارتودنسی دندان و همه چیز در این رابطه

برای این که مرتب کردن دندان ها به درستی انجام شود، براکت ارتودنسی باید به صورت صحیح قرار گرفته شود ، یعنی در یک ردیف و هم راستا باشند، چنانچه این کار درست انجام شود، مدت زمان درمان کاهش می یابد.

مرحله اچینگ برای چسباندن براکت ارتودنسی:

اولین کاری که باید انجام دهیم، این است که روی دندان ها را با پودر پامیس تمیز کنیم، بعد از تمیز کردن، از سیستم های کامپوزیتی استفاده می کنیم که در بازار موجود هستند، به منظور افزایش دید از رتراکتور استفاده می کنیم، طوری که مطمئن شویم بیمار هم احساس راحتی میکند. ابتدا دندان ها را با محلول 35 درصد اسید فسفریک، به مدت 15 ثانیه شستشو می دهیم، سپس اسید اضافی را با آب می شوییم، مزیت استفاده از ژل این است که کناره های دندان و قسمت هایی که   لازم نیست به اسید اچ آغشته کنند، را می توان فاکتور گرفت.

سپس آن قسمت را با اسید اچ شستشو داده و ساکشن می کنیم. دندان ها را خشک می کنیم. در این مرحله دندان ها باید حالت گچی داشته باشند، اگر به این صورت که گفته شد نبود، مرحله اچینگ را به درستی انجام ندادیم، اگر می خواهیم کامپوزیت روی دندان ها بچسبانیم قبل از اسید اچ باید دندان ها را زبر کنیم، تا کامپوزیت راحت تر به دندان ها بچسبد.

پس از آن یک لایه نازک کامپوزیت روی دندان ها اعمال می شود، این لایه خیلی نازک است و با نور مخصوص در عرض 20 ثانیه خشک می شود، سپس پایه براکت ها را بر روی کامپوزیت قرار می دهیم تا اضافات کامپوزیت رزین خارج شوند. اگر پایه براکت تماس کامل با تاج دندان نداشته باشد، در آینده مشکل ایجاد می کند، به مدت 10 ثانیه کامپوزیت را با نور خشک می کنیم.

از براکت مناسب استفاده می کنیم ، براکت ها دارای نقاط یا دات های رنگی هستند که فاصله دور از لثه را تعیین می کنند.

در این ویدئو که توسط گروه آموزشی درمانی مدرن دوبله و ترجمه شده است به طور کامل به نحوه نصب براکت های ارتودنسی می پردازیم.

ارتودنسی

شاخه ای از دندانپزشکی می باشد که در آن دندانپزشک برای رفع عیوب عملکردی دندان ها از جمله چینش بد دندان ها داخل دهان ، هنگام بسته بودن دهان تخصص دارد.این مشکل باعث عملکرد نادرست دندان ها هنگام جویدن غذا می شود.متخصص ارتودنسی در صاف و هم راستا کردن دندان ها تخصص دارد.هدف از ارتودنسی می تواند برای بهبود زیبایی فرد باشد اما اغلب اوقات این کار برای بهبود عملکرد دهان مورد استفاده قرار می گیرد.

از جمله مشکلاتی که با این روش رفع می شوند می توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • بستن فاصله های گسترده میان دندان ها
  • تراز کردن و در یک سطح قرار گرفتن نوک دندان ها
  • صاف کردن دندان های کج
  • افزایش توانایی صحبت کردن و غذا خوردن
  • افزایش طولانی مدت سلامت دندان و لثه
  • از سایش و ضربه خوردن بیش از حد دندان ها جلوگیری می کند.
  • درمان جویدن سخت غذا به دلیل کج بودن دندان ها

این درمان برای بهبود ظاهری دهان و دندان کاربرد دارد اما عمده لیل آن برای بهبود عملکرد وظیفه های دهان و دندان هنام صحبت کردن و غذا خوردن می باشد و در برخی موارد در جلوگیری از پوسیدگی دندان ها نیز موثر می باشد.برای تحقق این موارد دندانپزشک از چن ابزار و یا لوازم دندانپزشکی استفاده می کنند که از جمله آنها می توان به نگهدارنده ها،سرپوش ها برای اتصال دندان ها به صفحه و صفحه ها برای اتصال دندان ها به یکدیگر اشاره داشت.

لوازم ارتودنسی دندان

این لوازم به دو دسته ثابت و قابل جا به جایی تقسیم می شود.

لوازم ثابت

این لوزم از معمول ترین لوازم ارتودنسی می باشند.هنگامی که ما به دقت بالایی برای درست کردن قرارگیری دندان ها نیاز داشته باشیماز این لوازم استفاده می کنیم.

هنگامی که این ابزار ها به دندان فرد مصل شدند باید در رژیم غذایی خود در مدت زمان درمان تغییراتی ایجاد کند و از خوردن و آشامیدن موارد زیر اجتناب کند.

  • نوشیدنی های گازدار
  • شکلات و آبنبات های شیرین و چسبناک
  • آدامس
  • غذاهایی که به سطح دندان ها می چسبد.

نمونه لوازم ثابت ارتودنسی

مهاربند ها

این مهاربند ها شامل موارد زیر می باشد که رایج ترین روش ارتودنسی می باشد.

  • براکت
  • سیم
  • نوار

نوار ها در اطراف دندان متصل می شوند و به عنوان لنگر برای مهار دندان عمل می کنند.اما براکت ها به جلوی دندان ها متصل می شوند و بوسیله سیم ها به یکدیگر متصل می شوند و برای مرتب کردن دندان ها می باشند.

طرز کار این روش به این صورت است که سیم ها بطور قوسی از داخل براک ها عبور می کند و به نوار متصل می شود با محکم شدن قوس سیم ، به دندان ها کشش وارد می شود و با گذشت زمان آنها را به موقعیت مناسب حرکت می دهد.

زمان درمان ارتودنسی دندان با توجه به مقدار بی نظمی و مشکلات دندان ها از چند ماه تا چند سال طول می کشد و در این مدت با ویزیت های دوره ای متخصص ارتودنسی با محکم تر کردن سیم ها روند بهبود را ادامه می دهد.

چه کسی باید به متخصص ارتودنسی دندان مراجعه کند؟

اگر فک و دندان فرد به درستی رشد نکند ، دندان ها کج و نا مرتب خواهند بود و ممکن است هر دو ردیف دندان های بالا و پایین فرد نا مرتب شوند.این مشکل در دندان ها و چینش آنها بیماری نیست و قابل درمان می باشد.کسانی که این مشکل را دارند هیچ خطری سلامتی جسمی آنها را تهدید نمی کند ولی ممکن است که در نتیجه این مشکل خجالت بکشند و یا از اعتماد ب نفس فرد کاسته شود ودر بعضی مواقع حتی   دچار افسردگی شود.

متخصص ارتودنسی دندان ، وضعیت دندان های مراجعه کننده را ارزیابی می کند و روند رشد آنها را بدون ارتودنسی پیش بینی می کند.

ازریابی شامل موارد زیر است:

  • گرفتن سابقه پزشکی و یا سابقه بیماری های مراجعه کننده
  •  انجام معاینه های بالینی لازم
  • گرفتن عکس X-Ray از دندان ها و فک مراجعه کننده
  • ساختن مدل های گچی دندان

در مرحله بعد متخصص ارتودنسی در مورد یک برنامه درمانی برنامه ریزی می کند.

نوشته شده توسط dentalcenter

http://clinicmodern.com

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *