ترمیم دندان در بارداری!

دندانپزشکی در بارداری-کلینیک دندانپزشکی مدرن

دندانپزشکی عمومی

ترمیم دندان در بارداری!

ارسال شده توسط dentalcenter

دندانپزشکی در بارداری تمامی ما به این موضوع اگاه هستیم که در دوران بارداری پزشکان توصیه اکید دارند بر این موضوع که  از انجام کارهای درمانی و خصوصا کارهای دندانپزشکی در سه ماهه اول بارداری خودداری شود.

حال گاها پیش میاید که درد دندان شدید است و یا به هر دلیل دیگری قابل تحمل نمیباشد که در این مقاله نکاتی را در باب ترمیم دندان در دوران بارداری خدمتتان عرض میکینم.

همراه ما باشید !

در ابتدا میخواهیم به این سوال  پاسخ دهیم که :

دندانپزشکی در بارداری-کلینیک دندانپزشکی مدرن
دندانپزشکی در بارداری-کلینیک دندانپزشکی مدرن

ایا در دوران بارداری میتوان ترمیم دندان انجام داد؟

به صورت کلی پاسخ این سوال خیر است ! زیرا در ترمیم دندان از موادی از قبیل کامپوزیت و امالگام استفاده میشود. مواد دندانی که تیره رنگ هستند و اصطلاحا امالگام نامیده میشوند و 50% از مواد تشکیل دهنده ان را جیوه تشکیل میدهد و در اکثر کشور های دنیا استفاده از این ماده ممنوع شده است هرچند که هم چنان به دلیل دوام بالایی که دارد در بیشتر کشورهای دنیا برای ترمیم و پر کردن دندان از ان استفاده میشود.

جیوه موجود در امالگام به مرور زمان ساطع شده و در جریان خون شما قرار میگیرد و بیشتر از همه در سلول های کبد و مغز و کلیه و دستگاه گوارش و شش ها تاثیر میگذارد.

به دلایل فوق است که اکیدا توصیه میشود در دوران بارداری بانوان از خارج کردن و یا وارد کردن امالگام ( درمان ترمیمی با امالگام ) در دهان خود اجتناب فرمایند.

درموارد اورژانس که خانم باردار دندان درد شدید دارد استفاده از امپول مسکن(لیدوکائین) برای تسکین درد ممانعتی ندارد. اما به صورت کلی عکس برداری و برخورد اشعه به جد توصیه نمیشود و حتما باید در طول دوران بارداری  اجتناب کرد.

انجام کارهای دندانپزشکی پیشگیرانه در طول دوران بارداری لازم است تا از عفونت های دهانی ماننده بیماری های لثه جلوگیری کند زیرا این عفونت ها باعث به دنیا امدن تولد نوزاد نارس میشود.

انجام کارهای ضروری دندانپزشکی مثل پر کردن دندان ( از بین بردن پوسیدگی ) درمان ریشه ( اندو) و یا روکش کردن دندان ها در دوران بارداری باید انجام شود تا احتمال عفونت دهان کمترشود.

تذکر: کم خطرترین زمان برای انجام کارهای دندانپزشکی سه ماه دوم بارداری است و در سه ماه سوم هم که اگرچه میشود کار درمان را انجام داد اما در هر صورت برای خانم باردار مشکل است که طولانی مدت بخواهد روی صندلی برای کار درمان خود قرار بگیرد.

مطمئن ترین و ایمن ترین راه این است که , کارهای غیر ضروری را در دوران بعد از  بارداری و یا قبل از آن انجام بدهیم. اما گاها مجبوریم که کارهای اورژانسی و فوری همانند عصب کشی را انجام بدهیم.( به شرط انکه بیمار در سه ماه دوم بارداری قرار داشته باشد.)

میزان بی حس کننده دندان تا حد امکان میبایست کم باشد ولی بایستی درد هم احساس نکنید. اگر موقع کار کردن دندانپزشک دندانتان درد گرفت باید میزان داروی ب حسی را بیشتر کرد.

مراقب اسید معده باشید

مسئله دیگر , تهوع (برگشتن محتویات معده) در چند ماهه اول بارداری است که اغلب خانم‌های باردار با این مشکل مواجه می‌شوند. با برگشت محتویات معده، اسید و شیره معده هم وارد دهان می‌شوند که با این فرایند احتمال تخریب دندان‌ها به مرور زمان افزایش پیدا می‌کند،  چراکه مواد و شیره‌های گوارشی به‌شدت خاصیت خورندگی دارند و می‌توانند دندان‌ها را خراب کنند و باعث میشود که شما مجبور به درمان ترمیم دندان شوید.

ایا امکان پر کردن دندان در سه ماه اول بارداری وجود دارد ؟

در سه ماه اول بارداری به دلیل اینکه اعضای بدن جنین در حال تکمیل است بسیار باید مراقب باشیم که اسیبی در این دوران به جنین وارد نکنیم , زیرا این دوران حساس ترین دوره در بارداری است و در این دوره جنین بسیار اسیب پذیر است نسبت به عوامل محیطی در نتیجه باید دقت کنیم و از انجام درمان دندانپزشکی خودداری کنیم.

نوشته شده توسط dentalcenter

http://clinicmodern.com

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *