معایب کامپوزیت دندان ، چرا کامپوزیت نکنیم؟

کلینیک دندانپزشکی مدرن تازه های دندانپزشکی معایب کامپوزیت دندان ، چرا کامپوزیت نکنیم؟

تازه های دندانپزشکی

معایب کامپوزیت دندان ، چرا کامپوزیت نکنیم؟

ارسال شده توسط dentalcenter

معایب کامپوزیت

معایب کامپوزیت و اطلاع از موارد آن برای هر بیماری که قصد انجام ترمیم یا درمان کامپوزیت را دارد می تواند مهم باشد. در این مقاله قصد داریم به بررسی معایب کامپوزیت دندان بپردازیم، پس با ما همراه باشید.

معایب کامپوزیت دندان

معایب کامپوزیت

1- حساسیت تکنیکی

کار کردن با کامپوزیت نیازمند تسلط علمی، حوصله و مهارت دندانپزشک میباشد . تمام مراحل کار باید با دقت و حوصله کافی انجام شود و تمام ملاحظات باید مو به مو رعایت شود . در غیر اینصورت کوچکترین سهل انگاری میتواند عوارض و عواقبی را به دنبال داشته باشد . عوارضی از قبیل؛ حساسیت دندان پس از کامپوزیت، عود پوسیدگی، درد حین جویدن، التهاب لثه و تحریک عصب دندان تا جایی که بافت های زنده از بین میروند و جای آنها را باکتری ها پر میکنند و دندان عفونی شده و نیاز به عصب کشی پیدا میکند .

2- انقباض پس از سفت شدن

انقباض پس از سفت شدن از دیگر معایب کامپوزیت دندان است. کامپوزیت بعد از سفت شدن کمی منقبض می گردد و این موضوع باعث ایجاد یک درز میکروسکوپی بین دندان و کامپوزیت میشود که میتواند محل مناسبی برای تجمع باکتری ها و شروع پوسیدگی و یا جذب مواد رنگی و بد رنگ شدن لبه های ترمیم شود . البته رعایت نکات تکنیکی این را به حداقل رسانده ، رعایت بهداشت و استفاده از دهانشویه فلوراید از عوارض احتمالی بعدی جلوگیری میکند .

3- رنگ پذیری

کامپوزیت نسبت به سایر مواد ترمیمی رنگ پذیری بالایی دارد و البته با پولیش کامل سطحی و محدود کردم مصرف مواد غذایی رنگی و دخانیات به حداقل میرسد . رنگ پذیری از جمله معایب کامپوزیت دندان است.

4- کم بودنت مقاومت به سایش

دندانهای مقابل دندان ترمیم شده کامپوزیتی، مسواک، خمیر دندان های ساینده و سایر عوامل میتوانند باعث سایش و ایجاد خراش در کامپوزیت شوند .

5- جذب باکتری ها

در یک آزمایش، دانشمندان در دو ظرف آزمایشگاهی دو قطعه ماده ترمیمی را در میان توده ای از باکتری های دهان قرار دادند . در ظرف اول قطعه ای و در ظرف دوم هم قطعه ای کامپوزیت قرار گرفت . پس از کشت دادن باکتری ها نتیجه به این ترتیب بود : تراکم باکتری ها در ظرف از آن تشکیل شده بود و اطراف یک هاله حدودا 2 میلی متری کاملا عاری از میکروب ( استریل ) مشاهده میشد . حال آنکه در ظرف کامپوزیت بیشترین تراکم باکتری ها درست در اطراف این ماده تجمع پیدا کرده بود . بنابراین رعایت بهداشت در مجاورت کامپوزیت اهمیت بیشتری نسبت به دارد .

نکته کلیدی: لازم به ذکر است که در نسل های جدید، معایب کامپوزیت به حداقل رسیده است و روز به روز کمپانی ها بر کیفیت کامپوزیت های تولیدی خود می افزایند و باز هم یادآور میشویم که رعایت نکات تکنیکال و مراقبتهای پس از کامپوزیت توسط بیمار عوارض آن را به نزدیک صفر میرساند .

معایب کامپوزیت دندان

کلینیک دندانپزشکی مدرن

ارائه دهنده انواع خدمات زیبایی دندانپزشکی مانند انواع کامپوزیت دندان، با  بالاترین کیفیت ها و مناسب ترین قیمت ها، آماده ارائه خدمات به شما عزیزان می باشد.

نوشته شده توسط dentalcenter

http://clinicmodern.com

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *