شرایط انجام ایمپلنت فوری و روش های آن

کلینیک دندانپزشکی مدرن ایمپلنت شرایط انجام ایمپلنت فوری و روش های آن
ساختار ایمپلنت دندان

ایمپلنت

شرایط انجام ایمپلنت فوری و روش های آن

ارسال شده توسط dentalcenter

ایمپلنت 1 روزه یا ایمپلنت فوری

زمانی که صحبت از ایمپلنت فوری یا همان ایمپلنت 1 روزه میشود این سوال پیش میاد که چطور در عرض یکروز هم پایه و هم پروتز نصب شده و بیمار میتواند شروع به خوردن غذا کند. کلینیک دندانپزشکی مدرن با استفاده از روش ایمپلنت فوری دیجیتال بسته به شرایط فیزیکی بیمار انیکار را انجام میدهد.

ایمپلنت فوری
ایمپلنت فوری

بطور معمول پایه ایمپلنت بعد از چند ماه جوش خورده و محکم و آماده نصب پروتز می گردد. ایمپلنت فوری یک تکنیک درمانی است که با کوتاه کردن زمان و تعداد جراحی کم انتخاب مناسبی به نسبت ایمپلنت عادی می باشد. برای انجام ایمپلنت 1 روزه نیاز به شرایطی خاصی است که اگر آنها مهیا نباشد انجام این عمل امکانپذیر نبوده و توصیه نمیگردد. در ادامه به شرایط ایده آلی اشاره میکنیم که یک بیمار را برای انجام ایمپلمنت فوری به آنها نیاز دارد.

شرایط انجام ایمپلنت فوری

  • وضعیت فیزیکی و جسمی بیمار

وضعیت جسمی فرد متقاضی با وضعیت سلامتی درجه سالم و بدون بیمار خاصی باشد. بدین معنی که هیچ دارویی مصرف نکرده و در شرایط سلامتی کامل بسر ببرد . بنایراین این فرد  کاندیدای خوبی برای ایمپلنت فوری میباشد. همچنین افراد غیر سیگاری و کسانی که از مواد مخدر ، قلیان و یا مشروبات الکلی استفاده نمی کنند واجد شرایط خوبی برای ایمپلنت فوری میباشند.

  • سیستم دهانی و دندانی بیمار

سلامت سیستم دهانی و دندانی بیمار شامل لثه سالم ، چیدمان طبیعی دندانها کنار هم ، شکل قرار گیری مناسب فک های بالا و پایین و همچنین رابطه طبیعی بین دندانهای بالا و پایین  روی هم شرایط ایده آلی را برای انجام ایمپلنت فوری فراهم می آورد. ناحیه قرارگیری لثه و جنس استخوان فک نقش تعیین کننده ای در انجام موفق این عمل را دارد.

سیستم دهانی و دندانی بیمار
وضعیت لثه و نقش تعیین کننده آن در کاشت موفق ایمپلنت

وضعیت چسبندگی لثه باید به شکلی باشد که به فاصله دو میلیمتر از اطراف پایه چسبندگی مناسبی داشته باشد. لازم به ذکر است این چسبندگی با لثه متحرک مخاط متفاوت بوده و در صورت نبود این وضعیت قرارگیری ایمپلنت با شکست مواجه میشود.

جنس استخوان فک و نقش تعیین کننده آن در انجام ایمپلنت فوری

کیفیت استخوان فک نقش بسزایی در انجام ایمپلنت فوری دارد. در کل چهار نوع جنس استخوان وجود دارد که دو نوع از آنها مناسب انجام این عمل بوده که با عکسبرداری سه بعدی کیفیت استخوان فک بررسی و نتیجه اعلام میگردد.  قطر، ارتفاع و نواحی آناتومیکی ( فاصله با سینوس ، شریانها و اعصابی که از آن نواحی عبور کرده و همچنین میزان فاصله با کف بینی ) که در اطراف استخوان وجود دارد اهمیت ویژه ای برای انجام این عمل دارد.

  • بهداشت دهان بیمار و نقش آن در انجام ایمپلنت فوری

 کیفیت بهداشت دهان بیمار نقش مهمی در انجام ایمپلنت فوری دارد. در صورت ضعیف بودن سطح بهداشت دهان و عدم ارتقای شرایط بهداشتی انجام این عمل با شکست مواجه میشود. استقامت لثه ها و نیروهایی که قرار است حین جویدن به ایمپلنت وارد شود نیز  از شرایط تعیین کننده است.

بهداشت دهان و دندان و نقش تعیین کننده در انجام موفق ایمپلنت 1 روزه
بهداشت دهان و دندان و نقش تعیین کننده در انجام موفق ایمپلنت 1 روزه

در صورت فراهم بودن شرایط ذکر شده فوق تیم درمانی به شما پیشنهاد انجام ایمپلنت فوری را داده و مراحل انجام آن اغاز میگردد.

طول درمان و زمانبندی انجام ایمپلنت 1 روزه 

ایمپلنت فوری از نظر زمانی به دو روش قابل انجام است. انجام جراحی و پروتز در یکروز روش اول انجام ایمپلنت فوری میباشد. در روش دیگر بسته به شرایط ممکن است جراحی در یکروز و مراحل پروتز در روزهای دیگری انجام شود. مجموعا حداکثر  یک هفته زمان برای درمان مورد نیاز می باشد.

روشهای انجام ایمپلنت فوری

  • روش دیجیتال

در ایپلمنت فوری دیجیتال اطلاعات جمع آوری شده از بیمار مطالعه و بررسی میشود. این اطلاعات شامل عکسهای رادیوگرافی ، فتوگرافی و قالبهای تهیه شده از صورت ، وضعیت دندان و دهان بیمار است. سپس اطلاعات بصورت فایلهای دیجیتال در نرم افزار خاصی قرار گرفته و تمامی کار طراحی  بصورت دیجیتال انجام میگیرد.

این بدان معنی است که پروتزی که شما استفاده خواهید کرد در ایده آل ترین شرایط ممکن طراحی شده و پایه ایمپلنت با زاویه مناسب ، قطر ، ارتفاع  و مکان استاندارد در نرم افزار تعریف و طراحی میگردد. سپس مراحل ساخت پروتز و تولید قطعات مورد نیاز  آغاز و تمامی آیتم ها قبل از شروع جراحی آماده میشود.

در روش ایمپلنت فوری دیجیتال یک راهنمای جراحی( Surgical guide )مکان قرارگیری ایمپلنتها را نشان میدهد . سپس دندانپزشک ایمپلنتهای تهیه شده را طبق مکانها و زوایای مشخص شده در راهنمای جراحی در جای خود قرار میدهد. بعد از قرارگیری پایه های ایمپلنت پزشک پروتز بیمار را بروی ایمپلنتها نصب میکند. لازم به ذکر است تمام مراحل فوق بصورت یکروزه انجام میگیرد.

ایمپلنت فوری دیجیتال
ایمپلنت فوری دیجیتال با استفاده از راهنمای جراحی
  • روش نیمه دیجیتال ایمپلنت 1 روزه

هر تکنیک درمانی شرایط خاص خو را لازم دارد و همیشه امکان انجام تمامی مراحل تولید پروتز بصورت دیجیتال میسر نمی باشد. به همین دلیل بخشی از کار بصورت دیجیتال و بخشی دیگر توسط تکنسینها بصورت دستی در لابراتوار انجام میشود. لازم به ذکر است در این روش مراحل دیجیتال قبل از شروع درمان بیمار انجام میشود. سپس در روز حضور بیمار پایه ها در لثه قرار میگیرد.

  • روش غیر دیجیتال ایمپلنت فوری

با توجه به پیچیدگی در کار ممکن است امکان انجام کار بصورت دیجیتال و نیمه دیجبتال نباشد. در این صورت تمامی مراحل ایمپلنت بصورت دستی و توسط تکنسینهای لابراتوار طی چند روز  انجام گرفته و شما پروتز خود را دریافت خواهید کرد.

طول درمان ایمپلنت فوری

پروتز دریافت شده معمولا بعد از چند ماه تطابق خود را با لثه و استخوان از دست میدهد. علت آن نیز تورم و التهاب لثه و استخوان حاصل از عمل جراحی میباشد. بنابراین بعد از گذشت چند ماه تحولاتی در شکل استخوان و لثه پیش خواهد آمد که موجب ناهماهنگی و بهم خوردن تطابق پروتز میگردد.

بعد از گذشت چند ماه نیاز است که پروتز عوض شده و جایگزین اصلی آن که تطابق نهایی با استخوان و لثه ( که تمامی التهابات و تحولات ناشی از عمل جراحی را گذرانده است ) را دارد در جای خود قرار گیرد.

رعایت بهداشت دهان و دندان و رعایت یک رژیم غذایی نرم در طول درمان ایمپلنت مهم است. بیمار تا مرحله دریافت پروتز اصلی و دائمی ملزم به رعایت نکاتی است که درمان پروتز با موفقیت به اتمام برسد.

نوشته شده توسط dentalcenter

http://clinicmodern.com

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *