تاثیر زبری سطح ایمپلنت دندان بر بیماران با سابقه پریودنتال

کلینیک دندانپزشکی مدرن ایمپلنت تاثیر زبری سطح ایمپلنت دندان بر بیماران با سابقه پریودنتال
سطح ایمپلنت دندان

ایمپلنت

تاثیر زبری سطح ایمپلنت دندان بر بیماران با سابقه پریودنتال

ارسال شده توسط dentalcenter

سطح ایمپلنت دندان

نقش توپوگرافی های سطح ایمپلنت دندان بر فرآیند استئواینگریشن (فرآیند ادغام) به شدت مورد بحث قرار گرفته است. در این میان اهمیت زبری سطح ایمپلنت دندان در بیماران با سابقه پریودنتال رشد فزاینده ای پیدا کرده است.

ارتباط زبری سطح ایمپلنت با بیماری پریودنتال

ایمپلنت‌های تیتانیومی زبر یکی از ابزار درمانی در دندانپزشکی ایمپلنت می‌باشند  که ازنظر سطح پوشش به 3 دسته تقسیم می‌شوند؛ صاف، متوسط و زبر. معمولاً ایمپلنت‌های زبرتر سطح تماس بیشتری بااستخوان دارند. برخی پژوهش‌ها نرخ موفقیت بالاتر را به ایمپلنت‌ها با زبری متوسط نسبت داده‌اند. همچنین ایمپلنت‌های زبرتر نیروی بیشتری برای برداشتن نیازمندند.

از طرف دیگر سطح این نوع ایمپلنت‌ها موجب می‌شود باکتری‌ها راحت‌تر و بهتر به سطح بچسبند، زیرا ایمپلنت‌های زبر بیش‌تر در معرض جذب پلاک هستند، این نقص موجب می‌شود التهاباتی در اطراف ایمپلنت‌های زبرتر ایجاد شود. بیماران سیگاری و کسانی که سابقه التهابات لثه‌ای داشته‌اند بیشتر در معرض خطر هستند. پزشکان در مورد این دسته از بیماران، ایمپلنت هایی با زبری‌های مختلف و سطوح اصلاح‌شده ( پلاسما شده، اسید شویی شده، بلاست شده و اکسیدشده، دارای پوشش هیدروکسی آپاتیت یا ترکیبی از این‌ها ) پیشنهاد  می‌کنند.

دانشمندان در پژوهشی ثابت کردند بیمارانی که سابقه التهابات لثه‌ای دارند، به شکل جدی در معرض تحلیل استخوان لثه و خرابی ایمپلنت هستند؛ اما در پژوهش دیگر برخلاف این گزارش‌شده ؛ افراد باسابقه التهابات لثه‌ای نرخ موفقیت کاشت ایمپلنت بالایی  داشتند.

زبری سطح ایمپلنت-کلینیک دندان پزشکی مدرن
زبری سطح ایمپلنت-کلینیک دندان پزشکی مدرن

زبری سطح ایمپلنت

چندین مطالعه بر روی حیوانات نیز انجام‌شده که در آنان تأثیر زبری سطح ایمپلنت‌ها را بر روی التهابات بررسی‌شده است. نتایج بدین‌صورت بود  که سطح زبرتر موجب التهابات بیشتر شد. همچنین مشاهدات بر روی انسان‌ها نیز نشان داد که ایمپلنت‌های صاف، کمتر درخطر التهابات هستند و نرخ موفقیت کاشت ایمپلنت در آن‌ها بیشتر است.
بنابراین این سؤال به وجود می‌آید که آیا در مورد بیمارانی که سابقه التهابات لثه‌ای دارند می‌بایست ایمپلنت صاف استفاده کرد یا خیر؟

به راین اساس پژوهش‌های زیادی به‌منظور ارزیابی تأثیر زبری سطح ایمپلنت بر نرخ موفقیت آن، تحلیل استخوان‌های مرزی و وقوع التهابات در بیماران باسابقه التهابات لثه‌ای صورت گرفته است.
با بررسی 6 پژوهش که در آن‌ها 1342 ایمپلنت مورد ارزیابی قرار داده‌شده‌اند، نرخ موفقیت ایمپلنت‌های صاف بین 84.9 الی 97.1 درصد بود اما برای ایمپلنت‌های زبر بین 100 الی 80 درصد بود. همچنین میانگین تحلیل استخوان‌های مرزی برای ایمپلنت‌های صاف بین 0.33 الی 0.48 میلی‌متر بوده است.

نوشته شده توسط dentalcenter

http://clinicmodern.com

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *