روکش ایمپلنت دندان چیست؟ | بررسی انواع روکش ایمپلنت

کلینیک دندانپزشکی مدرن تازه های دندانپزشکی روکش ایمپلنت دندان چیست؟ | بررسی انواع روکش ایمپلنت
روکش ایمپلنت دندان چیست؟ | بررسی انواع روکش ایمپلنت

تازه های دندانپزشکی

روکش ایمپلنت دندان چیست؟ | بررسی انواع روکش ایمپلنت

ارسال شده توسط dentalcenter

روکش ایمپلنت دندان چیست؟

روکش ایمپلنت دندان و قرار دادن آن روی پایه ایمپلنت، آخرین بخش در اجرای فرآیند درمان ایمپلنت دندان است. پس ازبهبود لثه ها و تطبیق کامل فیکسچر با استخوان فک، نوبت به قرار دادن روکش ایمپلنت دندان به وسیله اباتمنت روی پایه ایمپلنت است. روکش را نمی توان تا زمانی که استخوان فک شما به اندازه کافی قوی باشد، روی ایمپلنت قرار داد. شما به کمک متخصص دندانپزشکی خود می توانید نوع روکش دندانی خود را انتخاب کنید که قابل جابجایی، ثابت یا ترکیبی از هر دو باشد. معمولا روکش ایمپلنت ثابت است.

روکش ایمپلنت دندان

 

انواع روکش ایمپلنت دندان

روکش سرامیکی (All Ceramic or All Porcelain Crowns)

روکش دندان سرامیکی یا پرسلاینی، حاصل یکی از جدیدترین فناوری های ساخت روکش های دندانی می باشد. این روکش ها کاملا مشابه دندان های طبیعی شما هستند و به فرد کمک می کنند تا حین حرف زدن و لبخند زدن اعتماد به نفس بیشتری داشته باشد. این نوع روکش های دندانی، فلزی نیستند و لازم نیست بابت درخشندگی و شفافیت این روکش ها نگران باشید. تنها مشکل این روکش ها این است که با توجه به تماس با دندان های بالایی و پایینی خود، ممکن است موجب ساییدگی مینای دندان های طبیعی شما شوند. در بعضی موارد، برای جلوگیری از این اتفاق، از محافظ دندان هنگام خواب استفاده می شود.

 

روکش ترکیبی با ترکیب سرامیک و طلا ( Porcelain Fused to Gold)

نوع دیگری از روکش ایمپلنت دندان وجود دارد که جنس آن ترکیبی از سرامیک و طلا می باشد. این روکش ها در صورت مراقبت خوب، طول عمری تا 20 سال نیز خواهند داشت. این نوع روکش ها از لحاظ ظاهری، زیبا و شفاف می باشند و استحکام بالایی دارند. برای ساخت این نوع روکش ها، از طلا به عنوان زیر ساز یا لایه زیرین سرامیک استفاده می شود. بنابراین، این احتمال وجود دارد که دندان های طبیعی در تماس با دندان روکش شده نیز به دلیل وجود سرامیک ساییده شوند. اما به طور کلی این نوع روکش ایمپلنت از نظر زیبایی ظاهری زیباتر از روکش های دیگر است، ضمن اینکه دوام بیشتری نیز دارد.

 

روکش فلزی (Full Cast Noble Metal)

این نوع روکش ایمپلنت دندان معمولا ترکیبی از پالادیم، طلا، نقره و مقدار اندکی از سایر فلزها می باشد. روکش های تمام فلزی، از بسیاری جهات ویژگی ها و کیفیتی شبیه به روکش های از جنس طلا دارند. تنها تفاوت بین روکش هایی فلزی و روکش های طلا، تفاوت در رنگ آنها می باشد.

 

روکش طلا (Full Cast Gold)

روکش ایمپلنت دندان از جنس طلا، فقط از آلیاژ طلا ساخته شده می شود. این نوع روکش که در لابراتوار آماده می شود، نسبت به روکش های دیگر دوام بالاتری دارد، زیرا در ساخت آنها از مواد مقاومی نظیر طلا، نقره، پلاتینیوم و مس استفاده می شود. تنها عیب این نوع روکش، سایه زرد رنگ آن است. از نظر زیبایی ظاهری، روکش طلا به اندازه روکش های سرامیکی جذاب نیستند.

روکش طلا برای ایمپلنت

 

انواع روکش ایمپلنت دندان از نظر نحوه اتصال

روکش های متصل با چسب (Cement-retained implant crown)

در این نوع روکش ایمپلنت برای اتصال به ایمپلنت از چسب مخصوص دندانپزشکی استفاده می شود. یکی از مهمترین مزیت های این نوع اتصال، زیبایی ظاهری آن است. فرآیند نصب این نوع روکش ایمپلنت دندان، بسیار ساده است و نتیجه آن دندانی خواهد بود که ظاهری کاملا مشابه دندان های طبیعی دارد. روکشی که با این روش به ایمپلنت متصل می شود می تواند از مواد مختلفی مانند سرامیک، طلا یا نقره ساخته شده باشد.

 

روکش های متصل با پیچ (Screw-retained implant crowns)

این نوع روکش با استفاده از یک پیچ به ایمپلنت متصل می شود. این نوع اتصال به دندانپزشک اجازه می دهد روکش را به طور مستقیم با استفاده از یک پیچ فیکس کننده، به ایمپلنت متصل کند. این نوع اتصال نیاز به محکم شدن یا چکاب دوره ای دارد تا این اطمینان حاصل شود که به درستی روی ایمپلنت قرار گرفته است. اتصال با این روش به صورتی است که انجام بسیاری از فرآیندها با بهره مندی از این روکش، ساده تر می شود.

روکش ایمپلنت دندان

 

 

 

 

نوشته شده توسط dentalcenter

http://clinicmodern.com

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *