کاشت دندان به درمان گسترده و پراستفاده در جایگزینی دندان از دست رفته تبدیل شده است.برای این جایگزینی نیاز به حجم کافی از استخوان میباشد،یکی از روش های تامین استخوان کاشت دندان با استفاده از GBR میباشد.این روش از بازسازی استخوان تکنیکی است برای افزایش فضای استخوانی جدید که این فضاها با رشد استخوان جدید هدایت می شوند.
عملکرد GBR در فضای استخوان
به جهت دستیابی به نتیجه ی قابل انتظار و طولانی مدت، بیمار باید برای کاشت ایمپلنت حجم کافی از استخوان را داشته باشد. بسیاری از بیماران متقاضی کاشت دندان، فاقد حجم کافی استخوان می باشند، اما روش های مختلفی وجود دارند که می توانند برای افزایش رشد بافت جدید و افزایش حجم استخوان مورد استفاده قرار بگیرند. یکی از این روش ها (GBR (GUIDE BONE REGENERATION می باشد، که وقتی برای پر کردن نواقص استخوانی از استخوان جدید استفاده می شود ، GBR می تواند بهترین انتخاب باشد و نتیجه طولانی مدت ارائه کند؛ که باعث ثبات طولانی مدت ایمپلنت در محل جراحی می شود.
مفهوم جی بی آر در چند دهه گذشته معرفی شد. آزمایشات انجام شده در آن زمان بر روی بازسازی عصب و تاندون ها متمرکز بود.بعد ها مطالعات جدی تر نشان داد که GBR می تواند به طور پیش بینی شده جهت بازسازی استخوان جدید و بهبود نقص های استخوانی در اطراف ایمپلنت مورد استفاده قرار گیرد، در نتیجه طول و قطر استخوان آلوئولار افزایش می یابد.

کاشت دندان با استفاده از GBR چگونه است؟
وقتی فضایی به طور مستقیم در سطح استخوان ایجاد می شود، استخوان های جدید نیز می توانند در این منطقه رشد کنند، برای ایجاد این فضا باید از سلول هایی که وظیفه بازسازی استخوان را بر عهده دارند توسط غشا ممبرین حفاظت شود،اما این نکته اهمیت دارد که ممبرین قدرت کافی برای حفاظت از فضایی که دارای نقص استخوان است، را داشته باشد.اگر غشا یا ممبرین مناسب انتخاب شود پس از چندماه استخوان های سالم درمحلی که استخوان دارای نقص بود تشکیل می شود.
یکی از مسائلی که در هنگام استفاده از غشاها مورد توجه قرار می گیرند ، میزان جذب آ نها می باشد .درصورتی که یک غشا با سرعت زیاد جذب شود، می تواند بازسازی استخوان را تحت تاثیر قرار بدهد.غشا یا مبرین هایی که دیرجذب تر هستند، می توانند روند GBR را بسیار موفق تر و نتیجه مطلوب تری را به همراه داشته باشند و شرایط دستیابی به ارتفاع و عرض مطلوب را فراهم کنند.پس از انجام GBR استخوان تقویت شده دارای شرایط عالی برای قرار گیری ایمپلنت نسبت به قبل می باشد، در این شرایط بافت نرم لثه تحت تاثیر قرار نمی گیرد.
ممکن است احتیاج باشد که میزان بافت زیر لثه را کاهش دهیم تا بتوان راحت آن را کشید و روی استخوان جدید قرار داد، بدون این که فشار و تنش زیادی به آن وارد شود، بنابراین GBR یک روش قابل پیش بینی و موفق می باشد که استخوان در عرض 3 ماه احیا می شود. در طول بهبودی، فشار به ناحیه ای که تحت درمان GBR قرار گرفته می تواند از موفقیت جراحی جلوگیری کند.پس از GBR جراحی کاشت ایمپلنت با موفقیت انجام خواهد شد.