کشیدن دندان عقل و عوارض موقت و دایم آن

کلینیک دندانپزشکی مدرن تازه های دندانپزشکی کشیدن دندان عقل و عوارض موقت و دایم آن
کشیدن دندون عقل

تازه های دندانپزشکی

کشیدن دندان عقل و عوارض موقت و دایم آن

ارسال شده توسط dentalcenter

به قسمت جدید از استیج مدرن خوش آمدید. موضوع امروز برنامه ما راجع به دندان عقل و کشیدن دندون عقل می‌باشد. برای شروع بهتر است به اولین پرسشی که در ذهنتان شکل گرفته پاسخ دهیم. یعنی این سوال که اصلا دندان عقل چی هست؟ داخل دهان هر انسان 4 عدد دندون عقل وجود دارد که 2 تا در فک بالایی و 2 تا در فک پایینی قرار می‌گیرند. دندان‌های عقل در انتهای قوس فکی ما قرار گرفته و در اصطلاح پزشکی به آنها دندان‌های آسیای سوم یا مولارِسوم گفته می‌شود.

رویش دندان‌های عقل از 17 یا 18 سالگی افراد شروع شده و تا 25 سالگی ادامه پیدا می‌کند. با توجه به شرایط استخوانی، جسمانی و فکی هر فرد ممکن است این رویش کمی زودتر یا کمی دیرتر انجام شود. رویش دندان عقل به 3 شکل انجام می‌شود:

  • حالت اول : دندون عقل کامل رشد می‌کند، از لثه خارج می‌شود و ما می‌توانیم آن را شرایط و موقعیت صحیح مشاهده کنیم.
  • حالت دوم : تاج دندون عقل ما از لثه خارج شده و کاملا بیرون می‌زند و بخش دیگر آن در زیر لثه قرار می‌گیرد. به این حالت نیمه روییده می‌گوییم.
  • حالت سوم : حالتی است که دندون عقل ما به طور کامل در استخوان فکی ما و در زیر لثه قرار می‌گیرد که به آن دندون عقل نهفته گفته می‌شود.

بیشتر بخوانید : آیا ترمیم دندان عقل ممکن است؟ | همچنین درباره ترمیم دندان بخوانید

چرا دندان عقل به شکل نهفته رویش پیدا می‌کند؟

هماطنور که اشاره کردیم، دلیل این اتفاق به شرایط جسمانی، فکی و استخوانی هر فرد برمی‌گردد. همینطور مسائل ژنتیکی و ارثی یا بیماری‌هایی که در کودکی می‌گیریم در رویش نهفته دندون عقل تاثیرگذار هستند. بیماری‌هایی مثل کم خونی، راشیتیسم و غیره هم می‌توانند باعث رشد نهفته دندون عقل شوند. یکی دیگر از دلایل بروز این اتفاق، نبود فضای کافی در قوس فکی ما است که باعث می‌شود دندون عقل در زیر لثه به شکل بسیار نامناسبی قرار بگیرد.

بیشتر بخوانید : چه زمانی باید سراغ کشیدن دندان رفت؟

چه زمانی باید دندان عقل خود را بکشیم؟

احتمالا برایتان سوال شده که چه زمانی باید سراغ کشیدن دندون عقل برویم؟ زمانی که دندون عقل در موقعیت و حالت صحیح کاملا در قوس فکی ما روییده و مشکل خاصی برای دندان‌های کناری و فک ما ایجاد نکرده است، لازم نیست این دندان کشیده شود. اما اگر علائم و مشکلاتی که در ادامه مطرح می‌کنیم را در خودتان می‌بینید، حتما به دندانپزشک مراجعه کنید و برای کشیدن دندون عقل اقدام کنید.

  1. اگر در آن قسمتی که دندون عقل روییده، عفونت لثه مشاهده می‌کنید
  2. اگر دندون عقل به دندان‌های کناری شما فشار آورده و باعث پوسیدگی دندان‌های کناری شما می‌شود
  3. اگر دندون عقل باعث شده دندان‌های قدامی روی هم قرار بگیرند و یک حالت نامنظم برای آنها ایجاد شود
  4. اگر در ناحیه دندون عقل درد، تورم، ناراحتی یا تشکیل کیست مشاهده کردید
  5. زمانی که دندانپزشک می‌خواهد برای بیمار پروتز انجام بدهد و دندون عقل در موقعیتی قرار دارد که پروتز را دچار مشکل می‌کند. برای مثال زمانی که قرار است روی دندان 7 ایمپلنت انجام شود، باید دندان 8 یا همان دندون عقل را کشید تا روکش مناسب با موقعیت مناسب تحویل بیمار داده شود
  6. اگر گوش درد دارید : یکی از دلایلی که باید سراغ کشیدن دندون عقل بروید، گوش درد است. به این خاطر که دندان‌های فک مقابل در تماس دندون عقل قرار گرفته و اگر موقعیت دندون عقل به حدی بد باشد که در تماس مناسب با فک و دندان‌های فک بالا قرار نگیرد، به فک فرد آسیب وارد می‌شود و او این آسیب را از طریق درد در گوش‌هایش حس خواهد کرد

آیا افراد سن بالا هم می‌توانند سراغ کشیدن دندان عقل بروند؟

بله افراد سن بالا هم می‌توانند این کار را انجام دهند اما ممکن است عوارض و مشکلاتی برای آنها به همراه داشته باشد. اگر سن زیادی دارید و می‌خواهید دندون عقل خود را بکشید، بهتر است به نکات زیر توجه کنید:

  • اولین مشکل این است که با افزایش سن، ریشه‌های دندان هم قطورتر و محکم‌تر شده و کار کشیدن دندون عقل افراد سن بالا مسلما سخت‌تر خواهد شد
  • بعد از کشیدن دندون عقل در افراد سن بالا التیام اون ناحیه خیلی کندتر از حالت معمول پیش رفته و ترمیم استخوان هم روندی کند و کوتاه را طی خواهد کرد
  • هنگام جراحی و کشیدن دندون فک افراد سن بالا، ممکن است استخوان فک آنها بشکند و مشکلاتی را برایشان به وجود بیاورد

بیشتر بخوانید : لثه اضافی چیست و چطور درمان می‌شود؟

آیا کشیدن دندان عقل عوارض دارد؟

در جواب باید بگوییم بله. کشیدن دندون عقل عوارض خاص خود را دارد که این عوارض به 2 دسته گذرا و ماندگار تقسیم می‌شوند.

عوارض گذرا کشیدن دندان عقل

از عوارض گذرا می‌توانیم به خونریزی شدید در ناحیه جراحی اشاره کنیم. یا آسیب دیدن اعصاب در فک پایینی یا آسیب دیدن سینوس در فک بالایی از این دسته مشکلات گذرا هستند. گاهی به خاطر سختی جراحی ممکن است دهان بیمار زیاد باز بماند و بعد از جراحی فک بیمار دچار نوعی قفل شدگی بشود. البته جای نگرانی نبوده و این حالت خیلی زود برطرف می‌شود. می‌توانید با استفاده از کمپرس آب گرم و ماساژ درد آن قسمت را برطرف کنید.

ممکن است هنگام جراحی، دندان کنار دندون عقل که پوسیدگی وسیعی داشته و قبلا با آمالگام یا کامپوزیت پر شده، حالتی لق پیدا کند که باز هم تکرار می‌کنیم که این مشکل بعد از مدت کوتاهی برطرف خواهد شد. گاهی مواد ترمیمی دندان به طور کامل خارج می‌شود که دندانپزشک می‌تواند در مراجعه‌های بعدی آن را برای بیمار ترمیم کند.

عوارض ماندگار کشیدن دندان عقل

از عوارش ماندگار کشیدن دندون عقل می‌توانیم به بی حسی در ناحیه جراحی شده اشاره کنیم که باعث ایجاد حالت گزگز و بی حسی در دهان فرد می‌شود.

در آخر توصیه می‌کنیم یک بار دندان‌های عقل خود را بررسی کنید و اگر مشکلاتی که درباره آنها صحبت شد را دارید، حتما به دندانپزشک مراجعه کنید تا درباره کشیدن دندون عقل شما را راهنمایی کند.

نوشته شده توسط dentalcenter

http://clinicmodern.com

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *