لبخند لثه ای چیست؟ بررسی علل و راه های درمان لبخند لثه ای.

کلینیک دندانپزشکی مدرن لثه لبخند لثه ای چیست؟ بررسی علل و راه های درمان لبخند لثه ای.
لبخند لثه ای- کلینیک دندانپزشکی مدرن

لثه

لبخند لثه ای چیست؟ بررسی علل و راه های درمان لبخند لثه ای.

ارسال شده توسط dentalcenter

لبخند زدن یکی از بهترین راه های برقراری ارتباط و حفظ این ارتباط  در زندگی است. بنابراین داشتن لبخند زیبا به بهبود روابط ما کمک بسیاری می کند. لبخند لثه ای یکی از شایع ترین عوامل اعتماد به نفس پایین و فرار از اجتماع بسیاری از افراد است. لبخند زیبا و دلنشین تا حد زیادی به بهبود جایگاه اجتماعی ما کمک خواهد کرد. در ادامه این مقاله لبخند لثه ای را معرفی کرده و به بررسی انواع آن و همچنین راه های درمان این عارضه خواهیم پرداخت.

لبخند لثه ای-کلینیک دندانپزشکی مدرن
لبخند لثه ای-کلینیک دندانپزشکی مدرن

لبخند لثه ای چیست؟ و چه تاثیری بر صورت میگذارد؟

لبخند لثه ای عارضه ای است که در آن مقدار بیش از حدی از لثه فرد هنگام خندیدن دیده می شود که باعث می شود تناسب بین اندازه لثه و دندان ها به هم بخورد. عارضه خندیدن لثه ای بیشتر در لب های بالا دیده می شود و نقش فک پایین در این عارضه کم رنگ تر است. در چنین وضعیتی بافت اضافی لثه لبخند فرد را تحت تاثیر قرار می دهد و باعث می شود که فرد خندیدن زیبایی نداشته باشد.

برسی علل و انواع لبخند لثه ای

لبخند لثه ای انواع و دلایل گوناگونی دارد که در ادامه به بررسی آن ها می پردازیم:

اصلاح لبخند لثه ای- کلینیک دندانپزشکی مدرن
اصلاح لبخند لثه ای- کلینیک دندانپزشکی مدرن

·   رشد بیش از حد  بافت لثه

در چنین حالتی رشد بیش از اندازه بافت لثه باعث می شود که لثه حجم بیشتری نسبت به حالت طبیعی داشته باشد و در نتیجه تناسب خندیدن فرد به  هم می خورد. همچنین التهاب لثه به علت رعایت نکردن بهداشت دهان و دندان نیز می تواند این حالت را به وجود بیاورد.

لبخند لثه ای در اثر کوچک بودن دندان ها- کلینیک دندانپزشکی مدرن
لبخند لثه ای در اثر کوچک بودن دندان ها- کلینیک دندانپزشکی مدرن

·   کوچک بودن دندان ها

عدم رشد مناسب دندان ها نیز می تواند لبخند لثه ای را ایجاد کند. در چنین حالتی کوچک بودن دندان ها بیشتر به چشم می آید و بافت لثه نیز بزرگتر به نظر می رسد.

لبخند لثه ای بر اثر باریک بودن لب- کلینیک دندانپزشکی مدزن
لبخند لثه ای بر اثر باریک بودن لب- کلینیک دندانپزشکی مدزن

·   باریک بودن لب بالایی یا فعالیت بیش از حد ماهیچه لب بالا

باریک بودن لب بالا باعث می شود که مقدار بیشتری از حجم لثه در معرض دید قرار گیرد و همچنین در صورتی که عضله بالا برنده لب بالایی بیش از حد فعالیت داشته باشد حجم لثه باز به مقدار بیشتری دیده می شود.

لبخند لثه ای ناشی از مشکلات فک- کلینیک دندانپزشکی مدرن

·   مشکلات ژنتیکی که بر رشد فک تاثیر می گذارند

برخی از مشکلات ژنتیکی نیز تناسب فک ها را به هم می زنند و باعث می شوند که فرد خندیدن لثه ای داشته باشد.

لبخند لثه ای کریستیانو رونالدو- کلینیک دندانپزشکی مدرن
لبخند لثه ای کریستیانو رونالدو- کلینیک دندانپزشکی مدرن

راه های درمان لبخند لثه ای

درمان لبخند لثه ای و اصلاح طرح لبخند در افرادی که دچار این عارضه هستند می تواند تا حد زیادی به زیبایی و بهبود روابط ما کمک کند. در ادامه به بررسی درمان های موجود برای لبخند لثه ای می پردازیم.

·   ارتودنسی

روش ارتودنسی با استفاده از بریس های درمانی دندان ها ی بیرون زده و بد شکل را در جای مناسب خود قرار می دهد و باعث اصلاح طرح لخبند فرد می شود .

·   بوتاکس

تزیق بوتاکس در افرادی که لب باریک دارند و همچنین کسانی که به علت فعالیت زیاد عضله بالابرنده لب بالا دچار عارضه لبخند لثه ای شده اند کاربرد دارد. در این روش با تزریق بوتاکس به لب بالا فعالیت عضلات آن کم شده و همچنین باعث افزایش حجم لب می شود.

·   لیفت لثه

در بعضی از موارد دندانپزشک برای اصلاح خندیدن لثه ای مجبور است با استفاده از لیزر یا جراحی مقداری از حجم لثه فرد را بردارد. گاهی اوقات حتی نیاز است که دندانپزشک دندان ها ار از جای خود در بیاورد و پس از اصلاح بافت لثه و استخوان فک دندان را در جایی بالاتر از جایگاه قبلی آن قرار دهد. با استفاده از روش لیفت لثه حجم لثه کاهش می یابد  و در نتیجه تناسب بین دندان و لثه بیشتر می شود.

·   استفاده از ورنیر یا روکش دندانی

استفاده از ورنیر در کسانی کاربرد دارد که دندان آن ها رشد مناسبی نداشته یا به علت ساییدگی و پوسیدگی دندان طول مناسبی ندارد. در این روش با استفاده از روکش های مخصوص طول  دندان را افزایش می دهند و در نتیجه تناسب بین دندان و لثه دوباره برقرار می شود.

·   جراحی فک (ارتوگناتیک)

جراحی فک  جهت جلو آوردن فک پایین یا عقب بردن فک بالا و یا هردو همزمان جهت کاهش جلو زدگی فک بالا انجام می شود تا لثه و دندان های بالا کمتر در معرض نمایش قرار گیرند. جراحی فک بیشتر در افرادی که فک پایین عقب رفته یا فک بالا بیش از اندازه جلو آمده است مورد استفاده قرار می گیرد.

·   جراحی تغییر موقعیت لب

اگر خندیدن لثه ای در فردی به دلیل باریک بودن لب یا فعالیت بیش از حد عضله بالا برنده لب باشد  و تزریق بوتاکس جواب ندهد در این صورت فرد کاندید انجام جراحی تغییر موقعیت لب است. در این روش عضله بالا برنده لب بالایی توسط جراح قطع می شود و در نتیجه هنگام خندیدن لب به میزان کمتری بالا می رود و در نتیجه لبخد فرد اصلاح می شود.

انواع لبخند لثه ای بر اساس شدت- کلینیک دندانپزشکی مدرن

تقسیم بندی لبخند لثه ای بر اساس شدت

نسبت طول لثه به طول دندان را معیاری برای بررسی میزان لبخند لثه ای در نظر می گیرند. اگر عدد به دست آمده کمتر از 25 درصد باشد لبخند لثه ای خفیف، اگر این عدد بین 25 تا 50 درصد باشد متوسط و اگر این عدد مابین 50 تا 100 درصد باشد شدید و اگر بیشتر از 100 درصد باشد پیشرفته در نظر گرفته می شود.

درمان لبخند لثه ای چه عوارضی دارد؟

در مواردی که درمان با استفاده از جراحی صورت می گیرد، عوارض جراحی به میزان تخصص و مهارت دنداپزشک معالج بستگی دارد.  اما در مواردی که بوتاکس انجام می شود امکان بروز کبودی و تورم به صورت موضعی و موقت وجود دارد.

نوشته شده توسط dentalcenter

http://clinicmodern.com

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *