پوسیدگی دندان-نشانه ها و عوارض آن
پوسیدگی دندان چیست؟
پوسیدگی دندان از شایع ترین مشکلات سلامتی
ارسال شده توسط dentalcenter
ایمپلنت فوری دندان که به آن ایمپلنت یک روزه هم گفته می شود یکی از انواع روش های درمان ایمپلنت دندان است که درآن یک تاج موقتی، اندکی پس از جای گذاری ایمپلنت در استخوان فک ، روی ایمپلنت قرار می گیرد. این دندان جایگزین موقتی معمولا به دقت شکل داده می شود، به گونه ای که تماسی با دندان سمت مقابل نخواهد داشت. این تاج موقتی صرفا برای زیبایی لبخند است تا زمانی که تاج دائمی آماده و جایگزین آن شود.
در حال حاضر درمان ایمپلنت فوری دندان ، توسط متخصصان ایمپلنت رو به افزایش است. در این روش طی مدت 48 ساعت پس از جراحی ایمپلنت، تاج موقتی روی دندان قرار داده می شود و تا مدت جوش خوردن استخوان باقی می ماند.
ایمپلنت شامل دو بخش است: بخش ریشه و بخش تاج. بخش ریشه ای با روش جراحی در استخوان فک به جای ریشه دندان از دست رفته قرار میگیرد؛ سپس چند ماه زمان لازم است تا این بخش با استخوان اطراف خود جوش بخورد و محکم شود تا بتوانیم بخش تاجی را روی آن قرار داده و به بیمار امکان غذا خوردن بدهیم. اما ایمپلنت یک روزه به تکنیکی گفته می شود که در آن بخش تاجی ( پروتز ایمپلنت ) را بلافاصله پس از جراحی بخش ریشه ای یا یکی دو روز بعد از آن تحویل می دهیم و کار به اتمام می رسد.
این روش از ایمپلنت به شخص کمک میکند تا سریع تر به زندگی طبیعی بازگردد. همچنین میتواند با سرعت بیشتری دندان ازدست رفته را باز گرداند. در کاشت دندان به روش سنتی ایمپلنت، شخص مدت زمان زیادی را برای پروسه درمانی خود صرف میکند. در این روش از کاشت ایمپلنت زمان جراحی 1 الی 2/5 ساعت در هر فک خواهد بود و افراد متقاضی کاشت دندان به دلیل سرعت انجام آن و کاهش زیاد پروسهی درمانی در صورت داشتن شرایط استخوانی کافی این روش را برمیگزینند.
در ایمپلنت یک روزه هم زمان با گذاشتن پایه روکش دندان نیز داخل دهان قرار میگیرد و نیاز به گذشت زمان سه الی چهارماهه برای جوش خوردن پایه ایمپلنت به استخوان فک نیست. در کنار این مزایا ایرادی که میتوان به این روش از جراحی گرفت احتمال رخ دادن شکست کاشت دندان میباشد. طی تحقیقات انجامشده حدود 98 درصد جراحی ایمپلنت با موفقیت همراه است. در ادامه کلیپی از رضایت بیمار پس از انجام فرآیند ایمپلنت یک روزه در کلینیک دندانپزشکی مدرن را مشاهده می کنید.
ممکن است بسیاری از شما درباره ی ایمپلنت اطلاعاتی به دست آورده باشید، اما همچنان سوالات مبهمی در ذهن شما مطرح باشد. مهم نیست چه فرآیندی قرار است طی شود، اما همه ی افراد حق دارند اطلاعات کافی درباره ی اقداماتی که قرار است انجام شود داشته باشند.
در این مقاله سعی شده است رازهایی پیرامون ایمپلنت، به خصوص نحوه کاشت ایمپلنت یک روزه، را با شما به اشتراک بگذاریم. در روش های سنتی کاشت دندان، ایمپلنت که نوعی پایه تیتانیومی می باشد، درون استخوان فک قرار داده می شود.
قبل از این که هر نوع اقدام اضافی انجام شود، باید مدتی جهت بازسازی استخوان و یا ادغام ایمپلنت در استخوان فک وقت صرف کرد. چند ماه پس از بهبودی، اباتمنت در بالای ایمپلنت قرار داده می شود و روکش دندان همان قسمتی است که به عنوان جایگزین دندان مورد استفاده قرار می گیرد.ایراد روش سنتی کاشت ایمپلنت این است که زمان زیادی تا پایان جراحی صرف می شود.
نکته:
یکی دیگر از ایرادات این روش این است که جراح به صورت تقریبی ایمپلنت را در جای خودش قرار می دهد و این بدان معنا است که زمان زیادی جهت بازسازی استخوان صرف شود. در روش ایمپلنت یک روزه ، دندان در همان لحظه توسط پزشک جراح کشیده می شود و پایه ایمپلنت داخل فک قرار داده می شود. همچنین روکش دندان نیز همان روز بر روی ایمپلنت قرار می گیرد.
نکته کلیدی که در هنگام انجام این پروسه اهمیت دارد، تصویربرداری کامپیوتری می باشد.با استفاده از سی بی سی تی، یک مدل سه بعدی از شکل فک ایجاد می شود، به همین دلیل در بعضی موارد روش ایمپلنت یک روزه، حتی بهتر از روش سنتی دارای نتیجه می باشد. ایمپلنت دندان واقعا می تواند در یک روز انجام شود و نه تنها می تواند میزان بالای موفقیت را ایجاد کند، بلکه نتیجه رضایت بخشی را برای بیمار به همراه خواهد داشت.
دو ویژگی استخوان برای ایمپلنت اهمیت بالایی دارد.
ابعاد استخوان در رادیوگرافی تخصصی (CBCT) قابل بررسی میباشد . تراکم استخوان نیز تا حدودی بر روی همین مقادیر قابل تشخیص است . در برخی نقاط از فک ، تراکم و ابعاد برای کاشت ایمپلنت ایده آل است اما در برخی نواحی نیاز به بازسازی وجود دارد و یا تراکم استخوان در حدی است که ایمپلنت هنگام جایگزاری ثبات اندکی دارد و برای ثبات و مقاومت بالاتر نیاز به سپری شدن زمان داریم .
اما در مواقعی که استخوان ابعاد مناسبی دارد و تراکم ان در حدی است که ثبات بالایی در هنگام جایگزاری تامین میکند ، میتواند پذیرای نیروهای جویدنی باشد ؛ بنابراین میتوانیم بلافاصله یا یکی دو روز بعد پروتز را بر روی آن قرار دهیم . برای آشنایی بیشتر با جزئیات این تکنیک میتوانید نکات زیر را مطالعه فرمائید .
گاهی اوقات میتوانیم بلافاصله بعد از کشیدن دندان ایمپلنت را با تکنیک یک روزه درهمان حفره دندان کشیده شده قرار دهیم بنابراین نیازی به جراحی ( فلپ ) و بخیه بعد از آن نداریم .گاهی حتی قبلا دندان کشیده شده اما به علت شرایط مساعد استخوان نیازی به دید مستقیم و یا بازسازی استخوان نداریم . بنابراین میتوانیم با پانچ مخصوصی لثه را سوراخ کرده ، دریل کردن استخوان و جایگزاری ایمپلنت را از همان ناحیه انجام دهیم .
در این دو روش جراحی باز و بخیه صورت نمیگیرد . خونریزی ، درد و عوارض بعد ار جراحی به حداقل و گاهی صفر میرسد ، کار سریعتر انجام میشود و ترمیم بافتی خیلی زودتر اتفاق می افتد .
این پروتز ممکن است به روش دیجیتالی طراحی و ساخته شود . ممکن است با روش های غیر دیجیتالی انجام گیرد . این پروتز معمولا کمی کوتاهتر از حد نرمال ساخته میشود تا فشار کمتری را تحمل کند و به بیمار توصیه میشود تا چند ماه از جویدن غذای سفت پرهیز کند . معمولا این پروتز یک پروتز موقت است و باید بعد از چند ماه که تغییرات بافتی تکمیل شد و شرایط لثه و استخوان به یک ثبات نسبی رسید تعویض شود و پروتز نهایی جایگزین آن گردد . پروتز ایمپلنت یک روزه از همان ابتدا زیبایی ، تکلم و غذا خوردن بیمار را تامین میکند و مانع از مشکلات بی دندانی میشود .
مینی ایمپلنت ها ، ایمپانت های کوچکی هستند که قطر کمتر از 3 میلی متر دارند و برای طولانی مدت قادر به تحمل نیروها نیستند . بنابراین گاهی میتوانیم آنها را موقت در کنار ایمپلنت های اصلی قرار دهیم و روی آنها پروتز موقت بگزاریم .بدین ترتیب پروتز صلی و نهایی ما بر روی ایمپلنت های اصلی که نیاز به گذشت زمان برای تحمل نیرو دارند قرار میگیرد و ایمپلنت های مینی اماکن ساخت پروتز موقت فوری یک روزه را به ما میدهند . این مینی اتیمپلنت ها در مرحله پروتز اصلی به راحتی خارج میشوند .
مسلما ایمپلنت یک روزه نیاز به ابزار و قطعات اضافه تر و همچنین خدمات بیشتر دارد که این مسئله بر هزینه ایمپلنت معمولی می افزاید . از آنجاییکه این تکنیک با روش های مختلف به کار گرفته میشود ، هرینه مازاد نیز بسته به شرایط متفاوت است . این افزایش هزینه برای هر واحد ایمپلنت از یک میلیون تومان شروع میشود . کلینیک مدرن مجهز به لابراتوار تمام دیجیتال اختصاصی میباشد و مشارکت تنگاتنگ تیم کلینیکی و تیم لابراتواری در کنار هم یکی از دلایل کیفیت بالای پروتزهای ایمپلنت در این مرکز میباشد .
جهت مشاوره و ویزیت رایگان میتوانید از طریق بخش نوبت آنلاین در منوی سایت و یا از طریق شماره تلفنهای 02177911111- 77908080 وقت بگیرید.
وضعیت جسمی فرد متقاضی با وضعیت سلامتی درجه سالم و بدون بیمار خاصی ، بدین معنی که هیچ دارویی مصرف نکرده و در شرایط سلامتی کامل بسر ببرد. بنایراین این فرد کاندیدای خوبی برای ایمپلنت یک روزه می باشد. همچنین افراد غیر سیگاری و کسانی که از مواد مخدر ، قلیان و یا مشروبات الکلی استفاده نمی کنند از دیگر کسانی هستند که واجد شرایط خوبی برای ایمپلنت فوری میباشند.
سلامت سیستم دهانی و دندانی بیمار شامل لثه سالم، چیدمان طبیعی دندانها کنار هم ، شکل قرار گیری مناسب فک های بالا و پایین و همچنین رابطه طبیعی بین دندانهای بالا و پایین روی هم شرایط ایده آلی را برای انجام ایمپلنت فوری فراهم می آورد. ناحیه قرارگیری لثه و جنس استخوان فک نقش تعیین کننده ای در انجام موفق این عمل را دارد. وضعیت چسبندگی لثه باید به شکلی باشد که به فاصله دو میلیمتر از اطراف پایه چسبندگی مناسبی داشته باشد. لازم به ذکر است این چسبندگی با لثه متحرک مخاط متفاوت بوده و در صورت نبود این وضعیت قرارگیری ایمپلنت با شکست مواجه میشود.
کیفیت استخوان فک نقش بسزایی در انجام ایمپلنت یک روزه دارد. در کل چهار نوع جنس استخوان وجود دارد که دو نوع از آنها مناسب انجام این عمل بوده که با عکسبرداری سه بعدی کیفیت استخوان فک بررسی و نتیجه اعلام میگردد. قطر، ارتفاع و نواحی آناتومیکی ( فاصله با سینوس ، شریانها و اعصابی که از آن نواحی عبور کرده و همچنین میزان فاصله با کف بینی ) که در اطراف استخوان وجود دارد اهمیت ویژه ای برای انجام این عمل دارد.
کیفیت بهداشت دهان بیمار نقش مهمی در انجام ایمپلنت فوری داشته و در صورت ضعیف بودن سطح بهداشت دهان و عدم ارتقای شرایط بهداشتی انجام این عمل با شکست مواجه میشود. استقامت لثه ها و نیروهایی که قرار است حین جویدن به ایمپلنت وارد شود نیز از شرایط تعیین کننده ای است که موجب انتخاب یا عدم انتخاب این روش میگردد.
در صورت فراهم بودن شرایط ذکر شده فوق تیم درمانی به شما پیشنهاد انجام ایمپلنت فوری را داده و مراحل انجام آن اغاز میگردد.
ایمپلنت فوری از نظر زمانی به دو روش قابل انجام است. انجام جراحی و پروتز در یکروز روش اول انجام ایمپلنت یک روزه یا هما فوری می باشد. در روش دیگر بسته به شرایط ممکن است جراحی در یکروز و مراحل پروتز در روزهای دیگری انجام شده و مجموعا حداکثر یک هفته زمان برای درمان مورد نیاز باشد.
مراحل کاشت ایمپلنت فوری امروزه یک درمان کاملا پیشرفته در حوزه دندانپزشکی است که جهت جایگزینی سریع دندان از دست رفته به کار گرفته میشود. اما انجام این درمان نیازمند شرایطی خاص است که در این مقاله به معرفی این مراحل خواهیم پرداخت. در این روش درمان بیمار باید دارای بافت نرم و همچنین شرایط استخوانی مناسب برای کاشت ایمپلنت فوری دندان باشد.
منظور از شرایط استخوانی قابل قبول این است که فرد دچار تحلیل استخوان نبوده و از سلامت فک و دهان برخوردار باشد. در این ویدئو که مربوط به یکی از بیماران تحت درمان ایمپلنت فوری در کلینیک دندانپزشکی مدرن می باشد، به صورت اجمالی نحوه انجام این روش درمان را مشاهده می کنید.
بررسی وضعیت بیمار و برنامه ريزی از مهمترین مراحل کاشت فوری ایمپلنت دندان می باشد و از عوامل مهم در دستيابی به نتايج موفق پس از قرار دادن و ترميم ایمپلنت فوری می باشد. ابتدا و قبل از آغاز پروسه درمان، بسته به شرایط فردی که هر بیمار دارد باید مورد ارزیابی قرار گیرد تا این تشخیص داده شود که فرد شرایط ایمپلنت فوری را دارا می باشد یا خیر. مواردی که در این مرحله حائز اهمیت است و به آن توجه می شود عبارتند از:
مهمترین مرحله پس از معاینات اولیه و چکاپ وضعیت بیمار، تعیین میزان آمادگی دندان ها و به ویژه آگاهی دندان مورد نظر برای ایمپلنت یک روزه است. بررسی دلایل کشیدن دندان ممکن است شامل این بررسی شود، اما به آن محدود نمی شود. در این مرحله موارد زیر مورد بررسی قرار می گیرد:
در این مرحله از مراحل کاشت ایمپلنت فوری ارزیابی رادیوگرافی فک و استخوان انجام می گیرد. در این مرحله موارد زیر مورد بررسی قرار می گیرد:
برای انجام ایمپلنت فوری دندان وجود حداقل 4/4 میلی متر عرض استخوان در تاج و 10 میلی متر یا بیشتر از تاج آلوئولار تا مسافت ایمن بالاتر از کانال فک پایین توصیه می شود. برای ثبت نتیجه مطلوب از لحاظ زیبایی شناختی، قد استخوان در هنگام اندازه گیری از محل تماس با دندان مجاور باید 5 میلی متر یا کمتر باشد.
پس از بررسی موارد ذکر شده و بررسی های صورت گرفته در سه مرحله فوق، پزشک متخصص تایید می کند که آیا بیمار شرایط انجام ایمپلنت فوری دندان رابه طور کامل دارد یا خیر. در صورت تایید وضعیت بیمار توسط پزشک، مراحل کاشت ایمپلنت فوری به صورت زیر ادامه می یابد.
پس از انجام معاینات و بررسی ها لازم و پشت سر گذاشتن مراحل کاشت ایمپلنت فوری نوبت به مرحله نهایی و اجرای پروسه ایمپلنت فوری دندان در روز تعیین شده توسط پزشک می باشد. در این مرحله کاشت ایمپلنت دندان طبق برنامه انجام شده و پس از کاشت ایمپلنت فوری، یک روکش موقت پس از گذشت حدود 48 ساعت از عمل کاشت ایمپلنت فوری روی دندان قرار داده می شود تا پس از جوش خوردن نهایی دندان، تاج یا روکش دائمی روی آن سوار شود. یه طور کلی افرادی که وضعیت سلامتی دهان و دندان آنها ایده آل باشد به سرعت می توانند خود را تطبیق داده و از روکش دائمی دندان بهره مند شوند.
در ایپلمنت فوری دیجیتال مطالعه اطلاعات جمع آوری شده از بیمار شامل عکسهای رادیوگرافی ، فتوگرافی و قالبهای تهیه شده از صورت، وضعیت دندان و دهان بیمار و سپس اطلاعات بصورت فایلهای دیجیتال در نرم افزار خاصی قرار گرفته و بوسیله نرم افزار تمامی کار طراحی بصورت دیجیتال انجام میگیرد.
این بدان معنی است که پروتزی که شما استفاده خواهید کرد در ایده آل ترین شرایط ممکن طراحی شده و پایه ایمپلنت با زاویه مناسب ، قطر ، ارتفاع و مکان استاندارد در نرم افزار تعریف و طراحی میگردد. سپس مراحل ساخت پروتز و تولید قطعات مورد نیاز آغاز و تمامی آیتم ها قبل از شروع جراحی آماده میشود.
در روش ایمپلنت فوری دیجیتال جراح با استفاده از یک راهنمای جراحی( Surgical guide ) که مکان قرارگیری ایمپلنتها بصورت دیجیتال در آن مشخص شده است قطعه مورد نظر را روی لثه شما قرار داده و ایمپلنتهای تهیه شده به روش دیجیتال را طبق مکانها و زوایای مشخص شده در راهنمای جراحی در جای خود قرار میدهد. بعد از قرارگیری پایه های ایمپلنت پزشک پروتز شما پروتز را بروی ایمپلنتها نصب میکند. لازم به ذکر است تمام مراحل فوق بصورت یکروزه انجام میگیرد.
با توجه به اینکه هر تکنیک درمانی شرایط خاص خود را لازم دارد و همیشه امکان انجام تمامی مراحل تولید پروتز بصورت ایمپلنت فوری دیجیتال میسر نمی باشد به همین دلیل می توان بخشی از کار بصورت دیجیتال و بخشی دیگر توسط تکنسینها بصورت دستی در لابراتوار انجام میشود. لازم به ذکر است در این روش مراحل دیجیتال قبل از شروع درمان بیمار انجام شده و در روز حضور بیمار پایه ها در لثه قرار گرفته و یکسری مراحل تولید پروتز بصورت دستی و یا دیجیتال طی چند روز انجام شده و جا گذاری پایه ها انجام میگیرد.
با توجه به پیچیدگی در کار ممکن است امکان انجام کار بصورت دیجیتال و نیمه دیجبتال قابل انجام نبوده و تمامی مراحل ایمپلنت بصورت دستی و توسط تکنسینهای لابراتوار طی چند روز انجام گرفته و شما پروتز خود را دریافت خواهید کرد.
نکته:
پروتز دریافت شده معمولا بعد از چند ماه تطابق خود را با لثه و استخوان از دست میدهد و علت آن نیز تورم و التهاب لثه و استخوان حاصل از عمل جراحی می باشد بنابراین بعد از گذشت چند ماه تحولاتی در شکل استخوان و لثه پیش خواهد آمد که موجب ناهماهنگی و بهم خوردن تطابق پروتز میگردد. بعد از گذشت چند ماه نیاز است که پروتز عوض شده و جایگزین اصلی آن که تطابق نهایی با استخوان و لثه ( که تمامی التهابات و تحولات ناشی از عمل جراحی را گذرانده است ) را دارد در جای خود قرار گیرد.
رعایت بهداشت دهان و دندان و رعایت یک رژیم غذایی نرم در طول درمان ایمپلنت یک روزه تا مرحله دریافت پروتز اصلی و دائمی بسیار مهم بوده و در حفظ شکل و بهداشت دهان و دندانها نقش بسزایی دارد.
عوارض ایمپلنت فوری و آگاهی از مشکلات این روش ایمپلنت دندان می تواند برای متقاضیان این نوع درمان، مفید و کاربردی باشد. ایمپلنت فوری یکی از انواع روش های درمان ایمپلنت دندان است که درآن یک تاج موقتی، اندکی پس از جای گذاری ایمپلنت در استخوان فک، روی ایمپلنت قرار می گیرد. این تاج موقتی صرفا برای زیبایی لبخند است تا زمانی که تاج دائمی آماده و جایگزین آن شود. این روش درمانی نیز همانند روش های دیگر می تواند عوارض و مشکلاتی را به همراه داشته باشد، که ما در این مقاله قصد داریم به این موارد بپردازیم.
انجام مراحل کاشت ایمپلنت فوری در کلینیک دندانپزشکی مدرن مزایای متعددی دارد. متخصصان ما با کسب آگاهی درباره وضعیت و سابقه بیمار، بهترین روش درمانی را برای او در نظر می گیرند. از مهمترین مزایای انجام ایمپلنت فوری دندان در کلینیک دندانپزشکی مدرن موارد زیر می باشد:
بیمارانی که می خواهند فرآیند ایمپلنت دندان آنها به روشی کارآمد و سریع انجام شود، معمولا در جستجوی راه حلی برای انتخاب بهترین روش درمان برای مشکل بی دندانی خود می باشند. اگر شما نیز جزء این دسته اید و می خواهید معالجه ایمن و موثری برای رفع بی دندانی خود داشته باشید که در کمترین زمان ممکن و با کمترین درد و ناراحتی ممکن انجام شود. ما به شما انجام ایمپلنت یک روزه دندان را در کلینیک دندانپزشکی مدرن زیر نظر برجسته ترین دندانپزشکان و متخصصان پیشنهاد می کنیم.
شرایط ایمپلنت فوری، نکات و مواردی است که اگر یک فرد آنها را دارا نباشد، ممکن است پس از انجام فرآیند ایمپلنت فوری، مشکلات و عوارضی را مشاهده کند.
به طور کلی برای انجام فرآیند ایمپلنت یک روزه لازم است که فرد دارای دندان های مجاور بسیار سالم و مستحکمی باشد در غیر این صورت ممکن است فرد دچار مشکلاتی شود. یکی از عوارض ایمپلنت فوری آسیب دندان های مجاور در صورت عدم استحکام قبلی این دندان ها می باشد.
کاشت دندان فوری معمولا برای فک فوقانی توصیه نمی شود زیرا تراکم استخوان در فک فوقانی کم است و همچنین استخوان فک فوقانی از استحکام کمتری برای حمایت از کاشت فوری ایمپلنت برخوردار است و در صورت انجام این پروسه در فک بالایی بیمار، ممکن است ایمپلنت استحکام لازم را نداشته باشد.
یکی از عوارض ایمپلنت فوری، عفونت لثه در اطراف ایمپلنت است. عفونت ها در طولانی مدت منجر به بروز برخی خطرات دیگر خواهند شد. برای جلوگیری از عفونت یا عدم بروز مشکلات مشابه، لازم است که فردی که کاندید انجام ایمپلنت یک روزه می شود از لحاظ سلامت دهان و لثه دارای وضعیت خوبی باشد.
اگر سیگار می کشید، یا سیستم ایمنی بدن شما قوی نیست، این قضیه روی نحوه بهبود و تطبیق پذیری ایمپلنت شما تاثیر می گذارد و سبب افزایش طول درمان و زمان بهبود شما می شود. در صورتی که شما از مشروبات الکلی و سیگار به طور مداوم استفاده می کنید، خطر مرگ سلول های استخوانی را حتی بعد از جراحی افزایش می دهید، در نتیجه فرآیند درمان ایمپلنت فوری دندان شما دچار مشکل و اختلال می شود.
یکی دیگر از مشکلات و عوارض ایمپلنت فوری دندان، حساسیت بالای این نوع درمان می باشد که سبب می شود بیمار را وادار به حفظ مداوم بهداشت دهان و دندان نماید. چرا که در صورت عدم رعایت بهداشت دهان ممکن است ایمپلنت فوری دندان نتایج نا امید کننده ای داشته باشد.
توجه داشته باشید که موارد و مشکلات ذکر شده در این مقاله نیز عارضه کلی و جدی محسوب نمی شوند و درصورتی که بیمار شرایط خود را قبل از درمان، نزد دندانپزشک به دقت بررسی نماید و پس از درمان فوری ایمپلنت نیز مراقبت های لازم را به عمل آورد، هیچکدام از عوارض و مشکلات فوق برای وی به وجود نخواهند آمد.
به دلیل اینکه عفونت باعث پس زدن ایمپلنت می گردد، معمولا دهان و لثه فرد باید عاری از هرگونه تورم، عفونت، بیماریهای دهان و لثه و التهاب در محل کاشت ایمپلنت باشد.
تراکم و کیفیت بافت استخوانی در محل کاشت ایمپلنت باید به میزانی باشد که امکان بهبودی زخم، پوشاندن جای خالی دندان و در بر گرفتن کردن ایمپلنت را داشته باشد. به دلیل اینکه ایمپلنت با استخوان فک جوش می خورد، کودکان نوجوانان نمی توانند از این روش استفاده کنند، زیرا استخوان های آنها به طور کامل رشد نکرده است.، همچنین در بزرگسالانی که فک آنها تراکم استخوانی کافی را ندارد، ممکن است از پیوند استخوان استفاده شود.
از آنجا که ایمپلنت نیاز به جراحی دارد، در نتیجه داشتن سلامت عمومی بدن لازم است. کشیدن سیگار، مصرف الکل یا ابتلا به دیابت، احتمال موفقیت در کاشت ایمپلنت را کاهش می دهد، زیرا این شرایط، فرآیند ترمیم زخم و تطبیق ایمپلنت با فک و لثه را تحت تاثیر قرار می دهد.
کاشت ایمپلنت فوری نیازمند مراقبت های بالایی در حفظ بهداشت دهان و دندان می باشد. استفاده روزانه از مسواک و خمیردندان، و استفاده صحیح از نخ دندان و انجام معاینات دوره ای نزد دندانپزشک، یکی از اصلی ترین شرایط ایمپلنت فوری می باشد. رعایت این نکات، به حفظ سلامت دهان و استحکام دندان ها کمک می کند.
فشردن دندانها بر روی هم یا دندان قروچه، شانس موفقیت در کاشت ایمپلنت فوری را کاهش می دهد. پس از فشردن دندانها روی هم یا عادت دندان قروچه هنگام عصبانیت پرهیز کنید.
در صورت دارا بودن شرایط زیر، شما قادر به انجام ایمپلنت فوری خواهید بود:
قبل از اینکه بتوانید کاندید خوبی برای ایمپلنت فوری دندان باشید، فاکتورهای مختلفی وجود دارد که ممکن است نیاز به درمان داشته باشند. به عنوان مثال اگر تراکم استخوانی کافی در فک خود ندارید، ممکن است به پیوند استخوان نیاز داشته باشید. یا اگر از هرگونه بیماری لثه یا سایر مشکلات بهداشت دهان و دندان رنج می برید، قبل از اینکه برای این روش درمان ایمپلنت اقدام کنید، حتما شرایط ایمپلنت فوری را مطالعه کنید، تا به بهترین شکل ممکن تحت این روش درمان ایمپلنت قرار بگیرید.
بااین روش، جایگزینی سریع دندان های جلویی امکان پذیر می شود. در ایمپلنتهای سنتی معمولا سه تا شش هفته ماه طول میکشد تا درمان کامل شود، در نتیجه بسیاری از افراد ترجیح می دهند از گزینههای سریع تر، همانند بریج دندانی استفاده کنند. هر چند ممکن است کارایی آن پایین تر باشد و فواید ایمپلنت از جمله محافظت از استخوان فک را نداشته باشد.
ایمپلنت، اباتمنت و تاج موقت همگی در طی یک مرحله جراحی جای گذاری می شوند. این قضیه زمان کلی درمان را به میزان چشمگیری کاهش خواهد داد. در این روش نیازی نیست که پس از سه تا شش ماه از جای گذاری ایمپلنت، مجددا لثه شکافته شود تا اباتمنت و تاج بر روی آن متصل شود.
در روش سنتی ایمپلنت دندان، هیلینگ کپ استوانه ای برروی ایمپلنتی که تازه کاشته شده، قرار می گیرد و بافت لثه را شکل می دهد. اما در ایمپلنت دندان فوری، بافت لثه را با تاجی موقت شکل می دهند که از نظر ظاهری کاملا شبیه تاج دائمی می باشد. بنابراین بافت لثه با تاج دائمی هماهنگی بیشتری دارد و ماحصل کار از نظر ظاهری نیز بهتر خواهد بود.
در ایمپلنت فوری، تاثیر فیزیکی و روانی از دست دادن دندان با جایگزینی سریع آن، کاهش یافته و از بین می رود. به گونه ای که دیگر نیازی به دندان مصنوعی متحرک و یا تحمل ظاهر بی دندان در دوره جوش خوردن ایمپلنت وجود ندارد.
کاشت ایمپلنت یک روزه[/caption]
در طی دو سه سال گذشته به دلیل مزایای پرشماری که ایمپلنت فوری دندان داشته است و همچنین میزان بالای موفقیت آن در بسیاری از موارد، این روش به طور معمول در برنامه های اکثر کلینیک های دندانپزشکی نظیر کلینیک دندانپزشکی مدرن گنجانده شده است. امروزه و با توجه به فن آوری های جدید و پیشرفت های موجود در این زمینه، کلینیک های دندانپزشکی قادر به ارائه زمان ایمپلنت فوری کوتاه تری به بیماران بوده و موفقیت این روش را تضمین می کنند.
در بعضی موارد میتوان به منظور جایگزینی دندان از دست رفته، ایمپلنت را بلافاصله پس از کشیدن دندان در محل بی دندانی قرارداد اما گاهی شرایط برای کشیدن دندان و کاشت هم زمان ایمپلنت فراهم نیست، مثل وجود عفونت در انتهای ریشه یا نداشتن استخوان مناسب، به همین منظور از روش برش لثه برای قرارگیری ایمپلنت استفاده میشود.
در این مقاله قصد داریم به مقایسه ایمپلنت دندان فوری و معمولی بپردازیم. امروزه اشکال مختلفی از ایمپلنت به منظور اینکه متقاضیان آن راحت تر تصمیم بگیرند، وجود دارد: مینی ایمپلنتها و سایر ایمپلنتهای معمولی. بهطورکلی دو فرآیند کلی برای قرار دادن ایمپلنت موجود است: تکمرحلهای و دومرحلهای.
در روش تک مرحلهای پس از اینکه در منطقه بیدندانی بیحسی انجام شد، ایمپلنت به صورت مستقیم در داخل فک قرار میگیرد یعنی این فرآیند طی یک مرحله جراحی انجام میشود، این روش معمولاً بلافاصله پس از کشیدن دندان یا در شرایط ایده آل استخوانی قابل انجام است؛ اما در جراحی کاشت دندان بهصورت دو مرحلهای، ابتدا ایمپلنت در داخل فک قرار داده شده و سپس یک زمان مشخص برای ادغام بین ایمپلنت و استخوان لازم است.
یعنی ابتدا لثه برش دادهشده و استخوان دریل میشود، ایمپلنت قرار دادهشده و دوباره بسته میشود و مدتزمانی را برای قرارگیری اباتمنت و روکش باید صبر کنیم، بعد از گذشت این مدت کاور اسکرو از روی آن برداشته میشود و بهجای آن قطعهای به نام هیلینگ قرار داده میشود سپس بعد از گذشت مدتی و شکل گیری لثه، اباتمنت بر روی آنها قرار داده می شودو سپس روکش نهایی گذاشته شده و این فرآیند به پایان میرسد.
در اوردنچرهایی که بر روی ایمپلنت قرار داده میشود، کلاهکهایی بر روی دنچر ها وجود دارد و دارای سایزهای مختلفی هست و بارنگهای مختلف بر اساس سایز مشخص شده اندک میتوان بسته به سن بیمار میزان محکم شدن آن را تنظیم کرد، مثلاً در بیماران مسنتر میتوان شلتر و در بیماران جوانتر محکمتر تنظیم کرد. همچنین افرادی هستند که از اووردنچرهای ثابت استفاده میکنند که در این موارد دندان مصنوعی توسط پیچ در فک ثابت می شود. همچنین دندان مصنوعیهای معمولی دارای کام هستند که در فک بالا اجازه چشیدن طعم و مزه غذا را نمیدهد. به همین دلیل دنچرهای بر پایه ایمپلنت کام را ندارد و چشیدن مزه غذا و حس کردن به راحتی انجام می شود.
تفاوت بین ایمپلنتهای فوری و ایمپلنتهایی که به روش رایج قرار داده میشوند، فاصله بین قرار دادن فیکسچر و روکش دندان است . در ایمپلنت یکروزه یا فوری، با توجه به موقعیت استخوان فک و میزان استخوان میتوان همزمان با کشیدن دندان، پایه ایمپلنت را قرار داد و میتوان در همان روز روکشی موقت به بیمار داد و روکش اصلی را طی چند روز تحویل دهیم.
زمانی که شخصی بااستخوان تحلیل رفته تصمیم به کاشت ایمپلنت میگیرد، جراح پس از بررسی ابتدا باید پیوند استخوان را برای او انجام دهد. انواع پیوند استخوان در جراحی کاشت ایمپلنت برای افرادی که استخوان تحلیل رفته دارند وجود دارد؛ که استخوان از بخشهای مختلف از بدن خود شخص تهیه میشود یا از پودر استخوان موجود در بازار بهعنوان محرک برای رشد استخوان استفاده میشود ،تا قطر استخوان افزایش یابد.
در این صورت متقاضی پس از انجام graft یا پیوند استخوان باید مدتی را جهت افزایش قطر استخوان صرف کند، اما درروش کاشت ایمپلنت یک روزه دندان، قطر استخوان کافی بوده و جراح بلافاصله پس از قرار دادن پایه ایمپلنت یا فیکسچر، اباتمنت و درنهایت روکش را نیز قرار میدهد.این فرآیند با برش لثه و یا بدون برش لثه انجام میشود. درروش بدون برش لثه، جراحی اینگونه است که محل قرارگیری ایمپلنت گاها به وسیله راهنمای جراحی مشخص شده و پایه ایمپلنت در آن قرار داده می شود.
پوسیدگی دندان چیست؟
پوسیدگی دندان از شایع ترین مشکلات سلامتی