ایمپلنت‌ها دارای بخش‌های قفل شونده (داخلی و خارجی) هستند که اجزای آن از این طریق به آن‌ها متصل می‌شوند، ایمپلنت دندان دارای یک رابط ماشین‌کاری شده می‌باشد. که با سطح متناظر منطبق می‌شوند، این سطح متناظر باعث اتصال اباتمنت و سایر اجزا به ایمپلنت شده و مانعی برای ورود باکتری‌ها و سایر میکرو ارگانیسم‌ها به آن می‌شوند و همچنین باعث جهت‌گیری مناسب برای قرارگیری پروتز ( روکش) دندان می‌شود. در ادامه مطلب به بررسی کاربرد ایمپرشن کوپینگ می‌پردازیم.

بررسی کاربرد ایمپرشن کوپینگ

امروزه در دندانپزشکی پیشرفت‌های بسیاری بوده است که به‌طور مثال در کاشت ایمپلنت, هنگامی‌که ایمپلنت دندان به استخوان فک جوش می‌خورد، لازم است پس‌ از آن از طریق ایمپرشن محل اتصالات و رابط‌های آن قالب‌گیری شود. تا در ادامه کار به مشکل برنخوریم. آن قطعه که با اتصال به ایمپلنت اطلاعات لازم در محل را انتقال می‌دهد ایمپرشن می‌گویند. ایمپرشن در واژه‌نامه پروتز دندانی به‌عنوان جزئی از سیستم ایمپلنت می‌باشد که باعث ایجاد رابط مکانی بین ایمپلنت، ریج و سایر ساختارها می‌شود. ایمپرشن کوپینگ برای انتقال ویژگی‌های یک ایمپلنت یا اباتمنت در دندانپزشکی کاربرد دارد، با کمک ایمپرشن کوپینگ مکان دقیق فیکسچر بر روی فک، شبیه‌سازی‌شده مشخص می‌شوند. ایمپرشن کوپینگ به شکل‌های مختلفی در بازار وجود دارد، روش کار به این صورت است که دندان‌پزشک بعد از اینکه هیلینگ ها را از روی فیکسچر کاشته شده در فک بیمار باز می‌کند، این ایمپرشن ها را بر روی فیکسچر می‌بندد و قالب‌گیری را انجام می‌دهد تا پایان کار نتیجه خوبی داشته باشد.

بررسی کاربرد ایمپرشن کوپینگ-کلینیک دندان پزشکی مدرن
بررسی کاربرد ایمپرشن کوپینگ-کلینیک دندان پزشکی مدرن

انواع قالب گیری به کمک ایمپرشن

  • قالب گیری  open tray
  • قالب گیری  close tray

در روش قالب‌گیری open tray بعد از اینکه قالب‌گیری انجام شد، پیچ‌های ایمپرشن ها بازشده و از دهان خارج می‌شود. اما در روش close tray بعد از قالب‌گیری پیچ‌ها از روی آن باز می‌شوند و ایمپرشن ها در داخل ماده قالب‌گیری باقی می‌مانند. پزشکان بعد از بررسی دندان به نوع قالب‌گیری آن می‌پردازند.


تهیه شده در گروه کلینیک دندانپزشکی مدرن

دیدگاهتان را بنویسید