فروشنده خوب و مدیریت انگیزه
افرادی که با فروش سر و کار دارند با سر و کله زدن با مشتریان و شنیدن جوابهای منفی به مرور انرژی خود را از دست میدهند.
یک فروشنده خوب باید از لحاظ فیزیکی و روانی سطح انرژی خود را مدیریت و بازسازی کند. از لحاظ روانی حفظ انگیزه و پرورش آن بصورت روزانه امری لازم است. در یک مجموعه فروش خدمات یا کالا لازم است که حال افراد بصورت انفرادی و جمعی خوب باشد.
رسیدگی به حال خود و دیگر همکاران جزئی از واجبات روزانه یک مجموعه فروش موفق است. همه ما بیشترین ساعات مفید روزانه خود را در محل کار خود و در کنار همکاران میگذرانیم. اگر در محیط کار حس و حال خوبی ندارید خارج از محیط نیز اتفاق خوبی برایتان نخواهد افتاد و همواره این حال بد را با خود به جاهای دیگر حمل خواهید کرد. همچنین مدیر یک مجموعه موفق همواره وظیفه پمپاژ انگیزه مثبت در در بین کارمندان خود را دارد. بیان جملات مثبت و داستانهای موفقیت، تدوین استراتژی انگیزشی در مجموعه به طرق مختلف راهکار یک مدیر موفق برای افزایش سطح انرژی کارکنان خود می باشد.
مجموع عوامل فوق باعث افزایش عملکرد پرسنل یک مجموعه میشوند. افزایش انگیزه و توانایی افراد عملکرد آنها را نیز بالا میبرد.
مهارت های فروشندگان
سوال کردن یکی از مهارتهای خیلی حرفه ایه فروشنگان است. مطرح کردن سوالات خوب و موثر باعث به یقین رسیدن مشتری برای انجام یک خرید می شود. بطور مثال در کار خانه و املاک قدرت کلام بسیار موثر است. تصور کنید شخصی در خرید یک خانه گران قیمت مردد است و در شک و تردید بسر میبرد. یک سئوال خوب که باعث از بین رفتن این شک تردید خواهد شد میتواند این باشد: آیا کسانی که در 50 سال اخیر اقدام به فروش ملک کرده اند بیشتر پشیمانند یا کسانی که اقدام به خرید کرده اند؟
جواب مشتری مسلما گزینه 2 می باشد. در واقع با این سوال مشتری را از یک دودلی بیرون کشیده و خرید خانه را برای او سودآور جلوه میدهید. اینجاست که مشتری اقدام به خرید خانه گران قیمت خواهد کرد. یک سوال خوب در زمان و مکان مناسب اثر بخشی بسیار مثبتی میتواند داشته باشد.
اصول فروش تلفنی و مهارت
اصل و پایه ارتباط با مشتری کلام میباشد و در ارتباط تلفنی کلام و لحن تاثیرگذار مشتری را به خرید محصول یا خدمات علاقه مند می کند. زمانیکه ارتباط فروشنده و خریدار بصورت حضوری باشد زبان بدن نیز وجود دارد. وجود زبان بدن مانند چاقوی دو لبه ای می باشد که اگر بخوبی اجرا نشود پروژه فروش منجر به شکست خواهد شد. بعضی از افراد در فروش تلفنی موفق تر عمل می کنند در صورتیکه اگر در شرایط رو در رو قرار بگیرند دچار مشکل می شوند.
نکاتی درباره فروش و مکالمه تلفنی
- مکالمه تلفنی یک صحبت دو طرفه است و فروشنده باید اجازه صحبت و اظهار نظر را به مشتری بدهد.
- برخورد خوب و گرم در مکالمه تلفنی انتقال حس خوشایندی به مشتری را بدنبال خواهد داشت.
- پیشواز ، پذیرایی و بدرقه در یک تماس تلفنی بسیار مهم است و فروشنده باید آنها را رعایت کند.
- همواره حس اینکه مشتری فرد مهمی است باید در کلام فروشنده پشت تلفن وجود داشته باشد.
- استراتژی پاسخگویی به تلفن و رعایت ادب و احترام در بالاترین سطح از اصول مکالمه تلفنی مناسب است.
- هنگام برداشتن گوشی تلفن حتما لبخند به لب داشته باشید. لبخند باعث ایجاد نشاط در یک تماس تلفنی است. لبخند باعث افزایش انرژی کلام شده و حس مثبتی را به شنونده منتقل می کند.
یک فروشنده موفق باید خودش را دوست داشته باشد تا بتواند با مخاطبین خود ارتباط تاثیرگذاری برقرار کند.
دیدگاهتان را بنویسید