لبخند لثه ایی

لبخند لثه ایی

جراحی دندان دندانپزشکی عمومی زیبایی دندان

لبخند لثه ایی

ارسال شده توسط dentalcenter

لبخند لثه ایی مشکلی اساسی در زیبایی لبخند به وجود می‌آورد و این اتفاق در زنان بیش از مردان شایع است. ۱۴ درصد از زنان و ۷ درصد از مردان لبخند لثه‌ای دارند. چنانچه در مقابل آینه لبخند بزنید متوجه می‌شوید لبخندتان لثه‌ای است یا خیر. از این ‌جهت متخصصین زیبایی و جراحی، برای درمان لبخند لثه‌ای تدابیری اندیشیده‌اند. در این مقاله به علل و درمان‌های نمایان شدن لثه هنگام خندیدن می‌پردازیم.

دلایل لبخند لثه‌ای

  • دیده شدن لثه هنگام خندیدن می‌تواند نتیجه رشد غیرعادی لثه‌ها باشد. دندان‌هایی که با مقدار زیادی از بافت لثه پوشیده شده‌ و کوتاه به نظر می‌رسند برای اصلاح طرح لبخند نیاز به عمل جراحی دارند. این نوع عمل درصورتی‌که طول دندان‌ها نیز مناسب باشند هم انجام می‌پذیرد.

  • عضلات کنترل‌کننده لب بالا با فعال بودن بیش‌ازحد می‌توانند باعث حرکت بیش‌ازحد آن شوند، باوجود این مشکل بخش زیادی از بافت لثه هنگام خنده دیده می‌شوند و لبخند لثه‌ای ایجاد می‌شود.
  • همچنین نحوه رشد استخوان فک بالا نیز می‌تواند باعث تاثیر در لبخند و ایجاد این نوع لبخند نیز بشود.

پس به‌طورکلی عوامل زیر در لبخند هر فرد تأثیرگذارند :

  • ظاهر و اندازه لب‌ها
  • عضلات صورت
  • اندازه و ظاهر دندان‌ها
  • بافت لثه فرد

خط لبخند صحیح باید به‌گونه‌ای باشد که حداقل یک مقدار از بافت لثه نمایان شود. بافت لثه مشاهده‌ شده باید متوازن بوده و حتی با لب بالا تناسب داشته باشد. به همین خاطر بسیاری از افرادی که لبخند لثه‌ای دارند یا بخش زیادی از لثه آن‌ها هنگام لبخند زدن نمایان است احساس می‌کنند لبخند غیر جذاب دارند و در نتیجه نسبت به لبخند زدن بی‌میل می‌باشند.

در ادامه برای اصلاح لبخند لثه‌ای روش‌های گوناگونی ارائه‌شده است.

درمان لبخند لثه ای 

  • اگر احساس می‌کنید لبخند لثه‌ای دارید با دندان‌پزشک خود مشورت کنید در این حالت دندان‌پزشک شما وضعیت دهان و دندان‌های شمارا برای تعیین میزان لثه اضافی بررسی می‌کند. این معاینه همچنین می‌تواند با قالب‌گیری سنتی یا دیجیتال از دندان‌ها و لثه‌ها گرفته شود. علاوه بر این برای بررسی‌های بیشتر ممکن است نیاز به تهیه عکس رادیولوژی از ریشه‌های دندان و استخوان فک وجود داشته باشد. اگر شما از مشکل نمایان شدن لثه هنگام خندیدن رنج می‌برید، دندان‌پزشک می‌تواند شمارا به متخصص پریودنتیست، یا یک جراح فک و صورت به‌منظور بررسی جراحی لثه معرفی کند.

انواع روش های درمان نمایان شدن لثه عبارتند از:

جراحی لیفت لثه(پریودنتال):

  • لثه‌برداری یا جراحی بلند کردن عاج (بهبود ظاهر لثه و کمی تغییر شکل استخوان زیر آن) خدماتی است که برای بالا بردن خط لثه و حذف آن از خط لبخند شما استفاده می‌شود. انجام این کار در مواردی درست است که دندان‌ها ظاهر کوتاه داشته باشند. درصورتی‌که سطح دندان دچار مشکل باشد یا سایر مشکلات زیبایی در بیمار مشاهده شود،پزشک معالج از روکش‌های زیبایی یا ونیر کامپوزیت با توجه به اهداف زیبایی موردنظر استفاده خواهند کرد. جراحی زیبایی لثه یک عمل  بسیار ساده است که از طریق ایجاد شکاف یا الکتروکوتر در حالت بی‌حسی موضعی با استفاده از داروی ضد تشویش یا بدون استفاده از آن انجام می‌شود. برای این طرح درمان، لازم است که دندان‌پزشک اندازه‌گیری‌ها و عکس‌برداری یا مدل‌سازی سه‌بعدی را برای شما انجام دهد تا به‌این‌ترتیب بتوان قبل از عمل جراحی زیبایی لثه برای رفع لبخند لثه‌ای نتایج حاصل از عمل را به شما نشان دهد.

تغییر موقعیت لب:

  • با جدا کردن عضلاتی که لب را بالا نگه می‌دارد دیگر امکان بالا رفتن زیاد لب در هنگام لبخند زدن وجود ندارد. نتیجه این عمل جراحی قابل‌برگشت نیست و برای افرادی مناسب است که لب بالای آن‌ها دارای «حرکت زیاد» است و به همین دلیل هنگام خندیدن لب بیش‌ازحد به سمت بالا حرکت می‌کند و به‌این‌ترتیب نمایان شدن لثه هنگام خندیدن اتفاق می‌افتد.

درمان ارتودنسی

  • در صورت نیاز به درمان ارتودنسی از براکت ها برای واردکردن فشار به دندان‌ها و حرکت آن‌ها به سمت موقعیت جدید که تناسب بهتری با ظاهر لثه‌ها داشته باشد، استفاده می‌شود. طول دوره درمان در این حالت از چند ماه تا چند سال ادامه دارد. مزیت دیگر روش درمانی ارتودنسی در این است که در صورت استفاده آن می‌توان مشکلات عدم قرارگیری مناسب دندان‌ها و مشکلات گاز گرفتن دندان‌ها را نیز به‌طور هم‌زمان اصلاح کرد.

جراحی فک

  • جراحی زیبایی (پلاستیک) فک یک روش درمانی دیگر است اما برای بیمارانی مناسب است که دارای مشکلات مربوط به هماهنگی فک با سایر اعضای صورت هستند.
  • برای داشتن نتایج مطلوب‌تر در این نوع درمان زیبایی بهتر است با متخصص لثه و زیبایی مشاوره صورت گیرد.

برچسب , , ,

نوشته شده توسط dentalcenter

http://clinicmodern.com

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *