درد ایمپلنت دندان نگران کننده است؟

کنترل درد ایمپلنت دندان

ایمپلنت دندانپزشک بدون درد مراقبت های دندانپزشکی

درد ایمپلنت دندان نگران کننده است؟

ارسال شده توسط dentalcenter

درد ایمپلنت دندان و نگرانی های بیمار

کنترل درد ایمپلنت دندان ترس از درد کشیدن بصورت ناخودآگاه در وجود تمام افراد است. در مورد دندانپزشکی و دردهای ناشی از جراحی های دهان و دندان نیز ترس افراد بخاطر درد حاصل از جراحی دندان بسیار است. زمانیکه فردی قصد مراجعه به مرکز دندانپزشکی برای کاشت ایمپلنت دارد بیشترین موضوعی که ذهنش را مشغول میکند درد ایمپلنت دندان میباشد. مهمترین چیزی که به ذهن او میرسد این سوال است که آیا ایمپلنت درد دارد؟

 دغدغه همه ما زمانی که قصد داریم یک عمل جراحی بروی دندان خود انجام دهیم بیش از اینکه بدانیم قرار است چه مراحل درمانی روی دندان ما انجام شود روی درد حاصل از درمان متمرکز است. همین درد و ترس از آن نیز باعث میشود در مراجعه به دندانپزشک تاخیر کرده و باعث پیشروی بیماری های دهان و دندان خود شویم.

درد و درمان ایمپلنت

زمانی که فردی تصمیم میگیرد به  کلینیک دندانپزشکی مراجعه کند و درمان ایمپلنت را انجام دهد چیزی که در ذهن او شکل میگیرد درد حاصل از انجام ایمپلنت میباشد. اینکه در چه مراحلی از درمان درد بیشتر یا کمتری دارد و آیا بعد از انجام ایمپلنت چه مواقعی ممکن است درد را احساس کند. و بصورت کلی این سوال در ذهن فرد وجود دارد که  “آیا ایمپلنت درد دارد؟”

درد ایمپلنت دندان
درد ایمپلنت دندان

چرا بیمار باید درباره مراحل درمان آگاهی کافی داشته باشد؟

بدون شک هر درمانی درد مخصوص به خود را دارد. در مورد درمان ایمپلنت دانستن مراحل درمان و چگونگی انجام آنها بیمار را نسبت به شدت و یا کنترل آن توسط تیم دندانپزشکی آگاه میکند.

بطور مثال بیمار باید بداند تمام مراحل درمانی ایمپلنت با بی حسی شروع شده و اولین دردی که بیمار حس میکند دردی است که هنگام بی حس کردن متوجه او میشود. اما لازم است بیمار این را هم بداند برای این مواقع نیز روشهایی مانند اسپری ها و ژل های بی حسی وجود دارند که قبل از تزریق مواد بی حسی محل مورد نظر را بی حس کرده تا شما درد تزریق مواد بی حس کننده را نیز متوجه نشوید. پس با دانستن موارد فوق دغدغه شما از این بابت رفع میگردد.

پس بطور کلی در مراحل درمان و اجرای ایمپلنت و پروتز فقط در بی حسی اولیه بیمار است که درد حاصل از تزریق مواد بی حسی را بیمار متوجه شده که البته با استفاده از روش فوق ( اسپری و ژل بی حس کننده ) آن هم به میزان قابل توجهی کاهش می یابد.

مفهوم درد در حین انجام ایمپلنت

با توجه به مطالب فوق متوجه شدیم که در مراحل انجام ایمپلنت دردی متوجه بیمار نمیشود. تمامی مراحل از قبل پیش بینی و خنثی میگردد. اگر از دید یک جراح دندانپزشک نیز به مفهوم درد در حین انجام درمان نکاه کنیم. باید در نظر گرفت اگر بیمار در حین درمان حس درد داشته باشد دندانپزشک نمیتواند مراحل درمان را ادامه داده و کارعملا متوقف میشود. با درک مطلب فوق بیمار اطمینان پیدا می کند که دندانپزشک بشکلی ناحیه مورد نظر را بی حس کرده تا براحتی بتواند درمان خود را انجام دهد.پس بیمار در طی درمان متوجه دردهای شدید نخواهد شد. تنها چیزی که ممکن است بیمار حس کند فشار حاصل از انجام ایمپلنت بوده که با درد کاملا متفاوت می باشد.

درد در حین انجام ایمپلنت
درد در حین انجام ایمپلنت

توجه : اگر به هر دلیلی در حین انجام جراحی دردی حس کردید با علامت دادن به دندانپزشک او را در جریان گذاشته تا علت را بررسی و درد را برطرف کند. ممکن است ناحیه مورد نظر بر اثر عفونت عمیق و یا از بین رفتن اثر داروی بی حسی باعث ایجاد درد شده باشد.در صورت بروز دردهای ناگهانی جراح بلافاصله به آن رسیدگی می کند.

احساس درد پس از انجام ایمپلنت

هنگامی که فردی دندانی را کشیده مسلما بعد از آن درد خواهد داشت. پس از انجام جراحی و اتمام آن و در حین دوره نقاهت نیز این درد وجود خواهد داشت.

 حال چه کنیم که این درد را به حداقل برسانیم؟

برای کنترل درد ایمپلنت دندان اگر توصیه های جراح و پزشک مربوطه را انجام دهیم میتوانیم درد دوره نقاهت را کاهش دهیم. با مراقبت ها و استفاده از داروهای تجویز شده این درد قابل مدیریت خواهد بود.

توجه : افراد سیگاری که قصد انجام جراحی ایمپلنت دارند باید حداقل 100 ساعت قبل از شروع مراحل درمان ، سیگار کشیدن خود را کنترل و مدریریت کنند. کاهش محسوس میزان مصرف سیگار به اندازه 2 یا 3 نخ در روز باعث ایجاد شرایط خوبی در انجام ایمپلنت و بعد از آن در دوره نقاهت میشود. ذکر این نکته نیز لازم است که پس از کاشت پایه ایمپلنت از کشیدن سیگار خودداری کرده تا از عفونت ناحیه مورد نظر جلوگیری شود. در صورت عدم رعایت نکته فوق عفونت ایجاد شده باعث درد شدید در آن ناحیه میگردد.

اثر سیگار در درد ایمپلنت
اثر سیگار در درد ایمپلنت

مصرف داروهای بیماری های دیگر و شرایط درمان ایمپلنت

اگر فردی بیماری های دیگری دارد که نیاز به مراقبتها و مصرف داروهای مرتبط با همان بیماری دارد و به علت شروع جراحی ایمپلنت مصرف بخشی یا همه آنها را قطع کرده لازم است ضمن مشورت با پزشک مربوطه برنامه مصرف داروهای خود را طبق روال منظم کند.

با رعایت موارد و نکات ذکر شده فوق و اضافه کردن عادت های خوب در سبک زندگی خود درد بعد از درمان را کاهش داده و کیفیت سلامت خود را ارتقا ببخشید.

نوشته شده توسط dentalcenter

http://clinicmodern.com

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *