مرحله جراحی و پروتز دندان در کاشت ایمپلنت

کلینیک دندانپزشکی مدرن ایمپلنت مرحله جراحی و پروتز دندان در کاشت ایمپلنت
مرحله جراحی و پروتز دندان در کاشت ایمپلنت

ایمپلنت

مرحله جراحی و پروتز دندان در کاشت ایمپلنت

ارسال شده توسط dentalcenter

 

در جلسات قبل خدمتتان گفتم که اگر دندان مان را از دست بدهیم و آن را جایگزین نکنیم چه عواقبی دارد و در ادامه خدمتتان عرض کردم که چرا بهترین جایگزین دندان ایمپلنت است و از جایگزین های دیگر ترجیحا استفاده نکنیم.

مراحل ایمپلنت دندان

امروز میخواهیم درباره مراحل درمان ایمپلنت برای شما توضیح بدهم ایمپلنت کلا دارای دو مرحله اصلی است:

1_ جراحی

2_ پروتز دندان

مرحله جراحی

مرحله ی جراحی در واقع آن پایه ایمپلنت ما داخل استخوان فک قرار میگیرد تا بتواند نیروها را موقع جویدن تحمل کند، در مرحله ی پروتز ما در واقع ما می آییم رو ساخت کارمان را میسازیم و آن دندان نهایی که شما میخواهید با آن غذا بخورید زیبایی شما ترمیم بشود . درست بتوانید تکلم بکنید . و در واقع از بافت های نرم داخل دهان شما حفاظت بکند این قسمت میشود پروتز شما.

مرحله ی دوم در واقع مرحله ی ساخت پروتز است اما از ابتدا شروع کنیم که جراحی چند مرحله دارد . پروتز چند مرحله دارد و فاصله بین این مراحل به چه صورت است .اگر شما یک دندانی را از دست داده باشید بحثی در آن نیست باید حداقل سه ماه از گذشت این موضوع بگذرد و بعد اقدام به ایمپلنت بکنید و توصیه میکنم زیر یک سال از زمانی که دندانتان را از دست می دهید حتما آن را جایگزین بکنید چرا که بعد از اینکه سه ماه سپری میشود استخوان سازی در آن جا اتفاق می افتد و حفره ای که خالی شده در اثر خارج شدن دندان و استخوان سالم پر میشود بعد از آن روند تحلیل استخوان شروع میشود و در یک سال اول این تحلیل استخوان به سرعت و شدت بالاتری اتفاق می افتد.

بنابراین بهتر است که بعد از سه ماه ما دندانمان را با ایمپلنت جایگزین بکنیم اما اگر دندانی داشته باشیم که کشیدنی باشد و لازم باشد که آن را بکشیم و به جای آن ایمپلنت بگذاریم، آیا بکشیم بلافاصله ایمپلنت بگذاریم ؟ یا آن سه ماه را صبر بکنیم؟

این بستگی به شرایط دندان شما استخوان فک شما و بقیه ی مسائل دارد در واقع پزشک شما ، شما را معاینه میکند و با توجه به شرایط تکنیک خود را انتخاب میکند . گاهی اوقات شرایط ریشه دندان یا استخوان اطراف و بافت های اطراف آن شرایط فیزیکی و جسمانی شما این اجازه را نمی دهد، بنابراین دست تیم درمانی تان را باز بگذارید و انتخاب کننده شما نباشید اجازه بدهید تا پزشک شما تصمیم بگیرد آن کاری که به صلاح شما هست را انجام بدهد.

از طرفی مهارت در انجام درمان هم خیلی مهم است اینکه ما دندان را بکشیم و بلافاصله جای آن ایمپلنت بگذاریم، که به این این کار فریش ساکت ( ایمپلنت فوری ) گفته میشود. این کار مهارت خاصی میخواهد ممکن است دندان پزشک شما این مهارت را در خود نبیند و ترجیح بدهد که دندانتان را بکشد و یک مدت زمان به آن بدهد ، بنابراین به دندان پزشک خودتان اعتماد بکنید و اجازه بدهید کار خود را با دقت هر چه تمام تر انجام بدهد تا بهترین نتیجه را برای شما حاصل بکند.

یک موضوع دیگر ، موضوع در واقع باز سازی استخوان فک است، قبلا خدمتتان عرض کردم که ناحیه که قرار است در آن ایمپلنت را قرار بدهیم باید شرایط خاصی داشته باشد، به لحاض بافت لثه ، به لحاض حجم استخوان و کیفیت استخوان ، اگر ما این شرایط را نداشته باشیم در واقع باید آن را باز سازی بکنیم. این باز سازی ها ممکن است در حدی باشد که همزمان با کاشت ایمپلنت باز سازی انجام شود، یا ممکن است در حدی وسیع باشد که مجبور بشویم باز سازی مان را انجام بدهیم ، بعد از چند ماه بیاییم پایه ایمپلنت مان را آن جا قرار بدهیم.

بنابراین هم بستگی به شرایط دارد که بلافاصله ایمپلنت را بگذاریم، یا اینکه در واقع باز سازی مان را انجام بدهیم بعد از مدتی  این مدتی چقدر است ؟ اگر باز سازی در حدی باشد که بتوانیم آن را به صورت کلینیکی انجام بدهیم یعنی باز سازی باشد که با متریال مثل پودر استخوان بتوانیم مشکل را حل بکنیم یا نهایتا از پلاک های استخوان ساخته شده میتوانیم آنجا پیوند بزنیم استفاده بکنیم ، یا از استخوان ها و فک خودتان بافت های دهان خودتان آن بافتی که کم بود وجود دارد را ترمیم بکنید میتوانید بعد از حدود شش ماه پایه ها را قرار بدهید، اما اگر که باز سازی استخوان وسیع تری نیاز باشد مثلا لازم باشد که از قسمت دیگری از بدن استخوان بر داریم چون استخوان فک به هر حال محدود هست و استخوان حجم زیادی ندارد.

اگر که بازسازی زیادی احتیاج داشته باشیم گاهی لازم است که شما داخل بیمارستان بستری بشوید از قسمتی از بدنتان مثل لگن یا دنده استخوان برداشته بشود و در فک شما پیوند زده بشود این حتما نیاز به بی هوشی دارد نیاز به تجهیزات بیمارستانی دارد و زمانی که بعد از آن باید سپری شود زمان بیشتری است  معمولا حدود یکسال  بنابراین باز سازی استخوان فک هم یکی از مراحلی است که میتواند بعد از سپری شدن یک مدتی  در واقع شرایط فراهم بشود که ما بتوانیم آن پایه ها را بگذاریم  میتوانیم همزمان بگذاریم که اگر بازسازی زیاد نخواهد این کار را انجام بدهیم .

 

پروتز دندان

مرحله بعد  ، بعد از پایه گذاری مرحله ی گذاشتن پروتز هست اما فاصله زمانی بین پایه گذاری پروتز ما چقدر باید باشد؟

بعضی تکنیک ها هستند تکنیک های سریع و فوری هستند، تکنیک های یک روزه هستند، در واقع بلافاصله بعد از پایه گذاری ما میتوانیم پروتز را تحویل بدهیم این پروتز ها بهتر است پروتز موقت باشند تا زمانی سپری بشود و بافت های لثه و استخوان ما به حالت ثبات برسد، آن حالت تورم و عوارض بعد از  جراحی ناشی میشود اتفاق بیفتد سپری بشود و بعد از اینکه به شرایط ثابتی از لحاض بافتی رسیدیم  پروتز را با پروتز اصلی تعویض بکنیم که این مدت زمانی معمولا حدود سه الی چهار ماه است.

اگر نشود که به روش های یک روزه کار کرد یعنی شرایط استخوان شما شرایط جسمانی شما یا آن ناحیه ی که میخواهید ایمپلنت بگذارید، برای ایمپلنت یک روزه مناسب نباشد پایه را میگذاریم بین سه تا شش ماه زمان می دهیم تا قالب گیری و مراحل پروتز را شروع بکنیم. این سه تا شش ماه باز بستگی با شرایط استخوان شما، جراحی که انجام شده میزان بازسازی که انجام شده و همه ی این کارها دارد.

اما وقتی که به مرحله ی پروتز رسیدیم باز هم پروتز به این شکل نیست که ما یک قالب بگیریم پروتز را بسازیم و در آن جا نصب بکنیم در واقع کار ایمپلنت کار خیلی دقیقی است، کار خیلی حساسی است ما میخواهیم یک عضو مصنوعی را جایگزین یکی از اعضای مهم بدن شما بکنیم.

بنابراین باید مراحل دقیق به صورت آکادمیک انجام بشود هر مرحله ی را اگر حذف بکنیم دقت کار را و کیفیت کار  پایین می آوریم ، بنابراین لازم است که چندین مرحله برای پروتز ثبت بشود تا ما بتوانیم یک پروتز خوب و دقیق به شما تحویل بدهیم این مرحله میتواند بین چهار تا هشت جلسه معمولا به صورت متوسط متغییر باشد ولی گاهی اوقات ممکن است حتی از این بیشتر باشد گاهی اوقات ممکن است ما یک پروتز موقت را برای شما بسازیم یک تست بگیریم مطمئن بشویم که همه چیز خوب است یا اشکالات را روی آن پروتز موقت برطرف بکنیم و دوباره کار را از اول شروع بکنیم.

برای پروتز نهایی شما بنابراین میخواهم به شما بگوییم که ایمپلنت کار حساسی است که مراحل متعددی دارد، حتی اگر شما از تکنیک های سریع و یک روزه استفاده بکنید مراحل کار باید اجرا بشود تا بتوانیم یک کار دقیق به شما بدهیم بعضی از بیماران خیلی اصرار دارند که کار آنها سریع  انجام بشود و مراحل را کوتاه بکنیم این ها همه روی کیفیت کار شما تاثیر میگذارد بنابراین صبور باشید به هر حال یکی از اعضای مهم بدن شما از دست رفته است و میخواهیم آن را جایگزین بکنیم به پزشک خودتان و تیم درمانی زمان بدهید صبور باشید تا تک تک این مراحل سپری بشود و بتوانید کار با کیفیتی را دریافت بکنید .

نوشته شده توسط dentalcenter

http://clinicmodern.com

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *