شرایط جسمانی بیمار در مراحل کاشت ایمپلنت

کلینیک دندانپزشکی مدرن تازه های دندانپزشکی شرایط جسمانی بیمار در مراحل کاشت ایمپلنت
معرفی تصاویر cbct با زهرا حمیدی

تازه های دندانپزشکی

شرایط جسمانی بیمار در مراحل کاشت ایمپلنت

ارسال شده توسط dentalcenter

سلام عرض می‌کنم خدمت همه‌ی همکاران محترم و بینندگان عزیز برنامه استیج. همان‌طور که در برنامه قبل درباره قطعه‌ای به نام ایمپرشن کوپینگ و آنالوگ برایتان توضیح دادم و با یکدیگر بررسی کردیم که ایمپرشن کوپینگ و آنالوگ می‌تواند چه نقشی در پروتز ما داشته باشد. امروز هم می‌خواهیم درباره مراحل کاشت ایمپلنت با همدیگر صحبت کنیم و ببینیم در هر مرحله از ایمپلنت چه اتفاقی می‌افتد.

وقتی بیمار برای کاشت فیکسچر به ما مراجعه می‌کند اولین مرحله، مرحله‌ی ویزیت بیمار است. در این مرحله بیمار حتما باید OPG که تمام زوایای دهانی و دندانی بیمار در آن موردبررسی قرار می‌گیرد و  CBCT که تمام شرایط استخوانی و زوایای استخوانی بیمار است را همراه داشته باشد. پس در مرحله ویزیت حتما OPG و CBCT همراه بیمار باشد.

شرایط جسمانی بیمار در مراحل کاشت ایمپلنت

شرایط جسمانی بیمار ما خیلی اولویت دارد یعنی ما از بیمار بپرسیم از لحاظ جسمانی در چه وضعیتی هستند آیا فشار و یا ناراحتی قلبی دارند؟ قندخون دارند یا خیر؟ آیا دارویی مصرف می‌کنند یا خیر؟ تمام این سوال هارا ما باید موردبررسی قرار دهیم و از بیمار کاملا شرایط جسمانی‌اش را بپرسیم.

کاشت پایه ایمپلنت
کاشت پایه ایمپلنت

بعد از بررسی شرایط جسمی و بررسی OPG و CBCT بیمار وارد جراحی و دومین مرحله یعنی کاشت فیکسچر ایمپلنت می‌شود. یعنی قرار دادن فیکسچر داخل استخوان بیمار. بعد از این که جراح فیکسچر را درون استخوان بیمار قرار داد، اگر هنگام جراحی نیروی 35 نیوتن به بالا به فیکسچر ما وارد کرد در آن لحظه می‌تواند هیلینگ(فرم دهنده‌ی لثه) را ببندد. ولی اگر نیروی زیر 35 نیوتن وارد شد باید کاوراسکرو ببندد. البته باز بنا به شرایط خاص در این لحظه جراح خودش تشخیص می‌دهد هیلینگ یا کاوراسکرو ببندد. بعد از اینکه جراحی فیکسچر انجام شد ما وارد مرحله سوم که در واقع بیمار بعد از جراحی به مدت 2 هفته برای کشیدن بخیه مراجعه می‌کند. اگر جراح صلاح دانست بخیه‌های بیمار کشیده می‌شود و وارد مرحله دیگر می‌شود. و اگر جراح صلاح ندانستن بخیه‌ها کشیده نمی‌شود. بعد از اینکه بخیه‌های بیمار کشیده شد، اگر بیمار تقاضای پروتز متحرک داشت برای آن مدت بی‌دندانی ما می‌توانیم در همان مرحله که بخیه‌های بیمار را می‌کشیم یک قالب معمولی از داخل دهان بیمار بگیریم و اینکه مرحله‌ی پروتز بیمار را جلو بیندازیم و برایشان پروتز موقت بسازیم و به آن‌ها تحویل دهیم که در این مدتی که به مرحله بعدی می‌رسند بیمار بی‌دندان نباشد. ولی باید به آن‌ها بگوییم که حتما از پروتز خود زیاد استفاده نکنند برای این‌که به ایمپلنت‌ها فشار وارد نشود. موقع غذا خوردن سعی کنند که پروتز را از دهان خود دربیاورند و از آن پروتز فقط برای ظاهر استفاده کنند یا تا جایی که امکان دارد برای خوردن غذاهای نرم از آن‌ها استفاده کنند.

هیلینگ ایمپلنت دندان
هیلینگ ایمپلنت دندان

مرحله بعدی بعد از کشیدن بخیه، مرحله بستن هیلینگ است، از زمان جراحی تا بستن هیلینگ اگر بیمارمان فک پایین را جراحی انجام داده باشد برای فک پایین باید 3 ماه بعد مراجعه کند. اما اگر بیمار فک بالا جراحی انجام داده بود برای بستن هیلینگ که اگر جراحی سینوس لیفت داشته باشد باید 5 ماه بعد مراجعه کنند و اگر جراحی سینوس لیفت را انجام نداده باشند می‌توانند 4 ما بعد برای بستن هیلینگ مراجعه کنند.

مرحله قالبگیری اصلی و ساخت اباتمنت

وقتی هیلینگ بیمار را بستیم مرحله‌ی بعد می‌شود مرحله‌ی قالب‌گیری اصلی بیمار و معمولا وقتی‌که هیلینگ بسته می‌شود جراح دستور قالب‌گیری یا یک هفته و یا دو هفته بعد اعلام می‌کند. یعنی اجازه می‌دهد که از دهان بیمار قالبگیری شود. بعد از بستن هیلینگ ما به قالب‌گیری اولیه بیمار می‌رسیم. قالب‌گیری اصلی که همان‌طور در برنامه‌های قبل برایتان توضیح داده‌شده  می‌توانید مراجعه کنید و فیلم‌های مربوط به قالب‌گیری را مشاهده کنید. قالب‌گیری می‌تواند به‌صورت اپن تری یا کلوز تری باشد و یا می‌تواند بنا به شرایط دهانی بیمار از تری اختصاصی دهان بیمار استفاده شود. بعد از اینکه ما مرحله قالب‌گیری دهان بیمار را انجام دادیم به مرحله ساخت اباتمنت پایه اصلی بیمار و فریم بیمار می‌شویم. فریم بیمار هم می‌تواند pfm یا زیرکنیا باشد که بنا به صلاح‌دید خود بیمار این فریم انتخاب می‌شود و ما در مرحله‌ی انتخاب اباتمنت و فریم آن را امتحان می‌کنیم که ببینیم تمام شرایط دهانی بیمار خوب است یا خیر. پایه دهانی که همان اباتمنت است کاملا می‌نشینید و فریم ما مشکل نداشته باشد. مرحله بعد می‌شود مرحله‌ی تحویل روکش اصلی به بیمار که ما می‌توانیم در این مرحله روکش را که پرسلن روی سطح فریم آن آمده به بیمار تحویل دهیم و در داخل دهان بیمار قرار دهیم.

خب مراحل ایمپلنت را از اول باهم بررسی می‌کنیم، گفتیم بیمار ویزیت می‌شود برای جراحی که کاشت فیکسچر است. مرحله‌ی بعدی کشیدن بخیه بعد از دو هفته است. مرحله چهارم مرحله‌ی بستن هیلینگ است.مرحله پنجم مرحله قالب‌گیری اصلی بیمار است که می‌تواند با تری اختصاصی یا تری معمولی باشد مرحله ششم امتحان اباتمنت و فریم است و مرحله آخر می‌شود امتحان پرسلن و تحویل روکش به بیمار است. این مراحلی که به شما گفتم در بیماران خاص مثل فول موس یا بیمارهایی که تعدادی فیکسچر داخل دهان خود دارند، می‌تواند یک تا دو مرحله به این مراحل در قسمت پروتز به آن اضافه شود. آن مراحل می‌تواند ثبت رابطه‌ی و امتحان فریم رزینی بیمار باشد. باید در نظر داشته باشید که  در شرایطی که بیمار ما تعداد واحد بالا داشته باشد دو مرحله به این مرحله اضافه می‌شود.

این بود از مراحلی که من می‌توانستم راجع به مراحل کاشت ایمپلنت برایتان به‌طورکلی بگویم ولی اگر می‌خواهید ریز شوید این مراحل را ما در مراحل قبلی راجع به هر مرحله از مراحل ایمپلنت به‌صورت کلی توضیح دادیم حتما بروید مراجعه کنید و فیلم هارا ببینید. در آخر برای شما بگویم که وقتی بیماران برای جراحی ایمپلنت مراجعه می‌کنند و جراحی ایمپلنت برای فک بالا و پایین دارند و خودشان تمایل دارند که اول فک بالا را انجام دهند و  بعد از اینکه کارشان به اتمام رسید بری فک پایین اقدام کنند. ولی تجربه نشان داده بیماری که تمایل دارد دو فک را ایمپلنت قرار دهد بهتر است که دو فک را باهم انجام دهد و تمامی مراحل ایمپلنت از همان ابتدا تا انتها باهم پیش رود یا بهتر است که اول فک بالا انجام شود و بعد از یک ماه فک پایین انجام شود. تجربه نشان داده که برای پلن اوکلوزالی بهتر و برای بدست آوردن کیفیت رنگ بهتر، بهتر است که دو فک باهم انجام شود و تمام مراحل باهم پیش رود.

تا برنامه‌ی بعدی شمارا به خدای بزرگ می‌سپارم و امیدوارم که مراحل ایمپلنت را به خاطر بسپارید و کاملا برای هر بخش به فیلم‌های جزئی آن رجوع کنید و اطلاعات کافی‌تر را در اختیار شما قرار دهیم.

نوشته شده توسط dentalcenter

http://clinicmodern.com

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *