مطالعات مقطعی نشان میدهد، که درمان ایمپلنت در بیماران انتخابشده بسیار قابلاعتماد و ایمن هست. مزایای طولانیمدت موفقیت کاشت ایمپلنت عبارتاند از :
- راهحلی طولانیمدت برای جایگزینی دندان افرادی که دندانهای خود را از دست دادند،
- مزایای قابلتوجهی در بهبود کیفیت زندگی و رفاه حال بیماران
- جلوگیری از تحلیل استخوان فک
موفقیت کاشت ایمپلنت و عوامل موثر در افزایش موفقیت جراحی
همچنین نتایج مطالعات نشان داده که ممکن است عوارض ایمپلنت نیز رخ بدهد و یا برخی از جراحیهای ایمپلنت با شکست مواجه شوند. موفقیت درازمدت ایمپلنت به این موضوع بستگی دارد که فرد بتواند بهدرستی عوامل مختلف خطرساز در این نوع درمان را مدیریت کند.(مثل دیابت کنترل نشده، سابقه بیماری پریودنتال و …). بیماران باید بهطور کامل از تأثیر این عوامل خطر بر موفقیت یا بقای ایمپلنتها آگاه باشند و اینکه چگونه این عوامل میتوانند برای بهینهسازی روند درمان مدیریت شوند.
نرخ موفقیت و نرخ بقا
موفقیت زمانی معنا پیدا میکند، که وقتی بازبینی دوباره ایمپلنت توسط جراح اتفاق افتاد، بعد از آنالیز، درد و تحلیل استخوان و یا عوارضی مثل پری ایمپلنت وجود نداشته باشد. نرخ کامل موفقیت و بقا دارای توافق کلی نیست و مطالعات مختلف با استفاده از معیارهای مختلف گزارش میشوند که مقایسه مستقیم موفقیت را غیرممکن میسازند. نرخ بقای ایمپلنتهای دندانی بعد از 15 سال، 90 درصد میزان موفقیت را گزارش کردهاند.
بررسیهای سیستماتیک هیچگونه تفاوت قابلتوجهی بین نرخ بقای دستگاههای ایمپلنت نشان نمیدهد. این موضوع اهمیت دارد که بدانید بقا ایمپلنت همان موفقیت ایمپلنت نیست، مشکلاتی طی بلندمدت ممکن است اتفاق بیفتد، مشکلات بلندمدت ، مشکلات بیولوژیکی مانند تورم، و یا مکانیکی مانند: شکست پیچ ایمپلنت که جزی دستهبندی نرخ بقا نمیباشند. مطالعات نشان میدهد که پروتزهای ایمپلنت که در طولانیمدت استفاده میشوند مانند پروتزهای اوردنچر و پلهای دندان مستعد مشکلات مکانیکی میشوند. بنابراین یک برنامه نظارت درست جهت اطمینان از بقای طولانیمدت و موفقیت در درمان ایمپلنت ضروری است.
فاکتورهای خطرساز که روی موفقیت کاشت ایمپلنت و پیش بینی های آن موثر است
هر بیمار یک شخص منحصربهفرد با نیازهای مختلف ازلحاظ عملکرد و کاربرد هست، تجزیهوتحلیل خطر باید بخشی از روند تصمیمگیری جراح در طی طرح درمان باشد.گفتهشده یک جراح ایمپلنتولوژیست قبل از نهایی کردن طرح درمان باید 60 عامل خطر در طول درمان را ارزیابی کند.تجربه و آموزش متخصص بالینی و همچنین انتظارات بیمار محدودیتهای زمانی و مالی باید در آنالیز عوامل خطرساز گنجانده شود.برگ خریدهای خطرساز برای بیمار میتواند عوامل سیستماتیک و local باشد،
در طول دو دهه گذشته بسیاری از اصلاحات جهت بهبود موفقیت دراز مدت آنالیز ایمپلنت دندان انجامشده است، امروزه 1300 نوع ایمپلنت دندانی در دسترس هست که درم واردی مثل شکل،اندازه، طول، ویژگیهای سطحی و پوششهای مختلف متفاوت هستند.اما هنوز هم مطالعات در این حوزه ادامه دارد تا نرخ موفقیت طولانیمدت در کاشت انواع ایمپلنت به نزدیک 100 برسد
دیدگاهتان را بنویسید