حدود 30 سال است که ایمپلنتهای دندانی برای افرادی که دندانهای خود را ازدستدادهاند،و یا دندان غیرقابل نگهداری دارند مورداستفاده قرار میگیرند، بهوسیلهی ایمپلنتهای دندانی میتوان بدون مشکل غذا خورد، خندید و زندگی کرد، یعنی کاربردی مانند دندان طبیعی دارند. در ادامه مقاله به مقایسه ایمپلنت با دندان طبیعی میپردازیم.
مقایسه کاشت ایمپلنت با دندان طبیعی
کاشت ایمپلنت نهتنها روشی قابل اعتماد برای جایگزینی دندان ازدسترفته است، بلکه قویترین نوع جایگزینی میباشد، به همین دلیل جراحی ایمپلنت دندان با هیچیک از روشهای درمانی جایگزینی دندان قابلمقایسه نیستند. ممکن است تعجب کنید که چگونه ممکن است ایمپلنتهای دندان انقدر شبیه به دندانهای طبیعی باشند. اما این موضوع بهسلامت فردی دندان، قدرت استخوانی و قدرت فعلی دندانهای طبیعی بستگی دارد. میزان قدرت استخوان فک میتواند باعث تقویت قدرت ایمپلنت شود، عملکرد ایمپلنتهای دندانی معمولا مانند عملکرد دندان طبیعی میباشد، بهجای ریشهی دندان، ایمپلنتهای تیتانیومی که بهوسیلهی جراحی در استخوان فک قرار میگیرند، جایگزین میشوند، باگذشت زمان، استخوان اطراف ایمپلنت در فرآیندی به نام بازسازی استخوان تشکیل میشود، میزان قدرت استخوان فک و توانایی استخوانسازی اطراف ایمپلنت بر روی قدرت و توانایی ایمپلنت تاثیر میگذارد. برخلاف دندانهای طبیعی عملکرد ایمپلنت متفاوت است، در دندانهای طبیعی حرکاتی در ریشه وجود دارد زیرا ریشه توسط رباتها در لثه قرار میگیرد اما ایمپلنت نباید حرکت کند و در داخل استخوان محکم فیکس میشود، به همین دلیل در برخی موارد میگویند ایمپلنتهای دندانی قویتر از دندانها هستند. راه صحیح و درست حفظ ایمپلنتهای دندانی حفاظت از لثه و استخوان میباشد، به همین دلیل است که بسیاری از بیماران قبل کاشت ایمپلنت پیوند استخوان را انجام میدهند، تا استخوان را جهت پشتیبانی از ایمپلنت تقویت کنند.
اهمیت پیوند استخوان جهت تقویت ایمپلنت
کلمهی پیوند استخوان ممکن است ترسناک به نظر برسد، اما یکی از مثبتترین مواردی که میتوان برای بازگرداندن سلامت دندان پس از دست دادن دندان انجام داد، همین پیوند است. هنگامیکه یکدندان از دست میرود، استخوان هیچ عامل حمایتکنندهای جهت پایداری ندارد، به همین دلیل باگذشت زمان شروع به تحلیل رفتن میکند، درنتیجه دندانهای اطراف ایمپلنت نیز شروع به حرکت کردن میکنند و بهم ریختگی ایجاد میشود، پیوند استخوان میزان استخوان را تقویت کرده و اجازه کاشت دندان در استخوان فک را به جراح میدهد.
دیدگاهتان را بنویسید