کاشت دندان با سلول‌های بنیادی و همه چیز درباره آن

کلینیک دندانپزشکی مدرن ایمپلنت, تازه های دندانپزشکی کاشت دندان با سلول‌های بنیادی و همه چیز درباره آن

ایمپلنت تازه های دندانپزشکی

کاشت دندان با سلول‌های بنیادی و همه چیز درباره آن

ارسال شده توسط dentalcenter

اسلول‌های بنیادی  مروزه کاشت دندان با سلول‌های بنیادی، روش نوین درمانی حتی جدید تر از کاشت ایمپلنت دندان ، در حوزه دندانپزشکی است. در این مقاله ابتدا به معرفی سلول‌های بنیادی می‌پردازیم و در ادامه کاربرد آن‌ها را در دندانپزشکی به شما معرفی خواهیم کرد.

سلول‌های بنیادی

هزاران هزار سلول مختلف در بدن انسان وجود دارند که هرکدام وظایف خاصی بر عهده‌دارند. این سلول‌ها از این نظر حائز اهمیت هستند که وظیقه تنظیم اعمال مختلف را در هر عضو بر عهده دارند. در این بین سلول‌های بنیادی کارهای متفاوتی انجام می‌دهند و وظیفه ساخت سلول‌های جدید را بر عهده می‌گیرند. این سلول‌ها وقتی تقسیم می‌شوند هم می‌توانند سلول‌هایی مانند خود تولید کنند و هم قادر به تولید سلول‌هایی از نو دیگر هستند. به‌عنوان‌مثال سلول‌های بنیادین پوست می‌توانند هم به شکل عادی تکثیر شوند هم‌سلول‌های رنگ‌دانه‌ای تولید کنند. پس سلول‌های بنیادی در سلامت بدن بسیار مهم هستند. سلول‌های بنیادی شامل سلول‌های بالغ و سلول‌های جنینی هستند و بر این اساس نام‌گذاری می‌شوند. این نام‌ها بر این اساس پیشنهاد شده‌اند که سلول‌های بنیادی جنینی از طریق لقاح مصنوعی ایجاد می‌شوند درحالی‌که سلول‌های بنیادی بالغ از منابع مختلف نظیر مغز استخوان، بند ناف، خون بند ناف، خون محیطی، عضلات، پوست ، بافت چربی ، پالپ دندان، یا اندام‌هایی مثل ریه، کبد، چشم های مغز، استخراج می‌شوند. اولین نمونه از درمان با استفاده از سلول‌های بنیادی بالغ در سال 1968 از طریق پیوند مغز استخوان، آلوژنیک در بیمار مبتلا به نقص ایمنی انجام شد.

سلول های بنیادی
سلول های بنیادی

سلول‌های بنیادی دندانی 

سلول‌های بنیادی دندانی یا از سلول‌های مزانشیمی (سلول‌هایی با منشا مزانشیم مثل مغز استخوان، غضروف، ماهیچه، تاندون و…) هستند که از پالپ دندان( حفره مرکزی دندان) و پریودنتال(لثه) استخراج می‌شوند یا اینکه از سلول‌های بنیادی اپیتلیال دندان مشتق می‌شوند.

سلول‌های بنیادی استخراج‌شده از پالپ دندان 

این سلول‌های بنیادی از سلول‌های پالپ دندان‌های دائمی حاصل می‌شوند. برای اولین بار سلول‌های بنیادی دندانی در سال 2000 استخراج شدند و تبدیل به سلول‌های استخوانی، چربی، عصبی و … شدند. سلول‌های بنیادی استخراج‌شده از دندان‌های ریختنی انسان، قدرت تکثیر بیشتری نسبت به سلول‌های بنیادی پالپی دارند. این سلول‌ها برای بازسازی بافت استفاده می‌شوند. این سلول‌ها ظرفیت تولید استخوان و عاج دندان را هم دارند.

سلول‌های بنیادی پیوندی پریودنتال

این سلول‌ها از پیوندهای جداشده بخش پریودنتال دندان شماره 3 جانداران هستند که حاوی مواد پیشرو برای تجدید دوباره در ساختارهای دهانی مثل استخوان و محل اتصال استخوان و دندان هستند.

درمان توسط سلول‌های بنیادی دندانی

هدف از کاشت دندان با سلول‌های بنیادی بازگرداندن آناتومی و عملکرد بافت آسیب‌دیده است. وظایف سلول‌های بنیادی شامل ادامه تشکیل ریشه، بازسازی بافت‌های پالپی، بازسازی پریودنتیوم و کمک به پیوند و پرورش می‌باشد. برای دستیابی به سلول‌های بنیادی، روش‌های مناسب جمع‌آوری، جداسازی، و کشت باید ایجاد شود. سلول‌های بنیادی که از دندان‌های ریخته شده استخراج می‌شوند کاربرد زیادی دارند، مزایای آن‌ها این است که در دسترس هستند. بازسازی یک‌دندان نیاز به تعامل بین اپیتلیال(بافت پوششی) و سیگنال‌های مزانشیمی دارد. هردو جوانه دندانی جنینی و بالغ می‌توانند برای تجدید ساختار استفاده شوند اما تمایل بیشتری به بازسازی توسط سلول‌های جنینی دارند. این سلول‌ها برای توسعه ساختار دندان معمولی استفاده می‌شوند .سلول‌های بنیادی بالغ و همچنین سلول‌های بنیادی جنینی می‌توانند برای بازسازی بافت پالپ مورداستفاده قرار گیرند. درنتیجه خطر عدم پذیرش توسط دستگاه ایمنی کاهش پیدا می‌کند.

کاشت دندان با سلول‌های بنیادی
کاربرد سلول های بنیادی

تهیه شده در گروه کلینیک دندانپزشکی مدرن 

نوشته شده توسط dentalcenter

http://clinicmodern.com

2 دیدگاه برای“کاشت دندان با سلول‌های بنیادی و همه چیز درباره آن

  1. سلام
    آیا در ایران امکان کاشت دندان با استفاده از سلول بنیادی وجود دارد؟
    اگر هست لطفاً آدرس بدهید.
    ممنون

    1. سلام در ایران هنوز کلینیکی که اقدام به انجام چنین درمانی کرده باشه وجود ندارد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *