با سلام خدمت همه شما عزیزان. با ادامه دوره آموزش عملی روکش ایمپلنت در خدمت شما هستیم.
دوره آموزش عملی روکش ایمپلنت
در ادامه جلسه قبل خدمتتان عرض کنم که همیشه یادتان باشد در هر مرحلهای برای اینکه شکی وجود نداشته باشد سعی کنید پیای بگیرید آنقدر پیای بهتان کمک میکند، همان عکس خیلی سادهتر بهتان بگم عکس میگیرید و اینکه مطمئن بشید که کاملاً هگز اباتمنت تان با حفظ فیکسچرتان درگیر شده یا نه. که میتواند در مرحله قالبگیری باشد و از اینجکشن کوپینگ تان عکس بگیریدکه میتواند تو مرحله امتحان اباتمنت باشد یا میتواند تو مرحله پرسلن (تحویل) باشد، گرفتن پیای ضرری که ندارد. از کار خوبتان مدرک بگذارید شما که میدانید تمام مراحلتان درست میباشد چهبهتر که از خود یک مدرک بگذارید که تمام مراحلم را دقیق انجام دادم و اینکه نه فاصلهای (گپ) بوده نه شک و شبههای. خب بچهها ما بیماری داشتیم که آمده اینجا، درد داشته و ما روکش را درآوردیم و دیدیم که خطتراش اباتمنت ما حدود یک تا یک و نیم میلیمتر بیشتر زیر لثه بوده است.

موقعیت صحیح خط تراش اباتمنت چیست؟
این را حتماً دقت کنید خطتراش اباتمنت نباید بیشتر از یک تا یک و نیم میلیمتر زیر لثه قرار بگیرد. دلیلش چیست؟ یکفاصله ایجاد میشود خطتراش یک ویک ونیم میرود زیر لثه، شما که میاید روکش رو تحویل بدهید با چسب میچسبانید اونجا یک فضای خالیه، سمانتان میرود آنجا گیر میکند و بیمار التهاب لثه پیداکرده و میگوید آی لثه ام آی لثه ام، درمیآوریم و میبینیم آن فضا رو سمان پرکرده، پس دقت کنید خطتراش اباتمنت یک تا یک ونیم بیشتر زیر لثه نباشد. بچه ها هر برندی یک اسکرو درایور مخصوص به خودش را دارد، برند اس آی سی اسکرو درایو خودش را دارد، برند اچ کیو مند اسکرو درایور خودش را دارد و برند جی آس نیز اسکرو درایور خودش را دارد یکی از تجریباتم این بوده که وقتی شما میرید با اسکرو درایور پیچها را باز و بسته کنید اگه از اسکرو درایور خود برند استفاده نکنید سرپیچها خراب میشود،
چرا نمیتوان از هر اسکرو درایوری استفاده کرد؟
شاید مثلاً بشود از اسکرو درایور زیمنس برای بستن همه پیچهایتان استفاده کنید و کار کند ولی هر اسکرو درایو یک سر خاص دارد که به خود آن برند میخورد.وقتی برند دیگری برای آن پیچ استفاده میکنید سر پیچتان خرابشده و هرز میشود و دیگر اسکرو درایور خودش روی آن جواب نداده و سب میشود در مرحله آخر به مشکل بربخورید زیرا هرچقدر اسکرو درایور خودش را میگذارید میبینید نمیرود سر پیچ. این به خاطر چیست؟ این به خاطر این است که در روند کاری شما نیامدید از اسکرو درایور خود آن برندتان استفاده کنید، آمدید با یک اسکرو درایور دیگه پیچتان را آنقدر باز و بسته کردید که سر پیچتان خراب شده است. پس این قضییه خیلی مهم است هر پیچی اسکرو درایور مخصوص خودش را دارد پس از اسکرو درایور خودش استفاده کنید. اچ کیو مند، برند زیمنس، برند بایول و برندهای مختلف اسکرو درایورهای خاص خودشان را دارند. باید صفر تا صد کارمان را با یک برند استفاده بشود؛ یعنی اگر اسکرو درایور ما زیمنس باشد باید صفر تا صد کار با همین برند کارمان را تمام کنیم پس نمیتوانیم از برند دیگری استفاده کنیم. بعضی مواقع رفتیم توی بخش درمان دیدید که من هیلینگ را باز کردم. به شما چی گفتم؟ همون اول هیلینگ را باز نکنید بعد کارتان را انجام بدهید. چرا؟ چون در بعضی از بیمارها لثه سریع جمع می شود. بعضی از بیماران لثه هایشان طوری است که وقتی هیلینگ را باز میکنیم لثه بیمار بسته می شود و خیلی درد دارد چون اگر اباتمنت را بگذاریم بیمار میگوید درد دارم. برای اینکه بیمار دردش کمتر بشود چیکار میکنید؟ همه کار هایتان را انجام میدهید، اباتمنت را باز میکنید ، شستشو میدهید و کارهایتان را که انجام دادید و داخل جیاس گذاشتید، حالا میایید گریم بیمارتان را باز میکنید که بلافاصله اباتمنت را داخل فیکسچر ببرید. حالا بعضی مواقع همه کارهایتان را کردید ولی وقتی میخواهید اباتمنت را ببرید داخل باز هم نمیرود. یعنی هر چقدر تلاش میکنید اباتمنت را داخل فیکسچر ثابت کنید نمی شود. بخاطر چیست؟

چه عوامل دیگری مانع از ثابت شدن اباتمنت در داخل فیکسچر میشوند؟
بخاطر این است که لثه دور فیکسچر را گرفته، چه کنیم؟ چند راه داریم : اولا اگر بیمار خیلی درد داشت ژل بی حسی بزنید، اگر دیدید تاثیر نداشت حتما بی حسی تزریق کنید و میتوانید یک هیلینگ درشت تر انتخاب کنید، از دستیارتان بخواهید یک هیلینگ درشت تر برایتان بیاورد. هیلینگ درشت تر را می بندید تا جا باز کند. خب گفتیم که لثه جمع می شود پس میاییم هلینگ درشت تر را میبندیم تا لثه جا باز کند و ما بتوانیم اباتمنت رو ببندیم حتی اگر لازم باشد ما آن هیلینگ درشت تر را می بندیم به بیمار سه الی چهار روز زمان می دهیم و میگوییم برود تا لثه جایش را باز کند و سپس بیاید تا ما اباتمنت رو ببندیم. گاهی اوقات وقتی داریم پیچ اباتمنت را می بندیم هر چه تلاش میکنیم پیچ اباتمنت را ببندیم بسته نمی شود دلیل چه میتواند باشد؟ یکی از دلایل کوتاه بودن پیچ است پس پیچ بلند تر را انتخاب میکنیم و اباتمنت را می بندیم حالا گاهی اوقات پیچ بلندتر رو هم استفاده کردیم ولی باز هم بسته نمی شود.چیکار میکنید؟ رزوه های پیچتان را چک میکنید خیلی مواقع برای خودم اتفاق افتاده کار از لابراتوار آمده و نتوانستم آن را ببندم. چرا؟ دور رزوه های پیچ آشغال هایی مثل مو گیر میکند، به هر حال لابراتوار است.وقتی که به دست شما می رسد اولین کاری که میکنید پیچتان را چک کنید ببینید که پیچ چگونه هست؟ رزوهاش رزوه های سالمی است یا نه؟ بیماری داشتیم من تمام این کارها را کردم پیچ هم بلند تر بوده پیچ را هم چک کردم همه چی خوب بوده ولی باز هم هر کاری می کردم پیچ بسته نمی شد. به نظرتون چیکار کردم؟ خلاقیت. باید انقدر در ذهنمان خلاقیت داشته باشیم که بتوانیم به هر روشی یک راه حل پیدا کنیم. خب چه کردیم؟ آمدیم از داخل اباتمنت کمی با فرز باز کردیم، این باعث میشود که سر پیچمان کمی راحت تر عبور کند و رزوه هایش با رزوهای فیکسچرمان درگیر بشود. ولی در این کاری که داریم انجام می دهیم باید خیلی حواستان باشد که فرزی را که داخل اباتمنت می برید نباید به اباتمنت آسیب برساند یعنی اگر فرز به اباتمنت آسیب برساند مطمئن باشید اباتمنت خراب می شود و قابل استفاده نیست. بچها اباتمنت آماده هم داریم ولی باید حتما قبل از استقاده باید حتما تراش بخورد و برای همان برند باشد.حال میرسیم به فریم رزینی. فریمی است که معمولا ما برای جاهایی که فکر میکنیم خطایی پیش آمده از آن استفاده می کنیم.فکر کنید مثلا امدیم قالب گیری انجام داده ایم، سطح رابطه هم انجام دادیم. پیش خودت شک داری که سطح رابطه ای که از بیمارم گرفتم درست بوده یا نه؟ بیمارم تو این شرایط دهانش را درست بسته یا نه؟
اگر در صحیح انجام شدن هر کدام از این مراحل شک داشتیم چه کنیم؟
در ادامه دوره آموزش عملی روکش ایمپلنت همواره این موضع را بدانید که هر زمانی حس کردید هر کدام از مراحل بالا را با خطا انجام داده اید به لابراتوار میگویید من نمیخواهم فریم اصلی را برایم بسازید، یک مرحله اضافه کن برایم و فریم رزینی را بساز زیرا این فریم خطا را به صفر میرساند. چرا؟ زیرا فریم رزینی قابلیت این را دارد که ما به آن اضافه کنیم یا از آن کم کنیم. در همان موقع که بدست ما میرسد نیز از اسمش مشخص است، رزینیه یعنی هم می توانیم از رزینش بزنیم هم میتوانیم به رزینش اضافه کنیم و باعث می شود که فریم شما راک نداشته باشد .
منظور از راک چیست؟
راک یعنی الا کلنگی، وقتی فریم را داخل دهان بیمار قرار میدهید دست که میگذارید حالت الا کلنگی می شود که این اصلا خوب نیست و کارتان با مشکل روبرو می شود. چیکار میکنید؟ در فریم رزینی این خطا را میتوانید کمتر کنید، مثلا میتوانید بلندی یا کوتاهی فریمتان را برطرف کنید و خیلی کمکتان میکند.

نکته مهم در مرحله انتخاب فریم
بچها فریم ها یا زیرکونیا هستند یا پی اف ام. در مرحله امتحان فریم یک نکته ای در بخش درمان وجود دارد که من به شما نگفتم، گیر کردن مکانیکی فریم است. گیر مکانیکی فریم خیلی مهم است یعنی در این مرحله اگر فریم من گیر مکانیکی نداشته باشد من آن فریم را رد میکنم و به لابراتوارم میگویم من این فریم را نمیخواهم و یک فریم دیگه برایم بسازد.چرا؟ چون اگرفریم شما گیر مکانیکی نداشته باشد بیمارتان حالا حالا ها برمیگردد و میرود و می آید. چرا؟ چون روکشش می افتد چون که شما در مرحله پایین فریم بهش دقت نکردید و فریمتان گیر نداشته و این را به بیمارتان دادید و بیمارتان رفته و فریمتان گیر ندارد. پس حتما فریم خود را در این مرحله چک کنید که گیر خوبی داشته باشد و اذیتتان نکند. نه باید انقدر سفت باشد و نه انقدر سست که در واقع هی در بیاید، در حدی باشد که فریمتان را بتوانید با دست و با یک فشار در بیاورید. پس حتما در این مرحله به گیر مکانیکی فریمتان دقت کنید.