گاها پیش میاید که نمیدانیم لثه های ما سالم است یا بیمار؟ از سلامت لثه های خود اگاهی لازم را نداریم و زمانی متوجه میشویم لثه هایی بیمار داریم که کار از کار گذشته است و دیر دچار التهاب لثه شده ایم. در این مقاله شما را بافت لثه و تشخیص لثه سالم و بیماری های لثه اشنا میکنیم.
با ما همراه باشید !
لثه
لثه بافت نگهدارنده دور دندان است. لثه سالم به شکل ظاهری پرتقالی شکل و صورتی رنگ است. در صورتی که در افراد جوان به لثه های آنها دقت کنیم میبینم که بافت لثه شبیه پوست پرتقال است. اکثر افراد بزرگسال دچار انواع بیماری های لثه میشوند و اولین دلیل آن عدم رعایت مناسب بهداشت دهان دندان میشود.
بیماری های لثه میتواند به انواع مختلفی بروز کند که از شایع ترین های آن میتوان به التهاب لثه ( ژنژیویت ) اشاره کرد. علت اصلی و اولیه این بیماری عدم رعایت بهداشت دهان دندانی میباشد . و در مواردی که به موقع درمان نشود تبدیل به حالت شدید تری از بیماری تحت عنوان پریودنتال میشود.
لثه سالم
لثه سالم حالتی صورتی رنگ و پوست پرتقالی دارد. در صورتی که بهداشت دندان ها رعایت نشود و پلاک های میکروبی به موقع از روی دندان ها برداشته نشود و به سمت خط لثه حرکت کند موجب التهابات لثه و به دنبال آن بیماری ژنژیویت را خواهیم داشیم. اولین قدم در داشتن لثه های سالم رعایت نکات زیر میباشد:
1_حداقل روزی دو بار مسواک زده شود.
2_استفاده مداوم از نخ دندان
3_استفاده از دهان شویه های مناسب
4_انجام چکاپ های مداوم توسط دندانپزشک
انواع بیماری های لثه:
1_ التهاب لثه ( ژنژیویت )
2_پریودنتال
التهاب لثه ( ژنژیویت )
التهاب لثه حالتی از بیماری است که در نتیجه عدم رعایت بهداشت دندان ها ایجاد میشود. در صورتی که پلاک های میکروبی از روی دندان برداشته نشود سفت شده و تبدیل به جرم میشوند و باعث تحریک وحساسیت لثه ها شده و در نهایت نوعی از بیماری لثه ( ژنژیویت ) را ایجاد میکندد.
از علائم بیماری ژنژیویت:
1_ تورم و قرمزی لثه
2_التهابات لثه
3_خونریزی لثه
4_بوی بد دهان
5_حساس بودن لثه ها در هنگام لمس
پریودنتال
بیماری پریودنتال اختلالی است که به علت عفونت و التهاب در لثه و استخوان اطراف آن ایجاد میشود. در مراحل اولیه این بیماری ژنژیویت نامیده میشود، و در این حالت لثه ها قرمز و متورم میشوند و گاها خونریزی هم میکنند.
در مراحل پیشرفته تر این بیماری پریودنتال نامیده میشود، در این حالت لثه ها تحلیل میروند و حتی ممکن است ریشه ها نمایان شوند به گونه ای که طول دندان ها در این افراد طویل تر از حالت عادی به نظر میرسد.
بیماری پریودنتال تقریبا در مردها 56% و درزن ها 38% میباشد.
علائم بیماری پریودنتال :
1_تورم و قرمزی لثه
2_التهاب
3_خونریزی لثه
4_ لقی دندان ها
5_ ایجاد حس درد در هنگام لمس
6_تحلیل لثه ها
انواع درمان خانگی برای تقویت لثه ها :
1_مواد غذایی سرشار از ویتامین C : فلفل ، پرتقال ،کیوی ،توت فرنگی ، کلم بروکلی
2_مواد سرشار از ویتامین K : ماهی ، زرده تخم مرغ ، شیر ، روغن ماهی
3_ نوشیدن چای سبز
4_ ماساژ روغن نارگیل روی لثه ها
دیدگاهتان را بنویسید