روکش کامپوزیت

روکش کامپوزیت

زیبایی دندان کامپوزیت دندان

روکش کامپوزیت

ارسال شده توسط dentalcenter

روکش کامپوزیت دندان یکی از روش های روکش کردن دندان است که بوسیله آن می توانید زیبایی دندان خود را افزایش دهید.اگر قصد استفاده از روکش دندان را داشته باشید ممکن است ونیر کامپوزیت بهترین گزینه برای اینکار باشد.ویدیو کامپوزیت دندان که در این مطلب برای شما آماده کردیم به شما اطلاعات کافی در این زمینه می دهد.

روکش کامپوزیت پوسته های نازکی هستند که در قسمت جلو دندان های طبیعی شما به منظور افزایش زیبایی ظاهر دندان و لبخند شما قرار می گیرند.ونیر ها تنها یکی از روش های بهتر کردن ظاهر دندان ها میباشند که در کلینیک دندانپزشکی می توان از آن ها بهره برد.

از روش های دیگری که برای اینکار بسته به شرایط دندان های شما وجود دارد می توان به ایمپلنت دندان ، لمینت دندان ، روکش های سرامیکی و ارتودنسی دندان اشاره داشت.در این مطلب قصد داریم به روش کامپوزیت مستقیم دندان اشاره کنیم و در ویدئو زیر نحوه انجام روکش دندان به این روش را مشاهده می کنید.

برای ساخت این نوع روکش ها از دو نوع مواد پایه استفاده می کنند.این مواد ، پرسلین و کامپوزیت هستند.همانطور که از نام این مواد هم می توان فهمید روکش پرسلین از مواد چینی ساخته می شود و روکش کامپوزیت به رنگ دندان و با ساختار مشابه دندان، از رزین های کامپوزیت ساخته می شوند.

این دو نوع روکش دندان مزایا و معایب خاص خود را دارند که هنگام انتخاب آنها باید متناسب با نیاز و بودجه خود یکی از این دو روش زیبایی دندان را برای ادامه پروسه درمان انتخاب کنید.

ویدیو کامپوزیت دندان


کامپوزیت دندان مناسب چه کسی است؟

روکش دندان نقص های دندان شما را پوشش داده و به داشتن لبخند و ظاهر زیباتر کمک کند.این نقص ها می تواند شامل کج بودن و بدشکل بودن دندان،فاصله بین دندانی زیاد،دندان شکسته شده،لکه دار ، مینای دندان پوسیده و یا تغییر رنگ و تیره شدن دندان ها باشد.

روکش ها قسمتی از دندان های شما را پوشش می دهند اما تاج های کامپوزیت ضخیمتر هستند و دندان را بصورت کامل پوشش می دهد.همچنین برای استفاده از تاج های کامپوزیت دندان نیاز است تا دور تا دور دندان تراش داده شود تا روکش به درستی در جای خود بنشیند که ممکن است به این روکش نیاز نداشته باشید.

اگر دندان های شما به طور نسبی ظاهر مناسبی داشته باشند و فقط نیاز دارید تا ظاهر آن ها از جمله شکل و براق تر شدن دندان ها را تغییر دهید ونیر کامپوزیت دندان روش مناسبی است.تاج کامپوزیت دندان برای کسانی مناسب است که میزان صدمه در دندان های آن ها بیشتر باشد به عنوان مثال شکسته باشد و یا پوسیدگی در حدی باشد که قسمتی از تاج دندان از بین رفته باشد.


نحوه ونیرکامپوزیت دندان:

ابتدا دندان ها را تمیز کرده و از اسید اچ برای اچینگ (نوعی ژل برای ایجاد سطح میکروسکوپیک بر روی مینا به جهت ایجاد پیوند با رزین ها) استفاده می کنیم، ماتریس یا قالب را روی دندان ها قرار داده و از ماسک برای نواحی که احتیاج به ترمیم ندارند استفاده می کنیم، برای اینکه ماسک محکم شود، باید ماتریس دوم که محکم تر است را روی آن قرار دهیم، بعد از برداشتن ماتریس یا قالب می بینیم که در قالب مقداری اختلاف رنگ وجود دارد، سپس به مینای دندان اسید اچ میزنیم و قالب را روی آن قرار میدهیم ، در نهایت کامپوزیت را به داخل آن تزریق می کنیم، مقداری صبر میکنیم که حباب ها از آن خارج شوند ، قالب دوم را محکم روی آن قرار داده و کامپوزیت را با نور خشک می کنیم، پس از خشک کردن ، قالب دوم را بر میداریم و با فرز، ناحیه ای که تزریق انجام شده را باز میکنیم تا وقتی قالب برداشته می شو د هیچ اثری از اضافات آن باقی نماند .این فرایند بطور کامل در فیلم توضیح داده می شود.


کامپوزیت دندان به روش مستقیم

همانطور که در ابتدا اشاره کردیم قصد داریم در این مطلب شما را با روکش دندان به روش مستقیم آشنا کنیم.همچنین ویدیو کامپوزیت دندان آماده شده به این روش می باشد.ونیر کامپوزیت از ترکیب رزین های کامپوزیت و شیشه ساخته میشود.در این روش روکش کردن دندان ، دندانپزشک به زمان کمتری برای آماده کردن ونیر ها و طی پروسه درمان نیاز دارد و این روش در مقایسه با کامپوزیت کردن دندان به روش غیر مستقیم کمی تهاجمی است.این پروسه با تمیز کردن و یا جرم گیری دندان های شما به طور کامل توسط دندانپزشک ، آغاز می شود.

ممکن است نیاز باشد تا دندان پزشک لایه نازکی از مینای دندان های شما را تراش دهد تا ونیر کامپوزیت هرچه بهتر بر روی دندان های شما متصل شود.اغلب در صورت نیاز به تغییرات کوچک در شکل دندان های شما نیازی به تراشیدن مینای دندان ها نمی باشد.از این مرحله به بعد بسته به مستقیم و یا غیر مستقیم بودن روکش دندان ، روش  درمان کمی متفاوت می شود.

قبل از روکش کردن دندان به روش مستقیم، دندان پزشک از ماده ای به نام اچ که نوعی ژل برای افزایش چسبندگی میان دندان و روکش می باشد استفاده می کند. به این فرایند اچینگ دندان می گویند.

در مرحله بعد از نوعی چسب برای چسباندن کامپوزیت دندان استفاده می کند.در آخر یک لایه بسیار نازک از جنس رزین کامپوزیت که ترکیبی از شیشه و رزین است بر روی دندان های مورد نظر چسبانده میشود.

این ونیر کامپوزیت ها به وسیله نور مخصوص اینکار  روی دندان های شخص به واسطه چسب مخصوص به سرعت محکم می شود.

شما می توانید رنگ ونیر دلخواهتان را  با کمک دندان پزشک انتخاب کنید.دندانپزشک شما می تواند با استفاده از ترکیب رنگ های موجود ، رنگ دلخواه شما را ایجاد می کند.


عمر کامپوزیت دندان

روکش کامپوزیت نسبت به گذشته طول عمر بیشتری دارد بطوری که متوسط عمر این روکش ها تا 7 سال افزایش یافته است.بعد از این مدت نیاز است تا روکش ها را تعویض کنید.در مقابل متوسط عمر روکش پرسلین 10 تا 15 سال است که در مقایسه با کامپوزیت بسیار بیشتر است.شما می توانید با مراقبت خوب از ونیر کامپوزیت ها عمر آنها را افزایش دهید.

مسواک زدن دندان ها به طور مرتب و با خمیر دندان هایی که فرمول طبیعی دارند تا سایش کمتری روی سطح ونیر ها ایجاد کند.همچنین از جویدن مواد غذایی سخت مانند مغز ها و یخ با دندان های روکش شده به طور جد خودداری کنید.همچنین دندان پزشکان توصیه می کنند که از مصرف بیش از حد چای و قهوه خود داری کنید تا رنگ کامپوزیت ها تغییر نکند.


هزینه کامپوزیت دندان چقدر است؟

این هزینه بستگی به برند انتخاب شده دارد اما آنچه قطعی است ، اینست که هزینه این روش بیشتر از پر کردن دندان ها می باشد.امروزه شرکت های بیمه درمانی بسته به قراردادی که با بیمه شده دارند ممکن است هزینه خدمات پرکردن دندان را پرداخت کنند و مابه التفاوت آن بر عهده مشتری باشد و یا درصدی از این هزینه را پرداخت کند.با افزایش تنوع کامپوزیت ها بیمه ها مجبورند مبلغ پرداختی برای هزینه های این روش درمان پوسیدگی دندان را در قرارداد های مشتری های خود افزایش دهد.

مزایا ونیر کامپوزیت

  • هزینه کمتر نسبت به روکش پرسلین
  • در روش ونیر کامپوزیت مستقیم زمان کمتری برای پروسه درمان نیاز است.
  • تمامی نواقص ظاهری دندان را پوشش می دهد
  • هزینه کمتر نسبت به لمینت دندان
  • قابل ترمیم در صورت نیاز
  • بدون آسیب زدن به بافت دندان
  • نیاز نداشتن به تراشیدن دندان
  • قابل حذف بدون آسیب به بافت دندان ها

معایب

در ویدیو کامپوزیت دندان به معایب این روش اشاره نشد به همین دلیل در زیر معایب های این روش را برای شما جمع بندی می کنیم.

  • تغییر رنگ روکش در صورت استعمال زیاد دخانیات و مصرف بیش از حد برخی نوشیدنی ها از جمله چای و قهوه و نوشیدنی های گازدار
  • طول عمر کمتر در مقایسه با روکش های پرسلین
  • استحکام کمتر در مقایسه با لمینت و پرسلین به دلیل ضخامت کمتر این روکش ها

نوشته شده توسط dentalcenter

http://clinicmodern.com

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *