ارتودنسی دندان | انواع ارتودنسی
ارتودنسی یکی از شاخه های تخصصی دندانپزشکی می باشد که به اصلاح دندان های نامنظم و به هم ریخته می پردازد. این کلمه متشکل از دو واژه “ارتو” به معنای “راست” و دنسی به معنای “دندان” می باشد. در این مقاله قصد داریم درباره انواه ارتودنسی از جمله ارتودنسی ثابت ، ارتودنسی متحرک ، ارتودنسی رنگی ، ارتودنسی نامرئی و انواع دیگر آن و همچنین مزایا و معایب این روش ها صحبت کنیم.
روش های مختلف ارتودنسی
ارتودنسی ثابت
ارتودنسی ثابت رایجترین روش درمان ارتودنسی است که امروزه مورد استفاده قرار میگیرد، همانطور که از نام آن پیداست استفاده از براکت های ثابت در درمان ارتودنسی ثابت بخش عمدهای از درمان به حساب میآید، در ارتودنسی ثابت هرکدام از براکت ها روی یک دندان قرا میگیرند و توسط یک سیم فلزی نازک براکت ها بهم متصل میشوند، بعدازآن توسط یک حلقهی کش در جای خود نگهداشته میشوند. ارتودنسی ثابت برای همه سنین مناسب است و گاهی افرادی با سنین بالا برای انجام این نوع ارتودنسی به دندانپزشک مراجعه میکنند.
مزایا ارتودنسی ثابت
- قابلیت استفاده در عموم افراد
- تقریبا هرگونه تصحیح فرم قوسی قابل اجراست
- دوره درمان کوتاه و قابل مدیریت حتی در موارد شدید.
- تمام تجهیزات کمکی برای ارتودنسی ثابت پیش ساخته هستند و به راحتی در محل مورد نظر بسته می شوند.
- اصلاحات مستقیما و بلافاصله در قرار های بعدی قابل انجام است.
- همکاریبیمار برای انطباق با برنامه لازم نیست و طبق صلاحدید دندانپزشک انجام می شود.
- در صورت استفاده ناصحیح آسیبی به ساختار آن وارد نمی شود.
- برنامه درمان با برنامه ریزی مستقیم پیش می رود.
معایب ارتودنسی ثابت
- میزان نیروی وارده به دندان بصورت عینی قابل اندازه گیری و کنترل نیست
- درمان بصورت مداوم و بدون وقفه تا پایان کار ادامه پیدا می کند.
- آسیب به بافت دندان مانند تحلیل ریشه در صورت فشار آوردن زیاد امکان پذیر است.
- احتمال پوسیدگی به دلیل محدودیت در تمیز کردن دندان ها.
- بررسی های مکرر رادیو گرافی ضروری است.
- تاثیر در روابط اجتماعی به دلیل آشکار بودن تجهیزات

ارتودنسی متحرک
وسایل ارتودنسی متحرک نوعی هستند که می توانند به هنگام غذا خوردن و یا در صورت نیاز ، از دهان خارج شوند زیرا به دندان ها متصل نمی شوند. آنها متناسب با دهان شما برای کمک به برنامه درمان ارتودنسی شما ساخته شده اند.این روش ارتودنسی برای درمان نامنظمی های ساده و نقص های کم در چینش دندان مناسب است.
درمان ارتودنسی ثابت بسیار ساده تر و مقرون به صرفه تر از ارتودنسی متحرک می باشد و نیاز به نگرانی درباره ی قرارگیری الاینر ها و به خاطر داشتن زمان جا گذاری آنها وجود ندارد.
در بعضی از موارد پس از اینکه دوره درمانی شما به وسیله ارتودنسی ثابت به پایان رسید و پزشک ارتودنسی براکت ها را از روی دندان های شما برداشت، برای اینکه دندان هایتان در محل جدید شان ثابت بمانند شما نیاز به ارتودنسی متحرک دارید.
بصورت کلی ارتودنسی متحرک به دو دسته تقسیم می شوند.دسته اول برای حرکت های ساده دندان ها مناسب است و گروه دوم ارتودنسی متحرک ، برای حرکت دادن فک(بالا و پایین) مناسب است.
مزایا ارتودنسی متحرک
- در صورت نیاز ، بیمار می تواند ارتودنسی متحرک را از دهان خود خود خارج کند به عنوان مثال در هنگام قرار ملاقات کاری.
- قابل قبول تر توسط بیمار در مقایسه با نوع ثابت به واسطه متحرک بودن .
- مناسب برای افرادی که رشد استخوان های آن ها به پایان نرسیده و تغییر فرم میدهد از جمله کودکان.
- قابل استفاده به عنوان وسیله ورزشی برای تقویت عضلات فک ودهان.
- قابلیت اصلاح کج شدن و چرخش دندان.
- قابلیت جابه جایی و هدایت دندان های نیش برای کمک به جویدن و گاز گرفتن غذا.
- از این لحاظ که حرکت آهسته تر است نیاز به اعمال نیروی زیاد بر خلاف ارتودنسی ثابت ندارد و روش ایمن تری می باشد.
- نیاز به مراجعه کمتری به کلینیک دندانپزشکی است چرا که قالب دهان برداشته می شود و در لابراتور متناسب برای روش درمانی هر فرد ساخته می شود
- در صورت صدمه به شکل ارتودنسی متحرک خود شخص می تواند بمنظور جلوگیری از صدمه به دهان و دندان خود ، آن را خارج کند.
- هم برای پزشک و هم بیمار هزینه کمتری دارد.
- این روش ارتودنسی توسط دندانپزشک عمومی هم قابل اجرا می باشد.
معایب ارتودنسی متحرک
- برای چرخش چند دندان کنار هم مناسب نیست.
- جابه جایی دندان در این روش ممکن نمی باشد چرا که برای اینکار فشار زیادی بر روی دندان لازم است.
- فقط امکان تغییرات ساده از قبیل چرخش در این روش قابل اجرا می باشد.
- تراز کردن عمودی دندان ها در این روش میسر نیست و شما فقط می توانی د دندان ها را تا زمان محکم شدن استخوان منظم نگه دارید.
- در مراحل اولیه درمان در گفتار مشکا خواهند داشت.
- برای گفتار درست عادت کردن به استفاده از ارتودنسی متحرک نیاز به تمرین دارید مانند خواندن روزنامه با صدای بلند.
- اگر نیاز به چرخش و سایر روش های همزمان برای چند دندان باشد زمان درمان طولانی تر خواهد بود.
- اگر قالب دهان بیمار به درستی گرفته نشود باعث ناراحتی بیمار می شود و ممکن است وضعیت را بدتر کند.
- اگر از وسیله هنگام خارج بودن از دهان به درستی مراقبت نشود ممکن است آسیب ببیند و یا حتی بشکند.
- ممکن است سیم ها و یا مواد بکار رفته در ارتودنسی متحرک باعث بروز حساسیت در فرد شود.

ارتودنسی دامون
شما چندین روش موثر برای ارتودنسی دندان در دسترس دارید. ارتودنسی دامون برای افرادی که یک روش محتاطانه،سریع و راحت را ترجیح میدهند مناسب است.
بسیاری از مراجعه کنندگان می خواهند از براکت های معمول ارتودنسی که باعث فشار و ناراحتی دندان ها هستند ، اجتناب کنند.براکت های معمول توسط سیم ها در سرتا سر دهان به هم متصل شده اند که به تدریج با اعمال فشار دندان را به محل مناسب خود هدایت می کند.
در براکت های معمولی محل هایی برای اتصال سیم به براکت وجود دارد اما در ارتودنسی دامون روش کمی متفاوت است، در این روش جا یه جایی دندان ها با فشار کمتر است و دندان ها به آرامی به محل خود هدایت می شوند.
مزایا ارتودنسی دامون
- سریعتر به نتیجه رسیدن: در روش ارتودنسی دامون روی براکت ها خبری از سیم ها و اتصالات فلزی نیست و به مرور زمان نیازی به سفت کردن سیم روی براکت ها نمی باشد.
- نیاز به قرار های ویزیت کمتر با پزشک:استفاده از سیم های حافظه دار شکل که بدون نیاز به تنظیم های متعدد دندان ها را به محل مورد نظر هدایت می کنند.
- روشی راحت: در این روش دندانپزشک بدون کشیدن دندان ها ، آن ها را مرتب می کند و ظاهر آن ها را تقویت می کند.
- مکانیزم اسلاید:با این مکانیزم دندان ها راحت تر و بدون ایجاد احساس ناراحتی جا به جا می شوند.
- سلامت دهان و دندان بهتر: در این روش براکت های ارتودنسی یعنی جایی که بیشتر تکه های غذت گیر می کنند و به راحتی در نمی آیند وجود ندارد و این براکت ها متفاوت بوده و براحتی تمیز می شوند.
- به تعادل و زیبایی صورت کمک می کند: براکت های ارتودنسی دامون به داشتن لبخندی زیباتر کمک می کند چرا که باعث از بین رفتن مثلث های تیره گوشه های دهان هنگام لبخند زدن می شود.
ارتودنسی از پشت دندان ( ارتودنسی لینگوال )
ارتودنسی از پشت دندان یا لینگوال یکی از روشهای جدیدی است که اخیرا وارد درمانهای ارتودنسی شده است، همانطور که میدانید روش رایج (سنتی) ارتودنسی به صورتی است که براکت های ارتودنسی در جلوی دندانها قرار میگیرند، اما براکت های ارتودنسی لینگوال در پشت دندانها قرار میگیرند، ارتودنسی از پشت دندان قابل مشاهده نیست به همین دلیل مهمترین علتی که بیماران این نوع ارتودنسی را انتخاب میکنند غیرقابل مشاهده بودن آن است، قیمت ارتودنسی از پشت دندان یا لینگوال کمی از ارتودنسی معمول بیشتر است. مواردی که گفته شد از روشهای مختلف درمان ارتودنسی در دندانپزشکی است.
تکنولوژیهای مختلف در پزشکی همواره در تلاش هستند تا کیفیت درمان و رضایتمندی بیمار را افزایش دهند و زمان درمان را کوتاهتر کنند. تکنولوژی مورداستفاده در درمان ارتودنسی نیز با سرعت باورنکردنی رو به پیشرفت است. در این مقاله به ارتودنسی دندان و فک با تکنولوژیهای بهروز میپردازیم.
مراحل مرتب سازی دندان با ارتودنسی
براکت های ثابت دندانی و وایر
براکت های کوچک بر روی هر دندان نصب میشوند و سیم یا وایر بهواسطه براکت ها وظیفه مرتبسازی دندانها را بر عهده دارد. فشار ملایم و مداوم براکت ها به دندانها باعث حرکت و مرتب شدن آنها میشود. وضعیت دندانها هرماه یکبار باید توسط ارتودنتیست چک شود.

نوارهای لاستیکی
در طول درمان برای تنظیم عقب جلو بودن فکهای بالا و پایین و اصلاح سطح جونده ممکن است به نوارهای لاستیکی نیاز داشته باشید.

ریتینرها
از ریتینرها پس از پایان درمان ارتودنسی و مرتبسازی دندان استفاده میشود. ریتینرها در پشت دندانها و یا جلوی دندان نصب میشوند تا دندانها در موقعیت جدید پایدار و ثابت بمانند.

معایب درمان ارتودنسی دندان
- تخریب و تغییر رنگ دندانها : در صورت عدم رعایت بهداشت دهان و دندان، سیمها و براکت های روی دندان باعث پوسیدگی و خراب شدن و تغییر رنگ دندان میشوند.
- آسیب به بافت نرم : براکت ها درعینحال که میتوانند موجب مرتبسازی دندانها شوند، میتوانند باعث آسیب به لثهها و گونهها و تحلیل آنها نیز شوند.
- بازگشت دوباره: پس از مرتبسازی دندان ممکن است دندانها دوباره به حالت اولیه خود برگردند. این به این دلیل است که صفحات ریتینر بعد از برداشتن براکت ها فرسوده میشوند.
مراقبت از ارتودنسی دندان
هربار که مسواک میزنید باید براکت های ارتودنسی دندان را هم با دقت تمیز کنید چراکه براکت های ارتودنسی خود عاملی برای افزایش پلاک و پوسیدگی دندان هستند، به همین دلیل باید مرتبا تمیز شوند.

وسایل ارتودنسی متحرک نوعی هستند که می توانند از دهان خارج شوند زیرا به دندان ها متصل نمی شوند. آنها متناسب با دهان شما برای کمک به برنامه درمان ارتودنسی شما ساخته شده اند.این روش ارتودنسی برای درمان نامنظمی های ساده و نقص های کم مناسب است.

درمان ارتودنسی ثابت بسیار ساده تر و مقرون به صرفه تر از ارتودنسی متحرک می باشد و نیاز به نگرانی درباره ی قرارگیری الاینر ها و به خاطر داشتن زمان جا گذاری آنها وجود ندارد.
در بعضی از موارد پس از اینکه دوره درمانی شما به وسیله ارتودنسی ثابت به پایان رسید و پزشک ارتودنسی براکت ها را از روی دندان های شما برداشت، برای اینکه دندان هایتان در محل جدید شان ثابت بمانند شما نیاز به ارتودنسی متحرک دارید.
بصورت کلی ارتودنسی متحرک به دو دسته تقسیم می شوند.دسته اول برای حرکت های ساده دندان ها مناسب است و گروه دوم ارتودنسی متحرک ، برای حرکت دادن فک(بالا و پایین) مناسب است.
مزایای استفاده از ارتودنسی متحرک
- به راحتی می توان آن را برای فعالیت هایی مثل غذا خوردن، از دهان خارج کرد.
- سرعت درمان بیماری در ارتودنسی متحرک تند تر است.
- هزینه آنها، مقرون و به صرفه تر است.
- از نظر زیبایی می توان به رنگ دندان بودن و شفاف بودن آن اشاره کرد.
معایب استفاده از ارتودنسی متحرک
- احتمال بوجود آمدن مشکل در صحبت کردن در یک بازه ی زمانی در اوایل درمان می باشد.
- ارتودنسی متحرک برای همه ی بیماری ها مناسب نیست.
- متخصص ارتودنسی متحرک حتما باید از مهارت بالایی برخوردار باشد.
- درمان ارتودنسی متحرک می تواند به راحتی توسط بیمار ترک و کم اهمیت شود.
مدت زمان درمان با استفاده از ارتودنسی متحرک
در ارتودنسی متحرک، زمان درمان کمتر از ارتودنسی ثابت می باشد، و به طور میانگین 6 ماه، درمان زمان می برد. مدت زمانی که برای درمان شما نیاز است در اولین ملاقات برایتان تخمین زده می شود.
ارتودنسی متحرک برای چه سنی مناسب هست؟
این درمان برای کودکانی که هنوز دندان های شیری خود را دارند و چند دندان اصلی نیز به آنها اضافه شده است مناسب می باشد. بنابراین اولین دندان ها تغییر کرده اند اما دندان های آسیاب هنوز تغییری نکرده اند. این سن حدودا ۷ تا ۱۰ سالگی می باشد. در طول این دوره، می توان استخوان فک و دندان ها را به جایگاه صحیح شان منتقل کرد. به علاوه در این دوره می توان کودک را از عادات بدی مانند مکیدن انگشت شست و بیرون انداختن زبان بازداشت.
ارتودنسی رنگی چیست؟
ارتودنسی رنگی یکی از انواع ارتودنسی دندان است که وظیفه آن اصلاح و بهبود وضعیت قرارگیری دندان ها در فک و رفع فاصله بین دندانی می باشد. فرآیند ارتودنسی دندان در دو نوع ثابت و متحرک انجام می گیرد. بسیاری از دوست داران ارتودنسی رنگی البته تمایل به استفاده از ارتودنسی متحرک دارند. در ارتودنسی رنگی از رنگ هایی مانند قرمز و آبی گرفته تا سبز، زرد، بنفش یا صورتی و گزینه های رنگی بی انتها استفاده می شود.
راهنمای انتخاب رنگ در ارتودنسی رنگی با توجه به رنگ پوست
به افرادی با پوست تیره استفاده از ارتودنسی رنگی با رنگ های زیر پیشنهاد می شود:
- طلایی
- آبی تیره
- صورتی
- نارنجی
- فیروزه ای
- سبز
- بنفش
به افرادی با پوست روشن استفاده از ارتودنسی رنگی با رنگ های زیر پیشنهاد می شود:
- آبی روشن
- خاکستری
- بنفش تیره
- قرمز
- مشکی
نکات مهم در انتخاب رنگ برای ارتودنسی رنگی
- سعی کنید در ارتودنسی رنگی ، رنگ های تیره تری را انتخاب کنید تا دندان های شما سفید تر به نظر برسند.
- مراقب رنگ های روشن تر در ارتودنسی رنگی باشید چرا که می توانند دندان های شما را زرد تر نشان دهند.
- رنگ هایی در ارتودنسی رنگی را در نظر بگیرید که با رنگ پوست شما مطابقت دارند.
- رنگ هایی از ارتودنسی رنگی را انتخاب کنید که با رنگ لباس هایی که بیشتر اوقات می پوشید، مطابقت دارد.
استفاده از چه رنگ هایی برای ارتودنسی رنگی توصیه نمی شود؟
- رنگ سیاه در ارتودنسی رنگی ممکن است این گونه به نظر برسد که دندان های شما پوسیده است یا غذایی در لابه لای دندان های شما گیر کرده است.
- همچنین رنگ سفید در ارتودنسی رنگی باعث می شود دندان های شما زرد تر و لکه دارتر به نظر برسد.
- رنگ زرد نیز می تواند دندان های شما را زرد تر جلوه دهد.
- رنگ سبز یا قهوه ای در ارتودنسی رنگی ممکن است با باقیمانده مواد غذایی لای دندان ها اشتباه گرفته شود.
چگونه بهترین رنگ را برای ارتودنسی رنگی خود انتخاب کنیم؟
- براکت های سفید در ارتودنسی رنگی شاید گزینه ای عالی به نظر برسند اما می توانند بعد از نوشیدن و خوردن غذاهای خاص، ربه مرور زمان رنگ بگیرند. علاوه بر این آنها دندان های شما را زرد تر نشان می دهند.
- براکت هایی با رنگ های تیره مانند بنفش و لاجوردی باعث می شوند دندان های شما سفیدتر به نظر برسند زیرا با رنگ طبیعی دندان های شما تضاد دارند. هر چند باید مراقب رنگ هایی نظیر سبز تیره و قهوه ای باشید چرا که می توانند شبیه به مواد غذایی لابه لای دندان های شما دیده شوند.
- براکت هایی با رنگ زرد و طلایی در ارتودنسی رنگی می توانند رنگ دندان های طبیعی شما را زرد تر از آنچه هست جلوه دهند.
نکته: همه افراد دندان های یکسانی ندارند. برای افرادی که دندان هایی با رنگ زرد دارند بهتر است از براکت های روشن اجتناب شود و برای افرادی که دندان هایشان رنگ سفید و طبیعی دارد، بهتر است رنگ مشکی انتخاب شود تا دندان ها سفیدتر به نظر برسند.
نحوه مراقبت از ارتودنسی رنگی چگونه است؟
احتمالا پس از خواندن این مطلب، به یک نظر واحد برای انتخاب رنگ دلخواه خود برای ارتودنسی رسیده اید. اما باید این نکته را مد نظر قرار دهید که فارغ از هر رنگی که می خواهید انتخاب کنید، حتما باید مراقبت مناسب از دندان ها و براکت ها را مد نظر قرار دهید. شما باید نکاتی را برای تمیز نگه داشتن ارتودنسی رنگی خود رعایت کنید. اجتناب از غذاهای چسبنده مانند آبنبات و شکلات، مسواک زدن دو بار در روز و استفاده از نخ دندان از جمله این موارد هستند. در حالی که انتخاب رنگ ارتودنسی ممکن است یک کار مهم به نظر برسد، اما حفظ و نگهداری از آن و رعایت بهداشت دهان و دندان امری مهم تر است.
فیلم ارتودنسی نامرئی
افرادی هستند که به دلایل ارثی دندان های نامرتبی دارند، همچنین ممکن است دارای ناهنجاری در فک بالا و پایین باشند. ارتودنسی برای این افراد می تواند به مرتب شدن دندان هایشان کمک کند . بسیاری از افراد به دلیل نمایان شدن براکت های فلزی که بر روی دندان ها قرار می گیرد تمایلی به انجام ارتودنسی ثابت ندارند. امروزه با پیشرفت علم قالب های متحرکی طراحی شده است که در دندانپزشکی به ارتودنسی نامرئی معروف است.
ارتودنسی نامرئی
به تازگی ارتودنسی نامرئی ( اینویزالاین ارتودنسی ) وارد درمان های دندانپزشکی شده است. ارتودنسی نامرئی از طریق تری یا قالب های شفاف بر روی دندان ها قرار می گیرند، که با گذشت زمان باعث حرکت دندان ها می شود، اما هر چند وقت یک بار باید این تری های شیشه ای را متناسب با حرکت دندان ها عوض کرد.
نکته مهم این است که این تری ها در ارتودنسی نامرئی باید حداقل 22 ساعت بر روی دندان ها قرار گیرد و فقط برای غذا خوردن و یا تمیز کردن دندان ها از دهان خارج شود ، تفاوت ارتودنسی نامرئی با ارتودنسی معمولی این است که دارای سیم و کش های اضافی نمی باشد و به راحتی می توان به بهداشت و نظافت دهان توجه کرد.
در درمان ارتودنسی نامرئی بهداشت دهانی بسیار مهم است. در مواقعی که فرد در اجتماع ظاهر می شود و در هنگام خنده به دلیل شفاف بودن تری ها قابل تشخیص نیستند . همچنین استفاده از ارتودنسی نامرئی باید با تشخیص ارتودنتیست باشد و فقط برای افرادی که دارای شرایط کافی برای این نوع درمان می باشند، می تواند استفاده شود؛ زیرا ممکن است ارتودنسی نامرئی نتیجه و رضایت کافی را برای مراجعه کننده نداشته باشد و نیاز به درمان مجدد ارتودنسی باشد.
برای مشاوره جهت استفاده از ارتودنسی نامرئی و انواع ارتودنسی های دیگر جهت مرتب نمودن دندان ها و ویزیت رایگان به بخش نوبت دهی آنلاین مراجعه کنید.

مزایا و معایب ارتودنسی نامرئی
مزایای ارتودنسی نامرئی
- زیبایی دندان ها یکی از مزایای آشکار ارتودنسی نامرئی به حساب می آید. در این نوع ارتودنسی زیبایی دندان ها و لبخند حفظ می شود. کسانی که زیبایی در حین درمان برایشان اهمیت زیادی دارد می توانند با تشخیص ارتودنتیست خود از این روش استفاده کنن.
- ارتودنسی نامرئی به صورت ارتودنسی ثابت نیست و هر زمانی که بخواهید می توانید آن را از دهانتان خارج کنید.
- از آنجایی که در زمان غذا خوردن، آن را از دهانتان خارج می کنید، ارتودنسی نامرئی می تواند باعث شود که در برنامه تغذیه تان محدودیتی ایجاد نشود.
- ارتودنسی نامرئی هیچ بخش فلزی ندارد و بافت های لثه و لب را تحریک نمی کند و اگر لبه های آن به خوبی تنظیم شده باشند به هیچ عنوان لثه های شما را اذیت نمی کند.
- در ارتودنسی نامرئی شما کمتر نیلاز به تنظیم آن دارید پس تعداد دفعات مراجعه به دندانپزشکی کمتر است.
- به دلیل خارج کردن آن در هنگام مسواک زدن و نخ دندان کشیدن از دهان، بهداشت دهان و دندان در ارتودنسی نامرئی راحت تر و با کیفیت تر رعایت می شود.
معایب ارتودنسی نامرئی
- هزینه ارتودنسی نامرئی بیشتر از ارتودنسی معمولی است.
- در ارتودنسی نامرئی الاینر به دندان چسبیده نمی شود. به همین دلیل این روش به تعهد و پایبندی بیمار به استفاده درست از آن بستگی دارد.
- ممکن است روکش های ارتودنسی نامرئی با دندان ها سازگار نباشد و نیاز به درمان مجدد شود.
- درمان با روش ارتودنسی نامرئی روی هر فک با هر شرایطی نمی تواند اجرا شود و موارد پیچیده مشکلات ارتودنسی با این روش حل نمی شود.
- در صورتی که به صورت منظم الاینر ارتودنسی نامرئی هنگامی که از دهان خارج شده است، شسته نشود، باعث می شود که روی آن لک بی افتد و از زیباییش کاسته شود.
ارتودنسی از پشت دندان ( لینگوال )
در ارتودنسی از پشت دندان یا لینگوال ، براکت ها در پشت دندان قرار گرفته و پنهان می شوند. ارتودنسی از پشت دندان کاملا پنهان است و فقط این خود شما هستید که می دانید درمان ارتودنسی دارید. در این روش، قالب گیری دندان ها انجام شده و طراحی براکت ها منحصر به فرد می باشد و فقط برای خودتان طراحی می شود.

تفاوت ارتودنسی از پشت با ارتودنسی ثابت سنتی
یکی از تفاوت های ارتودنسی ثابت سنتی و ارتودنسی از پشت دندان این است که دقیقا عکس یکدیگر نصب می شوند ولی مواد و ساختار آنها یکی است و شباهت زیادی به هم دارن. ارتودنسی از پشت دندان به علت داخل دید نبودن و پنهان بودن و محل قرار گیری آن در پشت دندان، از محبوبیت بالایی در بین بیماران قرار دارد.
ارتودنسی از پشت دندان فقط به صورت ثابت انجام می شود ولی ارتودنسی زبانی هم به صورت ثابت و هم به صورت متحرک وجود دارد.
مزیت ارتودنسی از پشت
1-نصب آن در پشت دندان و پنهان بودن براکت ها و حفظ زیبایی شخص.
2-به علت ساخته شدن سفارشی و منحصر به فرد بودن آن می تواند تاثیر گذاری بیشتری در درمان داشته باشد.
معایب ارتودنسی از پشت
1-در یک بازه ی زمانی کوتاه در اوایل دوره درمان، مشکل در تکلم ممکن است ایجاد شود، اما بعد از عادت کردن این مشکل حل می شود و صحبت کردن راحتر می شود.
2-بیشتر بودن هزینه ارتودنسی از پشت دندان نسبت به ارتودنسی ثابت سنتی.
3-محدود کردن رژیم غذایی افراد با توجه به اینکه بعضی از مواد بین براکت ها گیر می کند.
چه کسانی گزینه مناسبی برای ارتودنسی از پشت دندان هستند؟
شما با داشتن یک جلسه مشاوره با پزشک خود می توانید جویا شوید که ارتودسنی از پشت دندان برای شما مناسب هست یا نه؟در اکثر موارد بزرگسالان و نوجوانان کاندید مناسب برای این روش هستند. در این روش شما باید هزینه بیشتری نسبت به ارتودنسی ثابت سنتی پرداخت کنید، پس از بررسی های لازم پزشک می تواند تشخیص دهد که شما گزینه خوبی برای ارتودنسی از پشت دندان یا لینگوال هستید یا نه!
مزیتهای ارتودنسی سرامیکی همرنگ دندان
یکی از مزیتهای ارتودنسی سرامیکی که بهمنظور مرتب کردن دندانها استفاده میشود این است که همرنگ دندان بوده و براکت هایی که بر روی دندانها استفاده میشوند نمایان نیستند.

مزیتهای ارتودنسی سرامیکی
در ارتودنسی دندانها همیشه وجود سیمهای فلزی دردهان یکی از معضلات و چالشهای پیش روی کسانی است که میخواهند از این درمان بهرهمند شوند. خصوصا نوجوانان و جوانانی که بهواسطه ظاهر نازیبایی که این سیمها ایجاد میکنند از این درمانها گریزانند . امروزه با ظهور روشهای جدید راهحلهایی برای این مشکل پیداشده است. علم ارتودنسی امروز با بهکارگیری روشهای لینگوال و سرامیکی و شفاف بهگونهای که در مطبها و کلینیکهای دندانپزشکی انجام میپذیرد موجب حفظ زیبایی و ایجاد رغبت بیشتری در افراد برای انجام این درمان شده است.

ازجمله فواید و ویژگیهای روش ارتودنسی ثابت سرامیکی، همرنگ دندان بودن سیمها، مسئلهی زیبایی و ظرافت آن است که در بین نوجوانان اهمیت بیشتری دارد. بریس های سرامیکی محکم و مقاوم هستند. رنگ این بریس ها با گذشت زمان تغیر نخواهد یافت. عدمتغییر در وضعیت لبها به دلیل حجم کمتر این براکت ها مزیت دیگر این نوع ارتودنسی است.
ارتودنسی سرامیکی بدون ایجاد ظاهری نامطلوب میتواند ناهنجاریها دندانی را ترمیم نماید. در این روش برای سنین مختلف محدودیت خاصی وجود ندارد. طول درمان این نوع ارتودنسی در حدود هجده تا بیستوچهار ماه به طول خواهد انجامید. ارتودنسی سرامیکی همرنگ دندان تنها در حدود بیست در صد نسبت به نوع فلزی آن به زمان بیشتری نیاز خواهد داشت.
مراقبت هایی که در طول درمان ارتودنسی سرامیکی باید انجام شود
ظریفتر و شکنندهتر بودن این نوع ارتودنسی طبیعتا نیازمند مراقبت و نگهداری بیشتری خواهد بود و استفاده از غذاهای سفت و چسبناک برای مدتی پیشنهاد نمیشود. در هر نوع ارتودنسی میبایست بهداشت دهان و دندان به نحو احسنت انجام پذیرد تا شاهد نتایج مطلوب باشیم. کلینیک دندانپزشکی مدرن در تهران با ارائه خدمات ویزیت و مشاوره رایگان بهترین شرایط را برای هموطنان فراهم آورده است تا بهترین نوع درمان ارتودنسی را انتخاب نمایند.
کاشت ایمپلنت و ارتودنسی دندان
نصب براکت ارتودنسی برای تمام سنین مناسب است و قادر است مشکلات جویدن و دندان های کج را برطرف کند، سوالی که به ذهن خطور می کند این است که کاشت ایمپلنت و ارتودنسی همزمان امکان پذیر است یا خیر؟ از دست دادن دندان ها اتفاقی عادی است که بر اثر آسیب یا بیماری رخ می دهد. امروز می بینیم که بیماران ترجیح می دهند از ایمپلنت ها به جای دیگر روش های درمانی استفاده کنند، ایمپلنت ها یک پیچ تیتانیومی هستند که داخل استخوان جای می گیرند و جایگزین ریشه دندان از دست رفته می شوند. در انتها روکش دندان به آن متصل می شود تا عملکرد و ظاهری مانند دندان طبیعی داشته باشید.
بعد از اینکه ایمپلنت ها کاشته می شوند نباید حرکت کنند در حالی که دندان های طبیعی قادر به حرکت هستند. دندان ها به دلایل مختلفی می توانند حرکت کنند. با افزایش سن، تمایل به تجمع در قسمت جلویی دهان دارند. نصب براکت و انجام ارتودنسی راه حل این مشکل است ، اما اگر ایمپلنت داشته باشیم، باز هم ارتودنسی مناسب است؟ جواب کوتاه مثبت است. ارتودنسی قطعا یک راه حل است و بسته به شرایط بیمار طرح درمان انتخاب می شود.

ارتودنسی دندان پس از کاشت ایمپلنت
ایمپلنت ها نمی توانند جابجا شوند اما چنانچه موقعیت مکانی ایمپلنت مناسب باشد، با نصب براکت های ثابت می توان دندان های مجاور را جابجا کرد، اگر چندین ایمپلنت هم داشته باشیم، همچنان ارتودنسی یک راه حل است.اگر ایمپلنت در موقعیت مناسبی نباشد، باید آن را در انتهای درمان ارتودنسی اصلاح کنید، این اصلاح شامل تعویض روکش یا کل ایمپلنت می شود، یا این که می توانید کاری به محل ایمپلنت نداشته باشید که در نهایت کمی در خطر هستید.
ارتودنسی دندان قبل از کاشت ایمپلنت
اگرچه می توان دندان های اطراف ایمپلنت را جابجا کرد و کاشت ایمپلنت همزمان با ارتودنسی انجام داد، اما بهترین کار این است که ابتدا ارتودنسی انجام شود، تا دندان هایتان کاملا مرتب شوند، نگران دندان های از دست رفته خود نباشید، دندانپزشکان می توانند دندان موقت را در آن مکان قرار دهند تا فاصله ای نیفتد.برای بعضی بیماران، ارتودنسی قبل از کاشت ایمپلنت ضروری است چرا که فضای مناسب برای دندان جدید فراهم می کند، و ریشه دندان های مجاور در موقعیت مناسب جای می گیرند. چه شما ابتدا ارتودنسی را انتخاب کنید یا ایمپلنت را ، همکاری دو متخصص ایمپلنت و ارتودنسی با هم انجام می شود تا بهترین نتیجه حاصل شود.
برای این که مرتب کردن دندان ها به درستی انجام شود، براکت ارتودنسی باید به صورت صحیح قرار گرفته شود ، یعنی در یک ردیف و هم راستا باشند، چنانچه این کار درست انجام شود، مدت زمان درمان کاهش می یابد.
انجام هم زمان ایمپلنت و ارتودنسی دندان
مثلا فرض کنید یک اقای پنجاه ساله میخواد درمان ایمپلنت انجام بده یک مقدار بی نظمی هم در دندان هاش داره ولی خودش میگه که اصلا براش مهم نیس و توی سنی است که یک عمر با این دندان ها در واقع زندگی کرده و مشکلی هم نداشته و واقعا هم مشکل حادی وجود نداره، اما دندانپزشک توصیه میکنه قبل از ایمپلنت حتما باید ارتودونسی انجام بشه، وگرنه نمیتوانیم ایمپلنت خوبی داشته باشیم.
خب این در چه شرایطی پیش میاد؟
در شرایطی که دندان مدتی کشیده باشه و جاش خالی باشه قبلا راجبه عوارض کشیدن دندان ها در برنامه های قبلی خدمتتون توضیح دادم.
گاهی اوقات این انحراف و این حرکت دندون های مقابل مشکلاتی برای ما ایجاد میکند، مثلا یکی از مشکلات همینه که عرض کردم فضای ایمپلنت را محدود میکنه و ما نمیتوانیم یک ایمپلنت استاندارد در آنجا قرار بدهیم.
این حرکت دندون ها، چرخش دندون ها ، شکل نازیبایی برا ما ایجاد میکنه، ممکنه حتی توی دید نباشه ولی خب دراون ناحیه بخواد شرایط لثه ی اطراف دندان بهم میریزه میشه یک مقداری از لثه بیرون میاد بهداشت بسیار مشکل میشه و اون بافت هایی که نباید از لثه بیرون باشند بیرون میان و در اون نواحی لثه و دندان مستعد بیمای های مختلف میشود.
همچنین این حرکت و جابه جایی دندون ها باعث میشه شما در سیستم جویدنتان دچار مشکل بشین و به همین خاطرعضلات صورت شما ، مفصل فک شما دچار مشکلاتی میشود.
بنابراین همه اینها باعث میشه که در واقع ما تصمیم بگیریم دندون ها را به سمت عقب برگردونیم، در واقع همان جای اصلی خودشون برگردونیم و فضای ایمپلنت را ایجاد کنیم، و در واقع آن مشکلاتی که به وجود اومده با ارتودونسی رفع بکنیم تا بتوانیم یک ایمپلنت استاندارد یا روکش استانداد داشته باشیم ،در اون ناحیه تا شما هم بتونید زیبایی را داشته باشید هم به راحتی بتونید غذا بخورید.
توجه کنید:
گاهی اوقات این خم شدن دندان های مجاور باعث میشه که سطح این دندون ها به علت اون شیبی که پیدا میکنه با روکش ایمپلنت که در مجاورشان قرار میگیرند، یک زاویه ای را ایجاد میکنند، یک مثلثی اونجا ایجاد میشه که در این مثلث مواد غذایی گیر میکنه و به زیر لثه فرو میره و بسیار ناراحت کننده و دردناک است.
اما زمانی که این دندون ها را با ارتودونسی صافشون میکنیم و حرکت چرخشیشونو از بین میبریم اون شیبشان را از بین میبریم میتونیم یک روکشی بذاریم که با سطح دندون های مجاور کاملا مماس باشه و اون مثلث از بین بره و شما بتونید به راحتی بهداشت خوبی داشته باشید و موقع غذا، جویدن ،کمترین گیر غذایی را داشته باشید.
بنابراین در این شرایط حتما باید قبل ازایمپلنت ارتودونسی انجام بدیم. نکته ای که در اینجا وجود دارد، اینه که لازم نیست در این موارد شما تمام دندون هاتون سیم بسته بشه و یک ارتودونسی کامل و کلاسیک انجام بشه که تقریبا دو سه سال طول میکشد.
اصلا این کارا نیازی نیست، اگر شما در سنی هستید که دیگ براتون مهم نیس دندون هاتون ارتودونسی بشه یا اصلا مشکل خاصی توی دندون هاتون حس نمیکنید و براتون اولویت نداره میتونید در عرض چند هفته یا چند ماه خیلی کوتاه فقط ناحیه ی ایمپلنت تان را منظم کنید. دندون ها را سره جای خودشون ببرید تا بتونیم یک ایمپلنت استاندارد برای شما داشته باشیم.
نکته دوم اینه که اگه قراره ارتودونسی انجام بشه و ایمپلنت حتما ارتودونسی باید قبل از ایمپلنت انجام بشه و بعد از دوران ارتودونسی ایمپلنت انجام میشه. چرا که خود ایمپلن با نیرو های ارتودونسی حرکت نمیکنند دندون های ما حرکت میکنند اما ایمپلنت با نیروهای ارتودونسی حرکت نمیکنند.
بنابراین فرض کنید:
که بهم ریختگی داخل دندون هایتان دارید و دندون ها از دست رفته ای هم دارید، اگر بیاید اول ایمپلنت انجام بدید و دندون های از دست رفته را جایگزین بکنید، زمانی که سیم های ارتودونسی میبندید دندون ها میخوان حرکت کنند جا به جا بشند و توی فضا منظم بشند.
ایمپلنت ها چون حرکت نمیکنند و ثابت اند برای کار ارتودونسی مارا دچار محدودیت میکنند و به اون درمان ایده الی که میخوایم و اون چیدمانی که میخوایم از دندون ها نمیرسیم.
بنابراین حتما باید اول ارتودونسی انجام بشه بعد از اینکه ارتودونسی چه درمان کامل چه فقط در حدی باشه که چند تا دندون را بخوایم مرتب کنیم انجام بشه به اتمام برسه و در نهایت درمان ایمپلنت هم انجام بشه.
توجه داشته باشید که قراره با هر درمانی انجام میدیم در واقع ما یک جویدن خوب و مناسب داشته باشیم، سلامت بافت های دهانمان را حفظ بکنیم و زیبایی داشته باشیم تمام توصیه هایی که به شما میشه به عنوان پیش نیاز برای ایمپلنت به همین منظوره که بتونیم یک ایمپلنت استاندارد و هرچه نزدیک تر و شبیه تر به ایده ال داشته باشیم.
ارتودنسی دندان در بارداری
ارتودنسی در بارداری و کسب آگاهی و اطلاعات درباره پیامدهای آن یکی از دغدغه های اصلی زنان باردار می باشد. به طور کلی توصیه می شود شما به عنوان یک زن باردار قبل از باردار شدن اقدام به ارتودنسی دندان های خود کنید، اما اگر در حین بارداری نیز قصد دارید دندان های خود را ارتودنسی کنید باید این مقاله از کلینیک دندانپزشکی مدرن را به دقت بخوانید.
آیا ارتودنسی دندان برای بارداری ضرر دارد؟
این که در طول بارداری تحت درمان ارتودنسی قرار بگیرید به طور کلی کاملا بی خطر است. با این حال شما باید مطمئن باشید که در صورت بارداری آیا انجام ارتودنسی برای شما مشکلی ایجاد می کند یا خیر. شما به محض اطلاع از بارداری، باید به دندانپزشک خود مراجعه کنید. در مرحله ابتدایی بارداری معمولا خطری برای عکس گرفتن از دندان وجود ندارد، زیرا دندانپزشک می تواند از محافظ مخصوص سرب برای محافظت از کودک شما استفاده کند.
شما حتما هنگام مراجعه برای ارتودنسی در مورد حاملگی خود به دندانپزشک یا ارتودنتیست خود بگویید، زیرا ممکن است دندانپزشک شما برخی از نکات مراقبتی یا تغذیه ای را با توجه به حاملگی تان به شما توصیه کند. در نهایت اینکه اگر باردار هستید و به فکر شروع ارتودنسی هستید، عاقلانه است که پیش از این با متخصص زنان نیز صحبت کنید و در صورت عدم مشکل به یک ارتودنتیست مراجعه کنید.
رژیم غذایی ارتودنسی در دوران بارداری باید چگونه باشد؟
به طور کلی در طول دوره بارداری شما باید غذاهایی با پروتئین بالا مخصوصا لبنیات و گوشت و مرغ را به وفور مورد استفاده قرار دهید. البته خوردن بعضی از گوشت ها که جویدن آن دشوار است در طول زمان استفاده از ارتودنسی در بارداری توصیه نمی شود. اگر شما می خواهید از فرآورده های گوشتی و پروتئینی حین ارتودنسی در دوران بارداری استفاده کنید، نیازی نیست که همیشه از گوشت هایی نظیر گوشت گاو که نیاز به جویدن بیشتری دارد استفاده کنید و می توانید برای تامین نیازهای بدن خود از ماهی که یک منبع پروتئینی عالی می باشد، بیشتر استفاده کنید.
هنگام استفاده از ارتودنسی دندان در دوران بارداری از غذاهای زیر تا حد امکان اجتناب کنید:
- غذاهای ترد مانند سیب و هویج
- غذاهای سفت و سخت مانند گوست گاو یا ته دیگ
- غذاهای جویدنی مانند آب نبات، آدامس یا میوه خشک
- غذاهای شکننده مانند چیپس، پفک یا پاپ کورن
وقتی باردار هستید، برای دو نفر غذا می خورید. یک رژیم غذایی سالم شانس شما برای داشتن یک نوزاد سالم را افزایش می دهد و شانس ابتلا به مشکلات مرتبط با تغذیه را کاهش می دهد. شما با یک تغذیه مناسب و اصولی در دوران بارداری، بدون هیچ مشکلی می توانید از ارتودنسی دندان استفاده کنید و از دندان هایی یک دست و زیبا پس از به دنیا آمدن نوزادتان بهره مند شوید.
مشکلات ارتودنسی دندان و بارداری
شاید تعجب کنید که باردار بودن می تواند وضعیت دندان های شما را تحت تاثیر قرار دهد. حتی اگر قبل از حاملگی با دندان خود مشکلی نداشته باشید، ممکن است در حین حاملگی متوجه برخی تغییرات شوید. به عنوان مثال، حاملگی باعث می شود كه بعضی از خانم ها التهاب را در لثه های خود مشاهده کنند. بعضی از هورمون هایی که در دوران بارداری در بدن ترشح می شود، می تواند دندان های شما را شل کنند. این بدان معنا نیست که دندان های شما در معرض خطر ریزش قرار دارند بلکه این یک التهاب موقتی است. به دلیل این عوارض جزئی که ممکن است در دوران بارداری تجربه کنید، شاید لازم باشد کمی بیشتر با متخصص ارتودنسی خود مشورت کنید تا برنامه تغذیه و مراقبتی خاصی را برای شما تجویز کند.
عکس دندان در بارداری
ممکن است شما برای عکس گرفتن از دندان هایتان برای ارتودنسی در بارداری و تاثیر اشعه ایکس روی کودک خود نگران باشید. اما نگرانی شما بی مورد است، چرا که ارتودنتیست ها هنگامی عکاسی از دندان های شما یک وسیله محافظتی هستند بر روی شکم شما قرار می دهند تا این اطمینان حاصل شود که کودک در حال رشد شما در معرض تابش این اشعه های تصویربرداری قرار ندارد. آکادمی پزشکان خانواده آمریکا طی گزارشی انجام عکس برداری برای ارتودنسی در دوران بارداری را در صورت استفاده از لایه محافظ روی شکم، بی خطر اعلام کرد.
بهداشت دهان در زمان ارتودنسی
بهداشت دهان در زمان ارتودنسی اهمیت بسیاری دارد و این اهمیت به دلیل حساسیت و آسیب پذیری بیشتر دندان های شما در دوران بارداری دو چندان خواهد بود. معمولا متخصص ارتودنسی تان به شما می آموزد که چگونه از ارتودنسی های خود مراقبت کنید تا هرگونه باکتری یا ذرات مواد غذایی در میان دندان های شما کاملا از بین بروند و همچنین سلامت لثه های شما حفظ شود.
یکی از تاثیرات ناگواری که بسیاری از خانم ها در اوایل بارداری از آن رنج می برند حالت تهوع صبحگاهی است که گاهی منجر به استفراغ می شود، در این حالت دندان های شما در معرض اسید معده قرار می گیرد و تماس مستقیم اسید معده می تواند دندان های شما را از بین ببرد. پس اگر در دوران بارداری دچار استفراغ صبحگاهی هستید باید بلافاصله پس از آن، دندان های خود را تمیز بشویید و مسواک بزنید.
مصرف دارو در دوران بارداری
اگر در طول دوران حاملگی خود از مصرف دارو نگران هستید، خبر خوب این است که درمان ارتودنسی شما به هیچ وجه نیازی به دارو ندارد، بنابراین نیازی نیست که نگران تاثیرات آن بر روی کودک خود باشید.
آیا انجام ارتودنسی دندان در دوران بارداری دردناکتر خواهد بود؟
متاسفانه در بعضی موارد، بیماران باردار ممکن است با اندکی ناراحتی در مورد ارتودنسی های خود در دوران بارداری مواجه شوند. این امر ناشی از افزایش حساسیت عصبی در دوران بارداری و همچنین افزایش التهاب در لثه ها می باشد. الته خبر خوب این است که این اتفاق برای همه نمی افتد اما خوب است که از پیش بدانیم که این احتمال وجود دارد.
نحوه مراقبت از ارتودنسی دندان در دوران بارداری
بارداری از موها و بالای سر تا نوک انگشتان پا روی تمامی نقاط بدن شما تاثیر می گذارد و این شامل دندان های شما نیز می شود. این که آیا شما در هنگام بارداری می توانید دندان های خود را ارتودنسی کنید یا نه، پاسخ آن مثبت است اما شما نیازمند مراقبت های خاصی از دهان و دندان خود در این دوره هستید. شما درست مانند دوران قبل از بارداری، باید روزانه نخ دندان بزنید و دو بار مسواک کنید. به دلیل وجود ارتودنسی شما باید فرآیند مسواک زدن یا نخ کشیدن خود را با دقت بیشتری انجام دهید و از دندان های خود مراقبت بیشتری کنید و از خوردن بیش از حد شیرینی جات و شکلات و آبنبات پرهیز کنید.
ارتودنسی دندان با قالبهای سهبعدی
یکی از فناوریهای جدید دنیای دندانپزشکی زیبایی ارتودنسی با قالبهای سهبعدی است. ادغام فنّاوری برای موفقیت در هر نوع درمان ارتودنسی ضروری است. جهانیسازی تمام جنبههای علمی، ازجمله ارتودنسی این اجازه را به ما میدهد که در حال حاضر با دسترسی به بهترین منابع بتوانیم خدمات درمانی باکیفیت بالا را در جوامع خود ارائه کنیم. در ادامه به مزایای این تکنولوژی در ارتودنسی میپردازیم تا شما بیشتر با این قالبگیری آشنا شوید.

ذخیره سازی طرح دیجیتال
در ارتودنسی با قالبهای سهبعدی، ذخیرهسازی توسط بسیاری از مراکز ارتودنسی، جهت افزایش ارتباط با بیماران و سایر متخصصان دندانپزشکی و بهبود برنامههای درمانی برای ارتودنسی به کار میرود.
الاینرها یا ردیف کنندههای دندانی بدون سیم که شفاف میباشند با استفاده از تکنولوژی CAD/CAM ساخته میشوند، تعداد آنها با توجه به ناهنجاریهای دندانی متفاوت میباشد، این مقدار توسط نرمافزار محاسبهشده و به متخصص ارتودنسی اعلام میشود. مدل دیجیتالی سهبعدی همان قالبهای گچی هستند که جهت انجام ارتودنسی گرفته میشود، با این تفاوت که بهصورت دیجیتال سهبعدی و توسط نرمافزار درست میشود. کست دیجیتال این امکان را به دندانپزشک میدهد تا مانند زمانی که قالب گچی را به دست گرفته است، در جهات مختلف بچرخاند.
مدل دیجیتال سه بعدی چه مزایایی دارد؟
عدم نیاز به استفاده از کست های فیزیکی گچی: با استفاده از کست سهبعدی دیگر نیاز به استفاده از کست های فیزیکی گچی که فضای زیادی را اشغال میکنند نیست و کار به راحتی صورت میگیرد.
نگهداری ایمن از نمونه مای بیمار: در کست های فیزیکی گچی امکان آسیب وجود دارد، ولی مدل های دیجیتالی باگذشت سالیان همانند روز اول باقی میماند.
دسترسی سریع به کست سهبعدی: این مدل بلافاصله پس از درخواست دندانپزشک سریعا و بدون تلف شدن وقت، برای پیدا کردن کست سه بعدی به پزشک ارجاع داده میشود.

در دندانپزشکی روشهای مختلف درمان ارتودنسی وجود دارد مانند: ارتودنسی ثابت، ارتودنسی متحرک، ارتودنسی دیمون و ارتودنسی لینگوال که در ادامه به توضیح تکتک این ارتودنسیها میپردازیم.
ارتودنسی دندان و فک با تکنولوژی جدید
تسریع در درمان ارتودنسی دندان با propel
تاکنون تحولات بسیاری در علم ارتودنسی رخداده که منجر بهراحتی درمان شده است اما توانایی تغییر زمان بهبود پیدا نکرده است. مطمئنا هیچکس دوست ندارد براکت های ارتودنسی را، ماهها و سالها در درون دهانش داشته باشد. اما propel دستگاهی است که به کوتاه کردن زمان درمان کمک میکند. این دستگاه باعث تحریک ساختار استخوانی اطراف دندان شده و به دندانها کمک میکند در جایگاه ایده آل خود بهدرستی حرکت کنند.

ارتودنسی دندان و فک با TADs
قطعه TADs عموما برای جراحی دهان مورداستفاده قرار میگیرد، اما در سیستمهای ارتودنسی نیز برای کنترل حرکت دندانها در دهان استفاده میشود. این قطعه یک لنگر امن در استخوان فک برای دندانها ایجاد میکند تا از حرکات ناخواسته دندان جلوگیری کند. فرایند قرارگیری این قطعه در داخل دهان بیمار بسیار ساده و کم درد است، زیرا فقط به مقدار کمی تزریق ماده بیحسی به لثه احتیاج دارد. این لنگر بعد از تکمیل درمان ارتودنتیست برداشته میشود.

براکت های بدون باند الاستیک
براکت های معمولی الاستیک که در روشهای سنتی استفاده میشوند، به دندانها نیروی زیادی وارد میکنند تا باعث حرکت دندانهای بیمار به محل موردنظر شوند. این روش تا حدودی باعث درد و ناراحتی بیمار میشود، اما روشهای مدرن امروز بسیار موثرتر و کارآمدتر هستند. با سیستم جدید self ligating میتوان دندانها را بدون باندهای الاستیک صاف کرد، درحالیکه براکت های سرامیکی و الاینرها بهسختی قابلتشخیص هستند و حتی براکت ها فلزی که مورداستفاده قرارگرفتهاند بسیار شفاف و راحت میباشند.

سیستم طراحی لبخند پیشرفته در ارتودنسی دندان
امروزه دندانپزشک ها یا ارتودنتیستها از نرمافزار طراحی سهبعدی برای طراحی لبخند هر بیمار استفاده میکنند و از ویژگیهای چهره و دندان آن شخص بهعنوان راهنما بهره میگیرند. این تکنولوژی باعث میشود که افراد نتیجه نهایی شبیهسازیشده لبخند خود را بعد از انجام ارتودنسی ببینند. با استفاده از این نرمافزار و برداشت الگو از دندان هر فرد میتوان مدلهای سهبعدی از ساختار دندان ساخت و براکت ها و سیمها را بر اساس نیازهای هر بیمار به شکل سفارشی طراحی کرد.
ارتودنسی یک تخصص دندانپزشکی است که هدف آن چیدمان و تراز کردن دندان ها و هماهنگ کردن فک ها است. یکی از وظایف اصلی ارتودنسی تشخیص، پیشگیری و درمان ناهنجاری های فک و صورت است.
برای مشاوره و یا انجام ارتودنسی دندان با ما تماس بگیرید
شماره تماس کلینیک دندانپزشکی مدرن: 02177911111 - 02177908080
مقاله های مرتبط

پوسیدگی دندان-نشانه ها و عوارض آن
پوسیدگی دندان چیست؟ پوسیدگی دندان از شایع ترین مشکلات سلامتی