مانور هایملیخ – مانور تخصصی و آموزش دقیق هایملیخ

کلینیک دندانپزشکی مدرن کمک های اولیه در دندانپزشکی مانور هایملیخ – مانور تخصصی و آموزش دقیق هایملیخ
مانور هایملیخ - کلینیک دندانپزشکی مدرن

کمک های اولیه در دندانپزشکی

مانور هایملیخ – مانور تخصصی و آموزش دقیق هایملیخ

ارسال شده توسط dentalcenter

بنام خدا در این جلسه از مبحث آموزش کلینیک دندان‌پزشکی مدرن ما می‌پردازیم به مانور هایملیخ، مانور هایملیخ اول باید بگوییم که مخترع و ابداع‌کننده آنچه کسی است؟ یکی از دانشمندان آلمانی به نام هایملیج یا به زبان ما ایرانی‌ها هایملیخ گفته می‌شود که خود آلمانی‌ها هم لفظ هایملیخ رادارند. این فرد آمد برای شخصی که در ناحیه‌ی حلق که چهارراهی هست به دهان از طریق دهان به بیرون، مری، نای و از بالا به بینی ارتباط دارد. ما اگر غذا را بخواهیم هضم کنیم و قورت بدهیم و به پایین هدایت بکنیم باید از مری به پایین برود. ولی اگر این غذا ناگهان از مری انجام نشد و پرش داشته باشد به داخل نای باعث خفگی بیمار می‌شود؛ و اگر باعث خفگی بیمار شد ما در این حالت آن بی‌دست‌وپا شدن و معترض شدن شخص بیمار راداریم. در آن حالت شخص برای ما بیمار هست. پس بلافاصله باید کاری را که می‌خواهیم باید انجام بدهیم. با حضور آقای پایدار که از همکاران ما در کلینیک مدرن هستند را به اجرا می‌گذاریم. از آقای پایدار می‌خواهیم که کمک کنند تا عملیات هایملیخ را روی بدن ایشان انجام بدهیم. ما فرض را بر این میدانیم که آقای پایدار در ناحیه‌ی حلقشان جسم خارجی باعث ایست تنفسشان شده است. حالا می‌تواند در دندان‌پزشکی آن کامپوزیت یا آن آملگام یا یک جسم خارجی که توی دندان یا دندان‌شکسته شده در ناحیه‌ی گلوی بیمار فیکس شده و باعث عدم تنفس شده باشد ما در این حالت اصولاً شخصی که تنفس ندارد به حالت نیمه خمیده قرار می‌گیرد ما به پشت بیمار که بین دو کتف هست پنج ضربه می‌زنیم.

مانور هایملیخ - کلینیک دندانپزشکی مدرن
مانور هایملیخ – کلینیک دندانپزشکی مدرن

خیلی محک زده شود تا ببینیم آیا می‌توانیم این جسم خارجی را از ناحیه‌ی حلق به بیرون هدایت بکنیم یا خیر؟ اگر این حالت انجام شد. خوب خودبه‌خود ناله‌ای از بیمار سر می‌زند یا تنفس بیمار برمی‌گردد. ولی اگر انجام نشد ما دست را در ناحیه‌ی زیر قفسه سینه قرار می‌دهیم که به آن انتهای استرنوم هم میگویند انجام می‌دهیم بعد به بیمار چند بار فشار وارد می‌کنیم که این فشار باعث می‌شود که بیمار از ناحیه دیافراگم بالا و هدایت می‌شود به زیر نای و از نای به زیر گلو و جسم خارجی اصولاً پرت می‌شود و بیشتر مواقع ما در این مبحث در بیماران موفق بوده است.

که اگر ناموفق صورت گرفت آن‌وقت میدانیم که بیمار ما دیگر از ناحیه‌ی تنفسی، نبض و قلب اختلال واردشده و باید بیمار را به حالت فلت قرار داده و سعی کنیم جسم خارجی را از طریق دست خارج کنیم ما بحث دیگری داریم که اگر نتوانستیم بیمار را به حالت ایستاده درمان کنیم بیمار را به حالت فلت دراز کشیده قرار می‌دهیم (بیمارانی که باردار هستند یا بیمارانی که شکم‌های بزرگ دارند) ما سعی می‌کنیم در انتهای قفسه سینه آن فشار را به حالت داخل هدایت کنیم و ضرباتی بزنیم که جسم خارجی از ناحیه حلق خارج بشود. این را هم به حالت هایملیخ خوابیده و فلت به پشت نیز انجام دادند و بارها شده که موفقیت حاصل‌شده است.

تمام این آموزش‌های من برگرفته از سازمان WHO بوده است سازمان بهداشت جهانی است و کاملاً به‌روز هست که ما الآن در معرض نمایش گذاشتیم

به انتهای جلسه‌ی مانور هایملیخ رسیدیم کل مباحث را برای شما توضیح دادم انشا الله در بحث و جلسات آینده در آموزش کلینیک مدرن در خدمت شما هستیم.

نوشته شده توسط dentalcenter

http://clinicmodern.com

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *