مراحل جراحی ایمپلنت دندان

مراحل جراحی ایمپلنت دندان و آشنایی و شناخت این مراحل یکی از مهمترین دغدغه های بیماران قبل از انجام ایمپلنت دندان می باشد. ایمپلنت‌ های دندانی یکی از سریع‌ترین و بهترین روش‌های جایگزینی دندان از دست‌ رفته می‌باشد، همچنین قابل پیش‌بینی بودن، عملکرد عالی و دوام بالا،  ایمپلنت‌ ها را به یک گزینه‌ جذاب برای بیماران و همچنین پزشکان تبدیل کرده است. شکست ایمپلنت‌های دندانی نه‌تنها به خاطر برگ خریدهای بیولوژیکی مانند بازسازی ناموفق استخوان و پری ایمپلنتایتیس رخ می‌دهد، بلکه ممکن است به علت عوارض فنی مانند روکش‌ هایی که توسط ایمپلنت ساپورت می‌شوند که مربوط به اجزای ایمپلنت و پروتز ایمپلنت است نیز رخ بدهد.

مشکلات فنی که مربوط به اجزای ایمپلنت می‌شوند، شامل شکستن اباتمنت و شکستن کاور اسکرو هست. اما با این وجود  باز هم ایمپلنت دندان مطمئن ترین روش برای درمان بی دندانی می باشد و علت آن مزایای ایمپلنت دندان است که پرشمار ومتعدد می باشد. در این مقاله به بررسی مراحل جراحی ایمپلنت و چگونگی گذاشتن آن می‌پردازیم.

شرح کامل مراحل جراحی ایمپلنت

پس از انجام معاینات و بررسی های مختلف شما توسط پزشک و متخصص ایمپلنت، مراحل جراحی کاشت دندان به صورت زیر انجام می گیرد:

1- پیوند استخوان

اگر استخوان فک شما به اندازه کافی قوی نباشد، ممکن است قبل از انجام مراحل جراحی ایمپلنت دندان به پیوند استخوان نیاز داشته باشید. پیوند استخوان به این علت انجام می شود که فرآیند جویدن غذا و خوراکی، سبب وارد شدن فشار مضاعفی به استخوان فک شما می شود و اگر استخوان های شما نتواند ایمپلنت را حمایت کند، احتمالا ایمپلنت شما خواهد شکست. فرآیند پیوند استخوان به این صورت است که معمولا استخوانی از بخش های دیگر بدن شما نظیر فک، چانه و یا حتی لگن شما برداشته و به محل مدنظر برای ایمپلنت پیوند داده می شود.

2- قرار گرفتن فیکسچر در فک

شاید یکی از مهمترین مراحل جراحی ایمپلنت دندان همین مرحله باشد. در این مرحله پزشک برای کار گذاشتن پایه ایمپلنت یا فیکسچر در فک شما، لثه شما را در امتداد استخوان فک برش می دهد و سوراخ هایی به سمت استخوان فک ایجاد می شوند. در داخل این سوراخ ها قسمت فلزی ایمپلنت دندان جای می گیرد. با توجه به اینکه این بخش به عنوان ریشه دندان شما عمل می کند، در عمق استخوان قرار گرفته می شود. در شرایطی که استخوان فک شما باریک تر از حد عادی باشد ممکن است که جراح از روشی بدون برش لثه استفاده کند.

هنگامی که پایه ایمپلت در استخوان فک شما جای گرفت، باید صبر کنید تا رشد استخوان شما تکمیل شود. در طی این دوره، استخوان فک شما با سطح ایمپلنت دندان ادغام شده و در خلال رشد، در هم تنیده می شود. این فرآیند از فردی به فرد دیگر می تواند متغیر باشد و ممکن است از چند هفته تا چند ماه به طول بینجامد.

3- قرار گیری اباتمنت

اباتمنت در واقع قطعه ای است که به قرار گرفتن تاج دندان روی فیکسچر کمک می کند. وقتی پیوند ایمپلنت با استخوان فک شما به خوبی انجام شد، این احتمال وجود دارد که شما به یک جراحی اضافه برای قرار گرفتن یا تغییر مکان قطعه ای که در نهایت تاج به آن اتصال خواهد یافت، احتیاج داشته باشید. البته در صورت نیاز به این جراحی، باید بدانید که این عمل عمدتا با بی حسی موضعی و در یک جلسه سرپایی انجام می گیرد. البته در عمده موارد در هنگام کاشت دندان، اباتمنت به فیکسچر  متصل شده و این یعنی این که شما به یک عمل اضافی نیاز نخواهید داشت. از آنجا که اباتمنت خارج از خط لثه قرار می گیرد است، وقتی دهان خود را باز می کنید قابل رویت بوده و تا زمانی که  روکش نهایی روی آن قرار گیرد، اوضاع بر همین منوال است.

4- قرار گرفتن روکش دندانی

قرار گرفتن روکش دندانی روی ایمپلنت، آخرین مرحله از مراحل جراحی ایمپلنت دندان است. پس از بهبودی کامل لثه ها، به مرحله آخر کاشت ایمپلنت دندان می رسیم که قرار گرفتن تاج دندان یا روکش دندانی روی اباتمنت به منظور فیکس شدن با پایه ایمپلنت است.  روکش دندانی دو نوع ثابت و متحرک دارد که بسته به انتخاب شما، پزشک متخصص آن را برای شما به رنگ و سایز دندان های دیگرتان آماده می کند. روکش های ثابت معمولا قابل جابجایی نبوده و روی  ایمپلنت فیکس می شوند در شرایطی که روکش های متحرک قاب جابجایی بوده و به طور مثال برای تمیز کردن روزانه می توانید آنها را از جای خود خارج کنید و دوباره به جای خود برگردانید.

مراحل جراحی ایمپلنت-کلینیک دندان پزشکی مدرن
مراحل جراحی ایمپلنت-کلینیک دندان پزشکی مدرن

تهیه شده در گروه کلینیک دندانپزشکی مدرن

دیدگاهتان را بنویسید