نکات تکمیلی قالب ایمپلنت دندان

کلینیک دندانپزشکی مدرن تازه های دندانپزشکی نکات تکمیلی قالب ایمپلنت دندان
حمیده حمیدی کارشناس پروتز دندانی

تازه های دندانپزشکی

نکات تکمیلی قالب ایمپلنت دندان

ارسال شده توسط dentalcenter

سلام وقتتان بخیر در این قسمت از برنامه بازهم به یکی از جزئی‌ترین ویژگی‌های قالب ایمپلنت می‌خواهم اشاره‌ای داشته باشم و صحبت کنم. قالب ایمپلنت درواقع شبیه‌ساز دهان بیمار روی کست برای ما است و اینکه قرار است دیتاهایی را  از داخل دهان بیمار روی کست داشته باشیم این دیتاها، پوزیشن فیکسچر، زاویه‌ی فیکسچر، نوع کانکشن فیکسچر و درواقع اندازه‌ی عمق لثه را قرار است ما روی کست پیاده کنیم. ازآنجایی‌که این قالب قرار است الگوی ما شود پس خیلی عوامل تأثیرگذار باید در آن کنترل شود در این قسمت می‌خواهم نکات تکمیلی قالب ایمپلنت دندان را به شما عزیزان بگویم.

فیکس بودن ایمپرشن کوپینگ

یکی از این ویژگی‌ها که خیلی هم مهم است، فیکس بودن ایمپرشن کوپینگ روی قالب است. ایمپرشن کوپینگ نباید روی قالب ما لقی داشته باشد. اگر لقی وجود داشته باشد موقع کست ریزی پوزیشن آنالوگ با پوزیشن فیکسچر داخل دهان بیمار تغییر می‌کند و درواقع ایمپلنت قالب‌گیری ما معنای خودش را از دست می‌دهد. برای اینکه ایمپرشن کوپینگ روی قالب ما لقی نداشته باشد خب می‌توانیم نکاتی را رعایت کنیم یکی از آن نکات این است که اگر تعداد واحدها بیشتر از یکی باشد همان‌طور که در جلسه قبلی به آن اشاره کردم شما می‌توانید ایمپرشن کوپینگ ها را به‌وسیله‌ی نخ دندان و دورالی به هم اسپیلینت کنید.

و زمانی که پیچ را باز می‌کنید و قالب را خارج می‌کنید این اسپیلینت باعث می‌شود محافظ ایمپرشن کوپینگ ها باشد و تکان نخورد ولی برای تک‌واحدی‌ها تنها نکته‌ای که می‌توانم به آن اشاره‌کنم این است که چون شما نمی‌توانید اسپیلیت کنید به چیزی، می‌توانید لایت بادی را دورتادور ایمپرشن کوپینگ خیلی با دقت تزریق کنید طوری که حباب نزند. خود آن لایت بادی درواقع محافظ ایمپرشن کوپینگ است و زمانی هم که ستینگ تایم قالبتان گذشت وقتی می‌خواهید ایمپرشن کوپینگ را بازکنید، تکان ندید زمان باز کردن که ایمپرشن کوپینگ لق شود یا بخواهد تکانی بخورد خیلی آرام بازکنید و اینکه وقتی هم باز کردین تری را خیلی سریع و بلافاصله از دهان بیمار خارج نکنید یک‌چند لحظه‌ای صبر کنید تا تری خودش را حالت رهاشده و آزاد بگیرد و بعد خارج کنید .نکته‌ی دیگری که باید به آن اشاره‌کنم و یکی از ویژگی‌های آن قالب باید باشد عدم کش آمدگی قالب است. کش آمدگی باعث می‌شود که سایز قالب ما تغییر حجم پیدا کند و اینکه در مراحل بعدی به مشکلاتی می‌خوردید. برای اینکه آن قالب کش نیاید عواملی روی آن تاثیر گذار است. مطمئنا اولین چیزی که به ذهنمان می‌رسد ماده‌ی قالب‌گیری است، نوع برند قالب‌گیری. هر دندانپزشکی باتجربه‌ی خودش یک نوع برندی را مدنظرش دارد و می‌تواند با آن کار کند ولی موضوع بعدی آن، شما زمانی که می‌خواهید آن هوی بادی را میکس کنید بهتر است که میکس آن هوی بادی را یا از وسیله‌ای به نام میکسر استفاده کنید که خودش آن دو مواد را باهم ترکیب کند یا اینکه با دست خود بدون دستکش میکس کنید چون دستکش هم تاثیر می‌گذارد روی مواد قالب‌گیری ولی اگر بنا به هر دلیلی می‌خواهید با دستکش آن مواد را میکس کنید بهتر است که از دستکش‌های نیتریل استفاده کنید. این دستکش‌ها هم درجه پزشکی دارد و هم اینکه با مواد سیلیکونی تداخلی ندارد.

 نکات تکمیلی قالب ایمپلنت
حمیده حمیدی کارشناس پروتز دندانی

 

مورد بعدی که تاثیرگذار است در کش آمدگی نحوه‌ی گذاشتن تری داخل دهان بیمار است. شما باید تری را به‌صورت عمودی داخل دهان بیمار کنید و یک فشار یکنواخت وارد کنید. این فشار باید هم‌زمان با دوتا دست باشد و تا زمان ستینگ تایم آن فشار را نگه‌دارید تا قالب شما کش نیاید.مورد بعدی که بازهم یکی از ویژگی‌های یک قالب خوب است، قالب شما نباید پارگی داشته باشد، عدم پارگی قالب. گاها پیش می‌آید داخل دهان بیمار روکش‌های خیلی قدیمی یا روکش‌های نامناسب وجود دارد که حالا یا تحلیل لثه داشتند گپ‌هایی به وجود آمده و یا اینکه امبراژورهای بین کانتکت های بین‌دندانی وجود دارد که خیلی فاصله‌ی زیادی دارد و مواد داخل می‌رود و ثبت می‌کند و موقع خارج کردن قالب باعث پارگی می‌شود. این فضاهای خالی بین‌دندانی را یا آن فضاهایی را که برای روکش‌های نامناسب داخل دهان وجود دارد شما می‌توانید موم را گرم‌کنید و آن فضا هارا با موم پرکنید آن‌وقت مواد قالب‌گیری لای آن فضا نمی‌رود که باعث پارگی قالب شود این‌ها همه عواملی بود که در کنار ویژگی‌های یک قالب خوب می‌توانست تاثیرگذار باشد. پس به‌طور خلاصه ویژگی‌های خوب یک قالب ایمپلنت درواقع فیکس بودن ایمپرشن کوپینگ است یعنی عدم لقی ایمپرشن کوپینگ، عدم کش آمدگی، پارگی و ثبت جزئیات دقیق دهان بیمار است. امیدوارم در این قسمت برنامه  از نکاتی که اشاره کردم  بهره کامل ببرید.

 

تهیه شده در گروه کلینیک دندانپزشکی مدرن نکات تکمیلی قالب ایمپلنت دندان

نوشته شده توسط dentalcenter

http://clinicmodern.com

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *